reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🌞🌻🌼 W ciepłym sierpniu testujemy, dwóch kresek ⏸️ na teście wypatrujemy 🐞🐝

reklama
Ja już dzisiaj nie wytrzymałam i zrobiłam test, oczywiście biało 😔 Niech ktoś zabierze mi te testy, bo znowu robię to samo, kupuję, robię i sama siebie pocieszam w myślach: ,, ee to pewnie za szybko jeszcze zrobiłam" itp. I jak wariatka dopatruje się pod światło czy przypadkiem nie widać jakiegoś cienia 🙄
Nie jesteś sama ja pare dni po mniemanej owulacji i jak głupia robię to samo 🤣 nie wiadomo czy się śmiać czy płakać

Hej. Miałam testować 10 sierpnia ale dziś się skusiłam bo idziemy na imprezę i stwierdziłam że sprawdzę... No i... Coś tu widać
1000002351.jpg
1000002351.jpg

@morticia_adams wpisz mnie proszę jednak na testowanie 19.08 (zatestuję sobie dzień przed rocznicą ślubu, żeby się w rocznicę nie dobijać 🙃), bo mimo, że nie robiłam testów owu, to śluz wskazuje że jestem jakoś w okolicach owu 🤨. Mąż po suplach też bardziej chętny do seksu w tym tygodniu, więc po urlopie akurat sobie siknę 😄

Dziewczyny czy test Mlr to to samo co to?

Test limfocytotoksyczny (LCT) - crossmach (FCXM) - CD3+/IgG+​

Wydaje mi się, że allo-MLR i crossmatch to dwa różne badania 🤔 Crossmatch to próba krzyżowa limfocytów partnera z surowicą krwi partnerki, a allo-MLR to badanie na obecność przeciwciał blokujących. Teoretycznie warto wykonać je razem.
Ale jestem świeżak w immunologii, więc w razie czego niech mnie ktoś poprawi 🫣😅

Edit: jak tak szukam teraz w necie, to rzeczywiście można się pogubić. Ale już w kilku miejscach znalazłam informację, że można zbadać i to, i to (np. testDNA albo Salve Medica), więc to raczej osobne badania. Też wynik jest prezentowany odmiennie - ujemny/dodatni dla crossmatch i procentowo dla allo-MLR.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny, chętnie dołączę ☺️ Robię test ciążowy po 14.08. To nasz pierwszy cykl starań.

Mam 33 lata i jestem mamą 2,5-letniego chłopca. Przez długi czas myśleliśmy z mężem, że wystarczy nam jedno dziecko, ale teraz oboje zmieniliśmy zdanie i próbujemy kolejny raz 🙈

Przed ostatnią, szczęśliwą ciążą miałam dwa poronienia. Oba w 6 tygodniu, nawet w tym samym dniu ciąży. Dopiero po dwóch stratach dostałam możliwość konsultacji z ginekologiem (mieszkam w Norwegii, prowadzenie ciąży tutaj to temat rzeka). Za trzecim razem dostałam progesteron i acard i się udało ☺️ To razem jak tylko będzie kreska to lecę prywatnie do ginekologa po ten sam zestaw leków.

Dodam od siebie, że warto się kochać regularnie przez cały cykl, tak jak zalecają lekarze. Nam się udało w 5 dniu cyklu 🤭

reklama
Do góry