reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG- Marcówki 2010

zmieniajac temat :) choc ciagle jest mi smutno ........

wczoraj chyba poczulam pierwsze ruchy takie inne niz dotad bardziej wyrazne :)
dzisiaj rano tez juz raz jestem szczesliwa i cholernie sie boje :/

reklama
Hej dziewczynki to ja tez sie pochwale że od 8 listopada również czuje ruchy dzidzi :-) na początku były lekkie kopniaczki tylko z wieczora i rana ale od 2 dni rozkręca sie nawet za dnia:-)
Brzuszek jeszcze mi się nie rusza bo te kopniaczki raczej od środka czuje ale to też super uczucie :tak:

A ja to mam wrażenie ostatnio, że moje dziecię w ogóle nie sypia. Buszuje całymi dniami i nocami (a ostatnio kiepsko sypiam, to mam okazję poobserwować), ostatnio bez przerwy mnie szturcha. Nawet w aucie, jak wcześniej zaraz po ruszeniu robiło się spokojnie, to teraz szaleje i szaleje. Jak będzie takie aktywne po porodzie to ja dziękuję! Wykończymy sie :-D

Mag znam ten bol.Moje tez chyba funkcjonuje 20h/dobe.Ale przynajmniej wiem ze wszystko ok,byle po porodzie bylo spokojniejsze.Chodz na to marne szanse.

rano wzielam sie za sprzatanie i chyba sie to nie podobalo dziecku nagle zlapal mnie taki dziwny bol brzucha ze szok ://zostawilam wszystko o sie polozylam zaraz ustalo i po raz piewszy dzisiaj widzialam jak mi sie brzuszek rusza :)) wspanialy widok i swietne uczucie ,coraz czesciej i mocniej czuje moja kruszynke :)To co wy juz od tygodni odczuwacie ja dopiero teraz .

Ale mam lenia a musze isc bo o 15 mam termin a najchetniej poszlabym lulu bo zjedlismy obiad i nie mam sily .
na obiad byly ziemniaczki .mielone,surowka z bialej kapusty

moniSkaBe :-D U mnie obiad u ciebie sniadanie dobre :-D

Jejku nie moge sie nacieszyc tymi ruchami wiem wiem dla was to juz normalka a jak tak dlugo czekalam :) jak ona mnie tam kopie piekne uczucie :) chyba nie bede miec dosc .
Kolezanka ostatnio mi pisala ma 2 cory ze nieraz teskni za tymi ruchami i wspomina jakie to bylo mile :) uwielbiam to :)
Nawet to ze caly dzien mnie pali zgaga i juz nawet mleko nie pomaga ale jak czuje jak myszka tam wariuje to nawet o zgadze zapominam :)
Nie moge sie doczekac czwartku :)

No ja miałam wczoraj nadprogramowe USG. Dzidziol urósł przez 3 tyg 200 g. i teraz w 24 tyg waży 623 g. Ma zadarty nosek i śliczne usteczka. Nie wiem jakie Wy macie zdanie na ten temat, ale dla mnie to USG 4D to jest super pamiątka i wielkie przeżycie. Pan doktor powiedział, że przy porodzie może ważyć ok 3,5 kg. Ciekawe, czy się sprawdzi.

reklama
moje dzieciaki ważą po pół kilo mniej więcej każda idą łeb w łeb, według usg 22 tydzień, według terminu tydzień do tyłu myślę,że jak na dwójkę to duże są

Do góry