reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
U mnie odstęp między cesarkami to 2 lata i trzy miesiące. Po tej ostatniej chyba najszybciej się pozbierałam, ale to może też przez nową politykę szpitala czyli 6 godzin po cięciu stawiają na nogi i niema że boli, przynoszą dziecko do opieki. Na początku wydawało mi się to okrutne ale teraz wydaje się skuteczne i dobre, niema czasu by się użalać nad sobą :-) Szkoda mi że już nie będę w ciąży ale na czwarte cięcie się nie zdecyduje ( przynajmniej świadomie :) ) No i czworo dzieci to też koszty :-D
Nie wiem czy bym fizycznie i psychicznie podołała :-)

Co do księżniczki to owija sobie wszystkich wokół palca :-) Na szczęście pułki co wdała się bardziej w najstarszego :-) czyli w wózku pięknie śpi, w nocy tylko jedna pobudka i ogólnie cały Kamil (pfu pfu żeby nie zapeszyć :)

Cześć dziewczyny[emoji5] ja co prawda nie czerwcowka ale mam córkę z lipca 2010[emoji5] mam jeszcze synka w kwietniu skończy 2 latka była by chęć na jeszcze jedno dzieciątko[emoji5]jestem po 2 cc i trochę strach a właśnie przez przypadek trafilam, że są tu mamy po 3 cieciach[emoji5] wiem, że to indywidualna sprawa, ale możecie mi napisać jak przeszlyscie 3 ciążę i cesarke? Duży mialyscie odstęp między 2 a 3 ciąża?
Ja miałam co 7 lat trzy cesarki. Mi w 3 ciąży doszło do przedwczesnego odklejenia łożyska w 33 tc. Ginka powiedziała że 4 ciąża u mnie to już duże ryzyko ale jakbym chciała je podjąć to najlepiej żeby dwa lata minęły.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja miałam co 7 lat trzy cesarki. Mi w 3 ciąży doszło do przedwczesnego odklejenia łożyska w 33 tc. Ginka powiedziała że 4 ciąża u mnie to już duże ryzyko ale jakbym chciała je podjąć to najlepiej żeby dwa lata minęły.

Dziękuję za odpowiedź☺ ja pomiędzy pierwszą a drugą mam 5 lat , teraz już synek skończy za 3 tygodnie 2 latka. Synka urodziłam w 35 tygodniu, od 25 tygodnia miałam skurcze ale podejrzewam, ze to przez grypę zoladkowo jelitowa która przeszłam bo innej przyczyny przedwczesnego porodu nie znaleziono

Dziękuję za odpowiedź☺ ja pomiędzy pierwszą a drugą mam 5 lat , teraz już synek skończy za 3 tygodnie 2 latka. Synka urodziłam w 35 tygodniu, od 25 tygodnia miałam skurcze ale podejrzewam, ze to przez grypę zoladkowo jelitowa która przeszłam bo innej przyczyny przedwczesnego porodu nie znaleziono

Chcecie starać się i trzecie? :)

Ja się trzeciej nie bałam za to teraz bałabym się czwartej. Najlepiej zapytaj ginekologa niech ci zrobi usg czy wszystko w porządku i czy widzi jakieś przeciwwskazania.

Mi już po połogu mówiła, że jest tak zagojone, że po pół roku jak bym chciała to mogę, ale jakoś i tak strach jest☺

Jak bardzo chcesz dziecka to zaryzykuj. Ja też bardzo pragnęłam córki bo miałam dwóch synów. Jest trzeci syn[emoji5] i bardzo go kocham ale niewiem czy za dwa lata nie podejmę jeszcze ostatniej próby chyba że strach przezwycięży i zostanę już matką trzech synów[emoji5].

reklama
Mi już po połogu mówiła, że jest tak zagojone, że po pół roku jak bym chciała to mogę, ale jakoś i tak strach jest☺

Rozumiem Cię. Ja też miała obawy starając się, później w.czasie ciąży mi przeszło bo to i tak było już po fakcie :) przed samym rozwiązaniem znowu włączył mi się strach. Nawet mówiłam mojemu co ma robić gdybym nie przeżyła porodu :) wczoraj ginekolog stwierdziła że pięknie się u mnie wszystko zagoiło mimo że to trzecie cięcie :) nie powiedziane że nie urodziłabys naturalnie ten ostatni raz ;)
Moja księżniczka ma jedną pobudke w nocy :) pewnie to tylko chwilowe ale co tam :)

Do góry