reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

hehe tak,na dzien: 4 tabletki magnezu, 1x zelazo, 1 x urinal, dopegyt 4x dziennie ,raz w tygodniu witaminy, + doszlo do tego 1x dziennie na obrzeki , 2x dziennie antybiotyk +kapsulki dopochwowe ...:-( kurcze mam dosc juz tyle tabletek dziennie lykac :no:

reklama
nadiaa no jak mus to mus, ale ja też przez całe życie nie nałykałam się tyle prochów, co w ciąży:-(już się gubię co, jak i gdzie należy zaaplikować:-)
magdzia no powiem Ci , że tupeciarz z tego gina, mam nadzieję, że choć w głebi duszy zrobiło mu sie głupio! ale najważniejsze, że Cię tym razem nie zdenerwował i po konsultacji nabrałaś dystansu do niego:-) mam nadzieję, że Alicja jeszcze strzeli fikołka i przyjmie pozycję odpowiednia:-)

nadiaa no to mała ładnie już waży
ja też trochę tablet łykam 1x witaminy, 1x magnez, 2x nospa, 2x luteina
magdzia czyli rozumiem, że wszystko ok, to tylko należy się cieszyć

jedyneczka ale grzeczna niunia twoja :-) no maly aniolek-ladnie sie odwrocila do wyjscia jak nalezy. mam nadzieje ze Stasin zgapi od kolezanki i tez tak tak zrobi :-) a pan doktorek....mmmm :-) no mily bardzo-drobniutka nasza jedyneczka i ladna-taka wizyta az milo. ciesze sie ze szyjka oki :-)

rusia super wiesci za synek juz sie odwrocil-grzeczne te nasze dzieciaczki :tak: ja tez ciagle na lewym boku urzeduje. jak na prawym probuje to mi niedobrze mega-chyba mi gdzies maly na watrobe wtedy uciska i zoladek

nadia to juz b duze dzieciatko :-) i faktycznie musi ci sie mocno woda zatrzymywac...no przeciez to nie jest od przytycia te kilogramy.ale na pocieszenie powiem ze juz niedlugo a po porodzie woda szybko zejdzie. narazie pij zielona herbate. no i u mnie tez biala bio-active z platkami rozy bardzo pomaga, ale tylko w oszolomie ja widzialam.i winogrona

cieszę się ze u Was wszystko ok.

ja mam wizytę w czwartek-muszę też zwolnienie przedłużyć.bo akurat mi się kończy.

mam nadzieję że moja szyjka też ok.
z synkiem zakładali mi pessar w 34 tyg.bo mi się skróciła...

louise- a ja chyba przez to, ze maly jest duzy ;)i glowka w dol...chodzic zbytnio nie moge..jakos jak dluzej mam mega ucisk na krocze:O...dwa czasem kobie mnie pod zebrami..az w kierunku kregoslupa..a trzy mam nieraz taka zgage...ze hej..a to bylo mi obce uczucie w pierwszej ciazy...a dzis doszedl skurcz lewej lydki...sypie sie:D

GRATULUJĘ UDANYCH WIZYT DZIEWCZYNY!!!

kurcze a ja nie moge na bokach spać....bo zaraz protest ....młoda sie tak kręci mało nie wyskoczy :szok:
a jak już w nocy zasnę na boku to jak się chcę odkulgać na drugi bok albo na plecy to zaraz brzuch twardy jak kamlot.
Mam identycznie!!!!!!!!!!!!!!!! :eek:

szyjka powinna mieć 4 cm a moja ma 37 mm więc i tak jest skrócona (nadal mam przyjmować Fenoterol),
A to dziwne wogóle wszystko- tzn opinie lekarzy... JA miałam szyjkę 4,7 w 22tyg, w ok 26-28 skróciła mi się do 3 ale lekarz pierwsze powiedział że "wszystko w porządku" a drugie fenoterolu nie dał, tzn JAK CHCE to może mi przepisać, ale by POCZEKAŁ znów, choć mam już niby MAŁE ROZWARCIE :eek:

hehe tak,na dzien: 4 tabletki magnezu, 1x zelazo, 1 x urinal, dopegyt 4x dziennie ,raz w tygodniu witaminy, + doszlo do tego 1x dziennie na obrzeki , 2x dziennie antybiotyk +kapsulki dopochwowe ...:-( kurcze mam dosc juz tyle tabletek dziennie lykac :no:

nadia ale masz zestaw, ja mam trochę mniejszy.
3x1 magnez, 1 feminaal N na zmianę z 400, 2x2 luteinę pod język, a od jutra ta sama dawka tylko do pochwowo, laktovaginę 2x1, która na mnie nie działa i smarowanie okolic krocza clotimazorum 3x dziennie.

reklama
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt:tak: Widzę, że niektóre z was mają niezłe zestawy lekowe...ale czego się nie robi dal naszych kochanych maluszków:tak:

Do góry