reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

perla najwazniejsze aby mala posiedziala w brzuszku jak najdluzej sie da. Dobrze ze te sterydy zostaly podane

kama super ze wszystko w pozadku

reklama
perla a ty lez w takim razie i starajcie sie jak najdluzej wytrzymac w dwupaczku :-)

kamuś
super wiesci. dobrze ze u Ciebie i dzidzi wszystko w porzadku i taki promyczek slonca nam wnioslas w te ostatnie niepokojace dni :-)

Gratulacje udanych wizyt, mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu dowiem się ile mała waży i że wszytsko ok.
madzik gratulacje w końcu wiesz kto u ciebie mieszka. Czasem warto skonsultować z kimś innym i jak się okazuje można dobre wieści usłyszeć

Oj ostatnio się tu działo, dobrze że u ciebie perla ok,a u tweenie też będzie dobrze i miejmy nadzieję, że ten 3 trymestr damy radę przetrwać. ja mam trochę stresa z tą moją małą wagą, ale czekam za tydzień USG potem wizyta u gin

kama super że wszystko w porządeczku:tak:

perla dobrze że podali sterydy ale trzymam kciuki aby jak najdłużej posiedział Laurunia w brzuszku ;-) a może to nie był czop, czy można w ogóle bez czopa chodzić?

Na wczorajszym usg się na szczęście okazało że Nadinka głowką w dół, uf. Waży 1900 czyli przez tydzień przybrała ok. 200gram i lekarz podejrzewa że będzie wagowo podobnie jak Emi czyli ok. 3 kg i powiedział że dla mnie to bardzo dobrze bo jestem drobna więc mnie tak nie umęczy :-p wystraszyłam się przez moment bo coś źle w główce przepływało ale powiedziałm mu że jak moge to na bok trochę się przewróce lewy bo raz że nie mogłam oddychać to dwa tak mnie nap....ał krzyż i biodra że masakra:szok: no i poza tym wiem że uciskając żyłę główną zaburzamy pobieranie tlenu przez maluszka i od razu wyniki były idealne :tak: Wymęczył mnie 45 minut więc nie mogłam wstać, ale blama, musiał mnie podnosić :-D i przy okazji chciał szylke zbadać to mu pozwoliłam , niech ma a co mi tam :-D szyjka skrócona wciąż ale nie alarmowo i nie postępuje więc oki. Ale mam odpoczywać i żadnych cięższych prac i wogóle ma M mnie nie zostawiać na tak długo i z remontami , poskarżyłam się ginkowi a co :-D a niunia przyszła z pełnym pęcherzem i wierciła się okropnie a uspokoiła dopiero jak mi nasikała do brzucha :-D i mam płytke ale zdjęcia nie umiem zrobić z niej, może jak M wróci a gin powiedział że śliczna dziewuszka i cała ja :rolleyes: mało mu za ten tekst nie dopłaciłam :-D aha i jak pisałam na ogólnym namawia na swój szpital. Minus jest taki że dalej, tu znam połozne z sr, i nie ma tam zoo choć mi powiedział że jakoś czuje że nie będzie u mnie ciążko i że dają znieczulenie w czopku albo dożylne więc żebym sie nie martwiła. Pewnie ten dolargan miał na myśli. Muszę poczytać o tym szpitalu jego.
I mówi że krzyż boli i promieniuje bo główka tam uciska. To chyba wsio z wizyty. A i kazał na następnej wizycie za 2 tyg. poda mi jak ma dyżur żebyśmy z M przyjechali to nas oprowadzi po porodówce.

Jedyneczka dobrze, że udana wizyta. Moja dzidzia jeszcze nie obrócona, a co gorsze piszesz, że na lewym boku powinno się leżeć by dzidzia lepiej dotleniona była a ja cały czas śpię tylko na prawym boku bo po lewej stronie jest główka synka i jak się na lewym położę to go uciskam a on mnie.

jedyneczka super, że wizyta udana:-)
ewa mnie gin ze wzgl na ułozenie poweidział, zebym włąsnie na prawym boku teraz bardziej leżała, bo wtedy dzidzia na pleckach leży:-)

moje chlopisko w brzuszku juz od m-ca glowka w dol...co mi troche doswiera..a maly nie jest;/... dzis mialam wizyte u poloznej..powiedziala, ze spory...:)..lezy na prawym moim boczku..i fakt, ze ja sie caly czas na lewym..bo na prawym nie dalaym rady...az do krzyza niemalze sa jego nozki:O

reklama
Do góry