reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

reklama
Kama, Jedyneczka super,że wizyty udane :tak:
Perla mam nadzieję, że Laura poczeka w brzuszku do "bezpiecznego tygodnia" (słyszałam, że to 36 lub 37 tc) żeby wyjść na świat

jedyneczka fajnie, że wszystko ok. Co do leżenia na prawym boku to ja praktykuję, bo jednak mała bardziej z prawej więc nie daje mi spać na prawym

Oby moja mała też przybrała na wadze, a dzisiaj tak mało się rusza, ale mam nadzieję, że dzisiaj ma po prostu bardziej leniwy dzień

kurcze a ja nie moge na bokach spać....bo zaraz protest ....młoda sie tak kręci mało nie wyskoczy :szok:
a jak już w nocy zasnę na boku to jak się chcę odkulgać na drugi bok albo na plecy to zaraz brzuch twardy jak kamlot.

relacje z dzisiejszej wizyty ;p malutka wazy 2400 g, nie chciala pokazac pupy dla nas zeby sie upewnic ze dziewczynka :p lozysko II jakosci- chociaz nie wiem co to znaczy ;p a obrzeki mam straszne...przez nie od ostatniej wizyty przybylo mi 6 kilo :wściekła/y: a tak to oczywiscie duzo lekow , bo jeszcze jakas infekcja ukladu moczowego u mnie sie pojawila , ale jak sie ucieszylam jak zobaczylam jej buzke :D prawie jak noworodek pulchniutka buzka sliczna :D zdjecia nie dam bo nie fajne wyszlo i nic na nim niestety nie widac :( .

Ja dziś też po wizycie, położna przed przybyciem gina mierzyła mi ciśnienie 130/80 (podniosło mi się ciśnienie od ostatniej wizyty), ważyła (przez 2 tyg - kilogram do przodu) i podłączała KTG - słyszałam serduszko naszej Alicji :tak: , lekarz nie robił mi USG bo miałam robione w zeszłą środę, dałam mu wyniki od prywatnego gina i chyba nawet nie był w szoku, stwierdził, że szyjka powinna mieć 4 cm a moja ma 37 mm więc i tak jest skrócona (nadal mam przyjmować Fenoterol), badania ginekologicznego też mi nie robił bo nie sygnalizowałam powrotu infekcji, wyczuł merdając po brzuchu, że Mała ma nadal główkę u góry więc na kolejną wizytę kazał mi przyjść 14 czerwca i wtedy jak się Alicja nie przekręci to będzie mnie umawiać na cesarskie cięcie u niego w szpitalu. Dodatkowo mówił, że mam mieć robiony jakiś wymaz i badanie na paciorkowca czy coś.
Ogólnie było ok. Miał bardzo dobry humor dzisiaj. Mam tylko nadzieję, że Malutka dotrwa do kolejnej wizyty i nie będzie chciała wcześniej wyjść.
Ja uciekam, głodna jestem i przydałaby mi się kąpiel. M dziś na noc w domu więc się poprzytulam cały wieczór do niego bo od jutra znowu go nie będzie do czwartku.

kama jedyneczka gratki udanych wizyt
nadia aż tyle leków musisz brać? ale ważne ze dzidzia zdrowa
magdzia oby się maleńka obróciła szybciutko

reklama
Do góry