reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

reklama
tweenie u mnie mniej wiecej podobna waga Stasia i lekarze twierdza ze wszystko w jak najlepszym porzadku i dziecko sie miesci w wymiarach wagowych. wiec nie wiem juz jak to jest...chyba nie ma powodu do paniki-przeciez u ciebie tez ostatecznie wykluczyli w koncu ta hipotrofie...?

.

jeden lekarz stwierdził, że hipotrofia straszna, następnego dnia drugi wykluczył. Więc nie wiem...

bo widzisz tweenie to tak jak u mnie, co lekarz to inne badania, co lekarz to inna opinia.
Wyczytałam w necie ze hipotrofia to podobniez wtedy gdy dzidzi wazy mniej niz 2500 .
Ale w takim razie dlaczego wypuszczają wczesniaczki które wazą mniej? Na chłopski rozum - z tego co sie słyszy i czyta to wczesniaczki wypuszczają do domku jak osiągna 2 kg. Masz Jeszcze 3 tyg wiec maleństwo napewno urosnie jeszcze to poł kilo spokojnie.
Ja się wagą u tymka nie przejmuję tylko tymi dysproporcjami. Bo jak ma taką dużą głowę to czy np. nie bedzie miał jakiegos wodogłowia czy cos tam..:eek:. Na szczescie nogi tez ma długie wiec bedzie wygladał tak. Głowa - patyk- jądra- nogi. Ale juz na ten temat nie mysle a ze wygadana jajcara jestem to jutro w szpitalu zadam 1000 pytań do....:-D i na bierząco bede wam pisac:-). Oczywiscie z tel. Jakie to szczescie ze sa pakiety internetowe bo bym oszalała bez.

zerknełam u siebie jak to wygladało w 34 bo tez miałam usg dokładnie 8 czerwa i u mnie wymiary były w porzadku - wszystko proporcjonalnie i prawie co do dnia. Teraz sie okazały takie dysproporcje wiec sie zasatanawiam czy ostatnio cos z moim łożyskiem jest nie tak ze przez ostatnie 3 tyg urosło wszystko tylko nie brzuch.
Powiedz mi tweenie bo termin mamy identyczny - czy bedziesz miała jeszcze jakies usg przed porodem?
Z małą główką to Cię przynajmniej nie porozrywa, jedno parcie i Ola będzie na świecie- tak jak było u mnie z Oliwką.

a Swoja droga to juz mętlik zaczynam miec w głowie bo z tego co dziewczyny podajecie wymiary to wiekszość ma dysproporcję miedzy brzuszkiem a resztą:dry::confused: u ciebie tweenie z tego co widze tez 4 tyg zresztą u ewy tez. Atabe, mysza, ja - 3 tyg róznicy.... Moze faktycznie wasi lekarze mają racje i tak jak pisze louise nie martwic sie na zapas. Trudno pojdę do tego szpitala jutro i najwyzej przemęcze te skwary. Obym tylko nie miała łozka przy oknie bo zanim urodze to sie rozpłynę :-D

U mnie brzuszek odpowiedni w miarę do wieku ciąży ale ta główka właśnie ponad 3 tygodnie dalej i >98% w siatce centylowej a nóżki daleko w tyle króciutkie 4% w siatce... Jutro jadę na wizytę na 19 i jeszcze raz o to zapytam!!

po wizycie..

rozwarcie prawie na 3 cm, szyjka zupełnie zgładzona, główka baaaardzo nisko, przyparta już, ginka zaskoczona, że skurczy brak...

co mnie jednak najbardziej dobiło to fakt, że Mały waży 3800-3900:szok: jestem w szoku, bo 3 tyg temu ważył 2900-3000.. gin od początku powtarzała, że wagowo będzie średniak, położna ostatnio macając brzuch to samo powtórzyła, a tu taki klocek... załamana jestem, bo nie wiem, jak ja go urodzę:-:)no:

Ewcik no może nie do końca takich wieści się spodziewałaś, ale pomyśł tak: już 3 cm, a nie bolało, a 3 cm to prawie 5 cm, a 5cm to prawie połowa drogi-więc tyle masz już za sobą-czasami dijście do takiego rozwarcia zajmuje godziny:-) a że dzidzia duża-no nie ułatwi to sprawy pewnie, ale pocieszę Cię-mamy ten sam wiek ciąży i moja też tak a duża pewnie będzie-tydzień temu waga z usg to 3480-damy radę, bo nie mamy wyjścia:-)

po wizycie..

rozwarcie prawie na 3 cm, szyjka zupełnie zgładzona, główka baaaardzo nisko, przyparta już, ginka zaskoczona, że skurczy brak...

co mnie jednak najbardziej dobiło to fakt, że Mały waży 3800-3900:szok: jestem w szoku, bo 3 tyg temu ważył 2900-3000.. gin od początku powtarzała, że wagowo będzie średniak, położna ostatnio macając brzuch to samo powtórzyła, a tu taki klocek... załamana jestem, bo nie wiem, jak ja go urodzę:-:)no:
kochana to nic tylko się cieszyć:-) gratuluję udanej wizyty:-):-):-)
dasz radę- ja w ciebie wierzę:cool2:
ewelad ma rację połowa drogi za tobą:tak:

reklama
Do góry