reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

aaaa Gregorka - 2 dni temu..ha- nie wiem skad- snilo mi sie, ze dostalam smsa- od Gregorka:) ze rodzisz...:O...a szczerze nie myslalam o Tobie(egoistycznie zabrzmi-glownie teraz mysle o sobie:D...skad taki sen?...

reklama
aaaa Gregorka - 2 dni temu..ha- nie wiem skad- snilo mi sie, ze dostalam smsa- od Gregorka:) ze rodzisz...:O...a szczerze nie myslalam o Tobie(egoistycznie zabrzmi-glownie teraz mysle o sobie:D...skad taki sen?...
:) oj chciałabym urodzić, chciała, ale chyba jeszcze trochę przyjdzie mi poczekać...

kamuś widzę, że idziemy łeb w łeb jeśli chodzi o szyjkę i rozwarcie:tak: a ile Twoja dzidzia teraz waży??

rusia no niby duża waga dziecka jest wskazaniem do cc, ale to przy przyjęciu musieliby zrobić mi usg, żeby to potwierdzić, a nie wiem, czy im się będzie chciało:baffled:

Po dzisiejszej konsultacji w sprawie planowania porodu dowiedzialam sie, ze cesarka w moim przypadku nie bedzie konieczna(przynajmniej na dzien dzisiejszy). Maly Maximilian znow wykonal obrot o 180 st. i dzisiejsze usg wykazalo,wrocil do wlasciwej pozycji:-)trudno mi w to wszystko uwierzyc, bo zmiany z dnia na dzien, ale poprawilo to moj nastroj bardzo bardzo;-)zaczynam 37tydz. i przyblizona waga 2800...w przyszlym tygodniu ide do mojego gina, moze dowiem sie cos wiecej...oby tylko Maly za bardzo sie nie obracal:blink:

Wczoraj na wizycie na ktg skurczy zero!!!!!!
Usg jak zwykle dysproporcje duża główka i krótkie nóżki i zapewnienia lekarza, że na pewno wszystko jest dobrze.
Synek obrócony głową do dołu niby i nie owinięty pępowiną ale pępowina przy buźce.
Rozwarcie 1,5 cm ale lekarz stwierdził, że nie zanosi się na poród bo skurczy brak powiedział do M, że ma mnie w nocy więcej "przytulać" to się może przyspieszy.
Termin mam na 10 lipca a jak nie urodzę to na 12 dostałam skierowanie do szpitala! A i jeszcze mój lekarz od 12 ma urlop i w Polsce go nie będzie!! więc lepiej bym urodziła!

ja dostałam jeszcze skierowanie na usg w poniedziałek, cieszy mnie to bardzo bo sie go nie spodziewalam juz ale moja położna stwierdziła ze znowu (jak za pierwszym razem) moge miec za mało wód plodowych i chce to sprawdzic. a poza tym to mam jeszcze wizyte w środe u lekarza i w piątek u położnej. moj sie wcz\oraj smiał ze jak juz bede w tym szpitalu to mogłabym od razu urodzic (szpital 70 km od mojego miasta) to zaoszczedzimy na paliwie i biletach. nie mam jak przktyczne podejscie do sprawy. ja nie mam nic przeciwko bo juz mi estrasznie ciezko z tym brzuszyskiem.

reklama
no i jestem po wizycie
wszystko gra.
łożysko ok,tętno ok,szyjka bez zmian.mała urosła...:szok::-D
pewnie przekroczy 4kg.:szok:
we wtorek kazał mi przyjść ostatni raz i w nast.tyg.robimy CC.
kurczaki to już za tydzień.:szok::-)
nie wiem czy od razu w środę???czy jakiś inny dzień???
tylko że mój gin jest od dziś na urlopie i będzie ze mną jechał....
miejmy nadzieję że dotrwam do nast.tygodnia.(wtorku) to aby 5 dni do wizyty i zapadnie decyzja który dzień...:confused::tak:
kurcze jakoś tak doczekać sienie mogę ale im bliżej to mam takiego pietra....:szok::-)

Do góry