reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

aaaa Gregorka - 2 dni temu..ha- nie wiem skad- snilo mi sie, ze dostalam smsa- od Gregorka:) ze rodzisz...:O...a szczerze nie myslalam o Tobie(egoistycznie zabrzmi-glownie teraz mysle o sobie:D...skad taki sen?...

reklama
aaaa Gregorka - 2 dni temu..ha- nie wiem skad- snilo mi sie, ze dostalam smsa- od Gregorka:) ze rodzisz...:O...a szczerze nie myslalam o Tobie(egoistycznie zabrzmi-glownie teraz mysle o sobie:D...skad taki sen?...
:) oj chciałabym urodzić, chciała, ale chyba jeszcze trochę przyjdzie mi poczekać...

kamuś widzę, że idziemy łeb w łeb jeśli chodzi o szyjkę i rozwarcie:tak: a ile Twoja dzidzia teraz waży??

rusia no niby duża waga dziecka jest wskazaniem do cc, ale to przy przyjęciu musieliby zrobić mi usg, żeby to potwierdzić, a nie wiem, czy im się będzie chciało:baffled:

Po dzisiejszej konsultacji w sprawie planowania porodu dowiedzialam sie, ze cesarka w moim przypadku nie bedzie konieczna(przynajmniej na dzien dzisiejszy). Maly Maximilian znow wykonal obrot o 180 st. i dzisiejsze usg wykazalo,wrocil do wlasciwej pozycji:-)trudno mi w to wszystko uwierzyc, bo zmiany z dnia na dzien, ale poprawilo to moj nastroj bardzo bardzo;-)zaczynam 37tydz. i przyblizona waga 2800...w przyszlym tygodniu ide do mojego gina, moze dowiem sie cos wiecej...oby tylko Maly za bardzo sie nie obracal:blink:

Wczoraj na wizycie na ktg skurczy zero!!!!!!
Usg jak zwykle dysproporcje duża główka i krótkie nóżki i zapewnienia lekarza, że na pewno wszystko jest dobrze.
Synek obrócony głową do dołu niby i nie owinięty pępowiną ale pępowina przy buźce.
Rozwarcie 1,5 cm ale lekarz stwierdził, że nie zanosi się na poród bo skurczy brak powiedział do M, że ma mnie w nocy więcej "przytulać" to się może przyspieszy.
Termin mam na 10 lipca a jak nie urodzę to na 12 dostałam skierowanie do szpitala! A i jeszcze mój lekarz od 12 ma urlop i w Polsce go nie będzie!! więc lepiej bym urodziła!

ja dostałam jeszcze skierowanie na usg w poniedziałek, cieszy mnie to bardzo bo sie go nie spodziewalam juz ale moja położna stwierdziła ze znowu (jak za pierwszym razem) moge miec za mało wód plodowych i chce to sprawdzic. a poza tym to mam jeszcze wizyte w środe u lekarza i w piątek u położnej. moj sie wcz\oraj smiał ze jak juz bede w tym szpitalu to mogłabym od razu urodzic (szpital 70 km od mojego miasta) to zaoszczedzimy na paliwie i biletach. nie mam jak przktyczne podejscie do sprawy. ja nie mam nic przeciwko bo juz mi estrasznie ciezko z tym brzuszyskiem.

reklama
no i jestem po wizycie
wszystko gra.
łożysko ok,tętno ok,szyjka bez zmian.mała urosła...:szok::-D
pewnie przekroczy 4kg.:szok:
we wtorek kazał mi przyjść ostatni raz i w nast.tyg.robimy CC.
kurczaki to już za tydzień.:szok::-)
nie wiem czy od razu w środę???czy jakiś inny dzień???
tylko że mój gin jest od dziś na urlopie i będzie ze mną jechał....
miejmy nadzieję że dotrwam do nast.tygodnia.(wtorku) to aby 5 dni do wizyty i zapadnie decyzja który dzień...:confused::tak:
kurcze jakoś tak doczekać sienie mogę ale im bliżej to mam takiego pietra....:szok::-)

Do góry