reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

ja jak miałam ktg i mała nie chciała sie ruszać to mi pielęgniarka targała brzuchem aż bolało żeby ja obudzić:/ okropność.
wczoraj w nocy dostałam jakichś skurczy dość mocnych i częstych ale jak wzięłam prysznic o 1 to przeszły, dziś mnie tylko podbrzusze boli troche. zaczyna do mnie docierac że to juz niedługo heh

gratuluje udanych wizyt!!

reklama
Ja także miałam najprawdopodobniej ostatnią wizytę u gina w środę i okazało się że mam rozwarcie na 0,5 cm na zewnątrz a szyjka macicy jest jeszcze nie dojrzała także powinnam dotrzymac do terminu tj 10 lipca.
Zaczynam miec coraz silniejsze bóle jak przed miesiączką i to najczęściej łapią mnie w nocy między 3 a 5 rano.Dzisiaj było strasznie bo bardzo mnie bolało i trwało to około 40 minut.
Nadal mam przyjmowac żelazo, witaminki i magnez no i odpoczywac na boku.
Juz mogłybyśmy miec poród za sobą i cieszy się dzieciaczkami-zazdroszczę strasznie rozpakowanym dziewczynom
Pozdrawiam i życzę udanych i wreszcie słonecznych weekendów

moje dzisiejsze ktg w szpitalu, gdzie bedę rodzić, to połączenie ktg z wizytą u gina- gin prześmieszny, bardzo mi przypadł do gustu:-) ktg przeanalizował i serduszko bije łądnie, skurczy brak- jakieś marniutkie bardzo, stwierdził, ze jesłi chcę, to mnie zbada też- a że fajny, to stwierdziłam, ze warto skontrolować- rozwarcie na palec, zaproponował też usg- nie wzgardziłam- wszystko ok, pokazał, jak dokładnie leży mała, ilosć wód prawidłowa-tak więc widzimy się za tydzień:-) a we wtorek następny idę do swojego gina, więc będę przebadana na wszystkie strony-no chyba że nie doczekam, w co zaczynam wątpić:-) w poczekalni była dziewczyna w 42 tyg i nic-żadnej akcji, obym nie podzieliłą jej losu:-(

byłam dzisiaj na usg i okazało się ze jednak nei wszystko w porzadku.
Wg. usg Tymek wazy 2600 przy czym wymiary głowki, uda itp ma jak na 37 tydz ale brzuszka na 34
BPD 93mm-37w5d
HC 321mm-36w2d
AC 300mm-34w0d
FL 73mm-37w4d
Łożysko III stopień. Noi i ze względu na to ze jest taka różnica miedzy brzuszkiem a resztą, dostałam skierowanie do szpitala. Powiedział ze to profilaktyczne ktg i tak na 2-3 dni ale ja juz znam te polskie realia i bedą mnie tam chyba w nieskończonosc trzymać.
Nawet zadzwoniłam do CZPM się zapytać bo M sie uparł zeby tam pojechać bo ma 5 min z pracy a ona mi na to te powinnam jak najszybciej przyjechać bo jezeli cosa jest nie tak i to taka hipotrofia to bedzie trzeba zakończyc ciaze przed czasem ( ze ku...wa co?!!!) ale musze sie liczyc z tym ze jednąą porodówkę zamkneli na jakis remont , lezących jest dużo i warunki beda mało komfortowe na patologi. Moze to i dobrze bo by mnie dłużej nie trzymali ze wzg. na miejsca ale zastanawiam sie czy nie lepiej isc do madurowicza bo zamierzam tam rodzić ale M ciśnie ze godzinę bedzie do mnie jechał i godz wracał a to tylko 2 dni- już to widze:eek:
Tak czy siak pewnie bedą mnie trzymac w nieskończonosc a badania i tak wyjdą dobre. Sama nei wiem czy iśc....

tetina idź, przebadają, posprawdzają, a nie będziesz żyła w takim niepokoju jak ja... Przemęczysz się tych kilka dni, ale przynajmniej maluszka dokładnie przebadają

ale patrzyłaś czy wszystkie wymiary sa wzg. siebie propocjonalne?
Mówię Ci tweenie ze oni te aparatury to jakies chińskie kupują:wściekła/y: i dlatego mamy takie wyniki . Twoja dzidzia malusieńka mój jak mutant prawie brzucha nie ma :dry:
szkoda gadać

reklama
byłam dzisiaj na usg i okazało się ze jednak nei wszystko w porzadku.
Wg. usg Tymek wazy 2600 przy czym wymiary głowki, uda itp ma jak na 37 tydz ale brzuszka na 34
BPD 93mm-37w5d
HC 321mm-36w2d
AC 300mm-34w0d
FL 73mm-37w4d
Łożysko III stopień. Noi i ze względu na to ze jest taka różnica miedzy brzuszkiem a resztą, dostałam skierowanie do szpitala. Powiedział ze to profilaktyczne ktg i tak na 2-3 dni ale ja juz znam te polskie realia i bedą mnie tam chyba w nieskończonosc trzymać.
Nawet zadzwoniłam do CZPM się zapytać bo M sie uparł zeby tam pojechać bo ma 5 min z pracy a ona mi na to te powinnam jak najszybciej przyjechać bo jezeli cosa jest nie tak i to taka hipotrofia to bedzie trzeba zakończyc ciaze przed czasem ( ze ku...wa co?!!!) ale musze sie liczyc z tym ze jednąą porodówkę zamkneli na jakis remont , lezących jest dużo i warunki beda mało komfortowe na patologi. Moze to i dobrze bo by mnie dłużej nie trzymali ze wzg. na miejsca ale zastanawiam sie czy nie lepiej isc do madurowicza bo zamierzam tam rodzić ale M ciśnie ze godzinę bedzie do mnie jechał i godz wracał a to tylko 2 dni- już to widze:eek:
Tak czy siak pewnie bedą mnie trzymac w nieskończonosc a badania i tak wyjdą dobre. Sama nei wiem czy iśc....

Kurcze ja bym na Twoim miejscu poszła jak bym miała skierowanie, ja na ostatnim usg i tak w sumie cały czas jest taka różnica ale na ostatnim 36w4d
waga 2785
BPD-39W1 >98%
HC- 37W3 42%
AC- 35W4 32%
FL- 34W0 3%
I MNIE NIE SKIEROWAŁA KUR... NA DODATKOWE BADANIA!a pytałam ją czemu ta główka taka duża cały czas a nóżki b krótkie a ona że ok!

Do góry