reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

ewelad super, że tak udana wizytka.. i udany doktorek:tak:

tetina dziewczyny mają rację, lepiej dmuchać na zimne i skontrolować wszystko, żeby potem móc spać spokojnie

reklama
tetina, ewa u mnie tez na ostatnim usg byly takie dziwne różnice w pomiarach!! właśnie nawet więcej niż 3 tyg. :eek: ale lekarz powiedział, że im starsza ciąża tym różnice są większe i że wszystko ok- tak więc tego się trzymam!

ewelad no to b ladnie ta wizytka twoja przebiegla :-) dobrze ze sie tak udalo wszystko polaczyc :tak: ale dobilas mnie tym przeterminowaniem...oby nie...

tetina
no w takich wypadkach jednak zawsze lepiej isc do tego szpitala-tam jestes na miejscu i sa lekarze i zawsze cie odpowiednio przebadaja. nie napisze ze jak nei ma potrzeby to oni nie trzymaja bo u nas w szpitalu trzymali bez potrzeby i zbednie dlugo...
z ta hipotrofia to tez roznie jest...ja bym sie tym az tak bardzo nie martwila. to juz 37 tydzien u ciebie a dziecko wcale nie musi miec duzego brzucha.no i duzo zalezy od sprzetu i badajacego a tu jak wiadomo roznie bywa. w kazdym razie trzymam kciuki zeby ok bylo.

tweenie u mnie mniej wiecej podobna waga Stasia i lekarze twierdza ze wszystko w jak najlepszym porzadku i dziecko sie miesci w wymiarach wagowych. wiec nie wiem juz jak to jest...chyba nie ma powodu do paniki-przeciez u ciebie tez ostatecznie wykluczyli w koncu ta hipotrofie...?

atabe i tu ja bym sie dokladnie zgodzila z twoim lekarzem....

tetina, ewa81r - u mnie sytuacja podobna. Brzuch mniejszy o ponad 3 tyg. Ale mam się nie przejmować, bo dziecko przybiera na wadze... Po prostu będzie mniejsze i tyle. Chodzę na KTG wszystko jest w porządku, więc czekam na tą moją małą ślicznotkę. ;-) Przynajmniej na dłużej mi ubranka starczą :-D

tetina ja tak jak dziewczyny poszłabym do szpitala sprawdzić-dla własnego spokoju, pewnie nie ma się czym martwić, ale lepiej mieć swiadomość, że zrobiło się wszystko, co trzeba

dzięki dziewczyny za odzew:-) nawet nei wiecie jak to pomaga.
Macie racje lepiej wszystko posprawdzac wiec zdecydowałam- idę! NApakuje sobie jedzenia- bo na tym szpitalnym to Tymkowi brzuszek na pewno nie urośnie i jutro o 8 rano się zgłaszam. Bedę dawać znac co tam lekarze wymyslili z tymi dysproporcjami bo widze ze wy tez macie takie same problemy i zapytam sie czy dgybym nie miała skierowania to z takim usg tez sie mozna zgłosić, to moze ewa bez łaski tej swojej lekarki tez bys sobie sprawdziła.
Mam nadzieje ze nie beda mnie tak długo trzymac jak ciebie louise tylko sie zastanawiam czy torbę do szpitala mam juz wziasc tą co zapakowałam czy wypakowac połowe i wziąśc tylko swoje rzeczy:eek:
Badz co badz dzisiaj myślenie mam bardziej pozytywne.
MAsz rację mysza na wiecej starczą ubranka.

Ja mam wizytę dopiero 22 lipca, dziwi mnie to strasznie bo drugi ustalony termin mam na 23:szok: Pierwszy mam na 29 i chyba nim się mój gin kieruje, a jestem pewna że na pewno nie dotrzymam do wizyty:-(

reklama
apropo ciuszków znalazłam książeczkę poj pierwszy rok Oliwki i tak wyglądały jej wymiary przy wizytach lekarskich:
2450 / 49cm - narodziny - 4-grudzień
4280 / 54cm - 7 tygodni - 24 styczeń
5300 / 56 cm- 3 mies - 6 marzec
6200 / 65 cm - 4 mies - 24 kwiecień
7380 / 68 cm - 7 mies - 10 lipiec
9500 / 76cm - roczek - 4 grudzień

A tak stwierdziłam ze wam pokarze bo sama byłam ciekawa jak to z tymi ciuszkami jest. Lekarz na szczepieniach mówił ze przybiera na wadze idealnie wiec jak któraś tez bedzie miała takie maluszka to moze sobie orietacyjnie zobaczyć

Do góry