reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

Gratuluję udanych wizyt i nie martwcie się, teraz już jest dość bezpiecznie więc spokojnie czekać do 37/38 tygodnia i rodzić:)

Ja też po wizycie :) W podwoziu nic specjalnego się nie dzieje, szyjka może troszeczkę skrócona ale pozamykana na cztery spusty. I to mimo tych kłuć, ucisków, skurczy itd. zatem tak ma być :/ jeszcze przez miesiąc...:baffled:
14 lipca mam ostatnią wizytę, na więcej nie ma miejsca w karcie ciąży :sorry2: i mam dostać zaświadczenie do becikowego, mam mieć usg z określeniem wagi, ułożenia no i czy pępowina się nigdzie nie zaplątała :dry: nie daj boziu
I gdyby okazało się, że mała jest duża to mam dostać skierowanie na wywołanie porodu.... na tą chwilę szacunki są na ponad 4kg więc sporo troszkę.... ale zobaczymy na usg

reklama
Olyv fajnie że wizyta udana. Duża ta Twoja dzidzia :) Mamy ten sam termin,ale ja bym chciała około 10 urodzić:D a ile Twoje dziecko ważyło w 32 tyg ? U mnie na wizycie w sobote lekarz powiedział że dzidzia też będzie duża bo brzucho niemałe :/ ale jej nie zważył powiedział że 8 lipca zważymy. Jak można po wielkości brzucha określić czy dzidzia duża? Chyba on to palnął bezmyślnie :/

O jej to może i miał rację z tą waga, bo moja w 32 ważyła 2026 :/ Jak będzie ważyła około 4kg to będę nalegała na cesarkę. Panicznie boję się rodzić takiego dużego dziecka ;/

ja raczej zrozumiałam, że rozwiąże ciążę wcześniej czyli to byłby tak 37/38 tydz. a gdyby była już taka wielka to wtedy CC (którego nie chcę - już miałam i podziękuję :p). Zresztą zobaczymy nie ma co gdybać.... a może coś wcześniej się samo rozwiąże ....:-D jeszcze z tydzień i idę na trampolinę a potem do ogródka z łopatą :-D tydzień ciężko popracuję i tak akuracik mała wyskoczy

kurcze moja w 32 tyg tez miala 1900 i powiedzieli mi ze max 3600 osiagnie... a jak bedzie wiecej?? jejku juz sie boje
a ja jutro mam wizyte u lekarza a pojutrze u położnej, nie wiem co oni sie tak na mnie uparli ze po dwa razy w tygodniu sie musze do nich turlać? no ale pójde choć pewnie nic ciekawego sie nie dowiem poza tym ze znowu mi sie przytyło:/

gratuluje wszystkim udanych wizyt. ciekawa jestem kto następny sie rozpakuje??

brejka- jak zaczęłam chodzić do mojej ginki to pierwsze parę wizyt miałam za 80 zł. Teraz jakoś podniosła i płacę 100 zł. Wiem, że to mało, bo tam gdzie chodzę, przyjmują też ginekolodzy ze Św. Zofii i płaci się u nich 250 zł. Moja jeszcze młoda. Myślę, że z czasem będzie sobie podnosiła cennik. Mnie już to ominie :-D Następne dziecko, albo wpadka, albo za 5 lat :-D

reklama
Do góry