reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

tiffi no to fajnie, ze wizyta udana, ale mają ci ginowie teksty, mój na przedostatnim usg zapytany o płeć stwierdził- wyraźny hamburgerek:-) to odpowiednik bułeczki poznańskiej:-D
kropa no nie pozostaje nic innego jak leżeć, ale to tylko chwilka przecież:-)
magdzia ja pisałam już wcześniej o łożysku- w 32 tyg gin na podst pojedynczego, drobnego zwapnienia okreśłił je jajko dojrzałe 3 st, ja oczywiście poczytałam na necie i wpadłam w panikę, mój gin stwierdził, ze ocena łozyska jest b. subiektywna- co dla jednego to 2 st, dla innego gina już 3 st, najwązniejsze, ze dziecko rośnie proporcjonalnie -tzn że dostaje wszystko, czego potrzebuje, denerwowałam się przez kilka tygodni jednak i na ostatnim usg w poniedziałek inna ginka określiła moje łozysko na 2 st!!! zapytana stwierdziła, że jest kilka zwapnień drobnych, ale to już normalne na tym etapie ciąży, zdarza się w moim regionie, a poza tym wymiary i waga dziecka wzrosły od ost usg prawidłowo i odpowiadają wiekowi ciąży, więc nie ma powodu do obaw

reklama
magdzia koniecznie wypytaj ginka o to łozysko ale mysle, ze nia ma sie czum martwic. ja ostatnio na usg mialam 2/3
jak u mnie nic sie w tym czasie nie zacznie dziac to 1 lipca umowiona cesarka. Skurcze przepowiadające mam ale jak leze czy siedze to mijają wiec jak najwiecej musze lezec.
lekarz usg rob il mi specjalną głowicą aby zobaczyc endometrioze ktorą trzeba usunąc i mowil ze macica 3mm grubosci nie wiem co to oznacza.

ja po wizycie i bez nowosci,ktg nie pokazalo nic ciekawego,jakies takie byle jakie skurczybyki,rozwarcie dalej takie jak bylo,szyjka krotka i miekka,czekac tylko na regularne skurcze i co uslyszalam na do widzenia..."widzimy sie za tydzien":zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
poza tym cala reszta w normie.

wizyta zaliczona...
wszystko ok,czekamy...następna za tydzień 1-ego.
i myślę że wtedy sie wyjaśni-najpóźniej w 2 tyg.lipca do połowy będzie mnie ciął.(tak powiedział)
bo do 15-ego mam zwolnienie.
kazał mi liczyć napinania sie macicy i jak cos to na tel.
być może wszystko będzie prędzej.czyli w pierwszym tyg.lipca.
ale zamotałam -kumacie :-D:confused::-p
c.d.oszczędnego trybu życia :-)-pytał sie czy taki stosuję :confused::happy2::-)
to ja mu na to że na ile mogę to stosuję.
szyjka bez zmian-nie skróciła się.-2.4.kanał Y kształtny.
:tak:

nef ja miałam wizyty co miesiąc od 32 tyg co 2 tyg i od 35/36 co tydzień
kropa może to z nerwów to ciśnienie, ale lepiej chuchać na zimne i leżeć leżeć
kasiamaj ja wizytę mam jutro zobaczy czy coś się ruszyło. A dlaczego będziesz miała cesarkę???
magdzia chyba nie ma w tym nic niepokojącego, ja mam łożysko II stopnia
ewelad tak tak bułka poznańska mnie rozwaliła i jeszcze dopytywał, czy na pewno widzimy
kama no to niczego nowego się nie dowiedziałaś. Ja bym chciała urodzić wcześniej, ostatnią wizytę u mojej gin ma 9 lipca a potem idzie na urlop i zostają mi wizyty u kogoś innego.

Ja jutro mam wizytę zobaczymy jak moja szyjka, jakieś skurcze mam, ale napinania takie miałam już wcześniej

kasiamaj
tiffi1

dzięki za odpowiedź, bo mój mąż już sugerował, że wizyty mam co tydzień, żeby gin mógł jeszcze coś na mnie zarobić.

Ja tego lekarza bardzo lubię i szanuję, ale mój M jest uprzedzony, bo nie chcę rodzić we Wrocławiu, tylko w rodzinnym mieście. No i chodzę do mojego "starego" sprawdzonego gina, zamiast do takiego, co to teściowa polecała.... a mi tam dynda, co się babie z menopauzą podoba...:cool2:

kasiamaj
tiffi1

dzięki za odpowiedź, bo mój mąż już sugerował, że wizyty mam co tydzień, żeby gin mógł jeszcze coś na mnie zarobić.

Ja tego lekarza bardzo lubię i szanuję, ale mój M jest uprzedzony, bo nie chcę rodzić we Wrocławiu, tylko w rodzinnym mieście. No i chodzę do mojego "starego" sprawdzonego gina, zamiast do takiego, co to teściowa polecała.... a mi tam dynda, co się babie z menopauzą podoba...:cool2:
nef:-)pozwol ze skradne Ci to haslo o babie z menopauza:-D:-D

Widzę że raczej u wszystkich się unormowało z dzidziami i raczej wszytko w porządku u Was. Więc gratulacje udanych wizyt i prawie już donoszonych ciąż i oby tak dalej czyli życzę lekkich porodów. :tak:

U mnie po wtorkowej wizycie okazało że też wszystko w porządku. Dzidzia jak na razie ani myśli wychodzić, szyjka długa, łożysko młode (choć nie wiem co to znaczy), dzidzia raczej mała bo ok 2600 więc do porodu do 3kg może dobije bo to już tylko 2 tyg. zostało, ułożona główką w dól więc prawidłowo.
Wyniki wszystkie mam dobre paciorkowców nie wyhodowano, krew idealnie nawet dużo lepiej niż przed ciążą ginka stwierdziła że jak takie wyniki to nic tylko w ciąży chodzić :happy2:. Ale ja na razie podziekuje i chcę się małej pozbyć bo jakoś już mi ciężko :happy2:

reklama
Do góry