reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

agatka ale przeżyłaś chwilę straszne, współczuję rybko, oby nigdy więcej, ale najważniejsze że wszystko dobrze się skończyło:tak: może Andrzejek przysnął mocno po prostu, myślę że dobrze że was wysłała do szpitala, lepiej wszystko kontrolować. Czekam na wieści jak tak dzisiaj po ktg;-)

ewa81
a co mówi lekarz? bo my sobie ciągle coś wkręcamy a dla lekarzy to przeważnie norma i niepotrzebne nasze stresy:sorry: Samemu wymaz:eek: no pierwsze słysze, przecież to robią sterylnie na płytkę od razu i zamykają a gdzie ty masz tego patyczka przepraszam donieść w portfelu?:eek:

tiffi a lekarka co na chudnięcie powiedziała?

patipaula ty jesteś widać nie do zdarcia:-D po prostu stworzona do ciąży;-)

supcio skrobnęło Cię ale najwazniejsze że z małym wszystko dobrze i steruje już w kierunku wyjścia;-)

kamcia super nazwisko oj jak mnie się podoba:-) to przygody niezłe:-p

reklama
Kropa ja też brałam Macmiror!
Agatka bardzo wspólczuję przeżyć. Teraz już się nie denerwuj, bo w szpitalu na pewno Andrzejka przebadali dokładnie.

agatka- normalnie az mi serce stanelo jak to czytalam, w zasadzie z jednej storny dobrze ze odrazu cie do karetki wsadzila bo nie ma wtedy co zwlekac, ale ciesze sie ze to byl falszywy alarm!! bidulko!

ewa81
a co mówi lekarz? bo my sobie ciągle coś wkręcamy a dla lekarzy to przeważnie norma i niepotrzebne nasze stresy:sorry: Samemu wymaz:eek: no pierwsze słysze, przecież to robią sterylnie na płytkę od razu i zamykają a gdzie ty masz tego patyczka przepraszam donieść w portfelu?:eek:

no powiedziała ze tak widocznie jest no ale ja już faktycznie się tym niepokoje bo ona to chyba za bardzo wszystko bagatelizuje!!!!
a jeśli chodzi o wymaz to dostałam taki patyk jak do uszu tylko długi i pojemnik z jakimś żelem i wszystko sterylne mam se rano wsadzić pomieszać:-) i w przeciągu 2 godzin zawieść do laboratorium no rewela

Agatka jak dobrze, ze wszytsko tak się skończyło- nie jestem nawet w stanie wyobrazić sobie, co czułaś-ogromnie się cieszę, ze wizyta w szpitalu wszystko wyjaśniła-już wykorzytałas limit nerwów, więc teraz musi być dobrze
tiffi no właśnie- co ginka na tę twoją wagę?
ewa śmiech na sali, albo raczej płacz- z tym wymazem-nie do wiary

Dziewczyny potrzebuje taiej drobnej pomocy, bo na wydruku z USG mam takie parametry jak ASD i ATD
ASD jest zanizona co do granic normy a ATD jest ponad norme.
Troche sie martwie bo ASD to chyba cos z przegrada w serduszku .

Agatka - okropne przeżycie miałaś, współczuję bardzo. Dobrze, że już jesteś w szpitalu, pod dobrą opieką. Trzymam kciuki!

Supcio ja nie wiem, o co chodzi...
- wymiar poprzeczny brzuszka (ATD)
- wymiar strzałkowy brzuszka (ASD)
USG III trymestr :: Ciążowy.pl to na necie znalazłam, ale pewnie sama też już szukałaś- nie wiem, jak inaczej Ci pomóc
pamiętaj też że sa to wymiary orientacyjne- zależne od sprzętu i wykonujacego badanie-teraz zwłaszcza cieżko pewne rzeczy uchwycić, bo dzieciaki już duże- główka do góry kochana

reklama
dzamena, jedyneczka, ewelad no lekarka mówi, że nie dobrze że tak chudę, że dobrze jakbym więcej jadła, no ale jak tu jeść więcej, to znaczy jak mi wychodzi lepszy cukier to pozwalam sobie na jakieś ekstrasy, a np. dzisiaj mam kiepski cukier więc już nie szaleję. Ja generalnie i tak nieźle jem, ale widocznie mała swoje wyciąga i tyle. Mam w przyszłym tyg USG, ginka pomacała brzuch i stwierdziła że mała nie taka mała, tylko tam jest ciasno ułożona
agatka kurcze ale stresy miałaś naprawdę koszmar, trzymaj się
ewa sama masz sobie zrobić to badanie :szok:
supcio nie pomogę niestety bo się w tym nie orientuję

Do góry