reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

jedyneczka fajnie, że masz takiego zaufanego gina a i na porodówce fajne położne, najważniejsze żeby się czuć bezpiecznie i komfortowo,no i super, że z szyjką nie jest tak źle i nie trzeba krążka, ja zobaczę co mi gin powie 14 czerwca, już się doczekać nie mogę bo coraz bardziej odczuwam tą końcówkę ciąży a i chciałabym tulić już córeczkę :tak:

reklama
a ja ie dziś dowiedziałam że mam za wysoki cukier no i mam przejść na diete cukrzycową czy jak to tam sie zwie hmmm... no to sie moge pożegnać z moimi ukochanymi lodami śmietankowymi z czekoladą i polewą wiśniową... MAła dalej sie nie obróciła ale ma na to czas do 14.06 potem jak dalej bedzie tkwić tyłkiem w kanale to będą ją próbować obrócić "na siłę". ale poza tym wszystko oki.
Gratuluje wszystkim udanych wizyt. już tak niedużo zostało

kusska jak to obrócić "na siłę" ? moj gin mowil mi o cc bo Mała na ostatniej wizycie była ułożona tak jak Twoja i nie wspominał nic o żadnym obracaniu

magdzia są różne ćwiczenia, żeby malec się obrócił. A poza tym, lekarz lub położna może spróbować obrócić dziecko przez brzuch

atabe to niedobrze, ze ta szyjka się skraca, ale dobrze że mała cała i zdrowa i rośnie
emih dobrze że szyjka się trzyma, a mała rzeczywiści rośnie
kama fajnie, że masz dobre wieści i mała rośnie
młoda mamuśka bądź dobrej myśli, mam nadzieję, że będzie ok
jedyneczka fajnie że masz dobre wieści
kusska dasz radę, u mnie jajka pod każdą postacią obniżają cukier

MAgdzia u nas jest taka procedura ze próbują to zrobić ręcznie przez brzuch. podaje sie cos na rozlużnienie macicy i pod kontrolą usg przemieszczają dziecko. podobno to nie boli ani nie jest niebezpieczne dla dziecka a w razie jakichś bóli przestają. jeśli to sie nie uda to mam wybór albo CC albo poród naturalny, z dużym naciskiem na to drugie bo u nich cesarka to juz ostateczność ostateczna że tak powiem
Tiffi jajka mówisz? no ostatnio je zaniedbałam, dzieki za rade;)

ja po wizycie zaskoczona,albo raczej zestresowana bo gin powiedział że na 90% urodze przed terminem i moge nawet za 2 tygodnie urodzić!!! :szok: szyjka jest już ponoć ładnie przygotowana i rozwarcie wewnętrzne jest na opuszek palca i jak głęboko włoże palec to poczuje już główke, oczywiście mam się nie bać i lekko "pomacac" moge, bo główka jest zabezpieczona łożyskiem i wodami,ale jest wyczuwalna już

a tak to mały waży 3100, serduszko ładnie biło, oczywiście buźki nie pokazał tylko jajeczka na pierwszym planie:-D

jedyneczka dobrze ze wizyta udana,tylko ta szyjka,ale będzie oki :))
kusska oj to musisz uważać na diete, masz też glukometr?

Ostatnia edycja:
reklama
Ale super wiesci :tak:
zobaczycie ,ze od polowy czerwca sie zacznie biegiem na porodowke :-D
czerwcowki tez w polowie maja zaczely i na czerwiec juz nie duzo zostalo :-D
jak zaczniemy rodzic to jedna po drugiej :tak::happy2:

Do góry