reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

jedyneczka fajnie, że masz takiego zaufanego gina a i na porodówce fajne położne, najważniejsze żeby się czuć bezpiecznie i komfortowo,no i super, że z szyjką nie jest tak źle i nie trzeba krążka, ja zobaczę co mi gin powie 14 czerwca, już się doczekać nie mogę bo coraz bardziej odczuwam tą końcówkę ciąży a i chciałabym tulić już córeczkę :tak:

reklama
a ja ie dziś dowiedziałam że mam za wysoki cukier no i mam przejść na diete cukrzycową czy jak to tam sie zwie hmmm... no to sie moge pożegnać z moimi ukochanymi lodami śmietankowymi z czekoladą i polewą wiśniową... MAła dalej sie nie obróciła ale ma na to czas do 14.06 potem jak dalej bedzie tkwić tyłkiem w kanale to będą ją próbować obrócić "na siłę". ale poza tym wszystko oki.
Gratuluje wszystkim udanych wizyt. już tak niedużo zostało

kusska jak to obrócić "na siłę" ? moj gin mowil mi o cc bo Mała na ostatniej wizycie była ułożona tak jak Twoja i nie wspominał nic o żadnym obracaniu

magdzia są różne ćwiczenia, żeby malec się obrócił. A poza tym, lekarz lub położna może spróbować obrócić dziecko przez brzuch

atabe to niedobrze, ze ta szyjka się skraca, ale dobrze że mała cała i zdrowa i rośnie
emih dobrze że szyjka się trzyma, a mała rzeczywiści rośnie
kama fajnie, że masz dobre wieści i mała rośnie
młoda mamuśka bądź dobrej myśli, mam nadzieję, że będzie ok
jedyneczka fajnie że masz dobre wieści
kusska dasz radę, u mnie jajka pod każdą postacią obniżają cukier

MAgdzia u nas jest taka procedura ze próbują to zrobić ręcznie przez brzuch. podaje sie cos na rozlużnienie macicy i pod kontrolą usg przemieszczają dziecko. podobno to nie boli ani nie jest niebezpieczne dla dziecka a w razie jakichś bóli przestają. jeśli to sie nie uda to mam wybór albo CC albo poród naturalny, z dużym naciskiem na to drugie bo u nich cesarka to juz ostateczność ostateczna że tak powiem
Tiffi jajka mówisz? no ostatnio je zaniedbałam, dzieki za rade;)

ja po wizycie zaskoczona,albo raczej zestresowana bo gin powiedział że na 90% urodze przed terminem i moge nawet za 2 tygodnie urodzić!!! :szok: szyjka jest już ponoć ładnie przygotowana i rozwarcie wewnętrzne jest na opuszek palca i jak głęboko włoże palec to poczuje już główke, oczywiście mam się nie bać i lekko "pomacac" moge, bo główka jest zabezpieczona łożyskiem i wodami,ale jest wyczuwalna już

a tak to mały waży 3100, serduszko ładnie biło, oczywiście buźki nie pokazał tylko jajeczka na pierwszym planie:-D

jedyneczka dobrze ze wizyta udana,tylko ta szyjka,ale będzie oki :))
kusska oj to musisz uważać na diete, masz też glukometr?

Ostatnia edycja:
reklama
Ale super wiesci :tak:
zobaczycie ,ze od polowy czerwca sie zacznie biegiem na porodowke :-D
czerwcowki tez w polowie maja zaczely i na czerwiec juz nie duzo zostalo :-D
jak zaczniemy rodzic to jedna po drugiej :tak::happy2:

Do góry