reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

dziewczyny gratuluje udanych wizyt !!dzieci ladnie rosna :)

atabe miejmy nadzieje,ze szpital na koncowke Cie ominie!!!cisnienie masz w normie wiec to najwazniejsze.

reklama
no właśnie ciśnienie mam raczej dobre- najwyższe 130/90...

madzik mam zrobić z krwi- fosfataza zasad. , bilirubina, białko całk. , mocznik, kreatynina, Na, K i bad.ogólne moczu.

emih no to rzeczywiście spora Twoja Perełka, najważniejsze, że wszystko ok
kama gratulacje udanej wizyty, cieszą wiadomości, że wszystko z dzieciaczkami dobrze :tak:
atabe ja też najwyższe ciśnienie jakie miałam to 130/90 , więc wydaje mi się, że trzyma się w normie

DZięki dziewczyny.
KAmuś Tobie również gratuluję :tak: Ps. badania na glukozę robiłam.
Tweenie- nie wiem jak ONE to robią- ja też tyję z wizyty na wizyt- tym razem 2kg w 3tyg. Suma sumarum: 76,5kg czyli 15,5 na plusie :eek:

emih no no duza ta twoja corcia nie ma co. Mojej siostrze na usg tez pokazalo w tym czasie(albo nawet szybciej) podobna wage jej synka a urodzil sie z waga 3800.

kama gratuluje udanej wizyty

reklama
ewa ja tez mam co wizyta plus 3 genetyczne więc gdzieś tyle co ty juz miałam i myslę że lepiej jak jestśsmy pod nadzorem bo gdyby cos to można zadziałać . Z Emi tez miałam duzo usg może z 8-10 i nie ma adhd na szczęście:tak:

mystigue to moja ma taka samą prawie wage bo 2300:tak: gratki szyjki bo one teraz bardzo cenne:-D

atabe eee, tak czasem dziewczyny chodzą ze zgładzoną szyjką i rozwarciem na opuszek jeszcze tydzień po terminie, czytałam na marcówkach swojego czasu :-p ale jak wolisz ciut wczesniej (np.38 tyg.) to tego Ci zyczę:-D ja tez spuchłam na stopach i dłoniach ale wyniki oki i zapisał mi coś ale M ma recepte to napisze póxniej co:sorry:

emih jejku, ale duża Elenka:szok:jak tak dalej pójdzie to jak ty urodzisz o terminie taką "kruszynę" ?:tak:

kama to modelowo wszystko u Ciebie:tak:

tweenie no własnie, jak te czarownice to robią:dry::-D bo ja w 2 tyg. 2 przybrałam:eek:

U mnie oki, powiedziałam ginowi że mi wykrakał dokuczanie wątroby ostatnio:dry: Njaważniejsze że z Nadinką wszystko dobrze, waży 2300 czyli przybrała od 3 tyg. ok. pół kg.i gin mówi że ok3000-3300 do porodu zaważy. Szyjka się nieco jeszcze skróciła ale mówi że to juz 34 tydzień więc nie ma sensu zakładać krążka bo nie skraca się gwałtownie więc powinna wytrzymać, zreszta powiedziałam mu że mam mniej skurczy nawet ostatnio. Pytałam tez o poród po terminie że oxy sie obawiam to powiedział że przy mojej szyjce i po poprzednim szybkim porodzie raczej nie zajdzie taka potrzeba i wystarczy "dokładniejsze badanie " albo jakis czopek na szyjkę - z Emi mnie po czopku zebrało własnie. Ciśnienie mam 110/70 więc standard, wyniki bardzo dobre tylko ta opuchlizna na stopach i dłoniech, kazał mi magnez na to brać i jakis lek ale M ma wykipić to wieczorem wam powiem. I przybrałam łacznie 12 kg ale te ostatnie mnie nie martwią bo czyje że to ta woda:dry: A że idzie na urlop zastanawiał się czy umówic mnie za 4 czy 2 tygodnie ale w końcu umówił za 2. I namawia na swój szpital, powiedział że te salki sa bezpłatne tylko M płaci z 10zł chyba za fartuch i jest bez ograniczeń. Mówił mi o tym kole porodowym ale ja powiedziałm że mój M by chyba zdechł że śmiechu jakby mnie zobaczył na czyms takim:-D i mówi że sa takie sznury że można na stojąco rodzić, że połozne są super, że może na jego dyzur trafie a nawet jak nie to własnie te połozne sa kapitalne i w piatek nas zaprasza na zwidzanie:sorry: tylko połozniczy kiepski bo sale duże po 5-6 łóżek i sama juz nie wiem:sorry:
Szyjka ciut się skróciła ale powiedział że nie ma sensu

Do góry