reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

u mnie nic niepokojącego na szczęście się nie dzieje, jedyne co to mała jest dziwnie ułożona, nawet mój lekarz nie bardzo mógł ja wyczuć, ale jeszcze ma trochę czasu, żeby się ułożyć

Co znaczy dziwnie? Bo mój synek ułożony w poprzek brzucha i tak już od ponad miesiąca z lewej strony ma główkę z prawej strony brzucha ma pupę a nogi ma znowu po lewej stronie nad głową i taki zwinięty w kłębek cały czas leży i nie chcę się obrócić a już dość duży jest i lekarz mówi że będzie mu coraz ciężej..
Agatka- natalia albo cynamonka wyślijcie mi te ćwiczenia na obrócenie dzidzi.

reklama
Dziewczynki, dziś melduję w locie :huh:
Mam za sobą wizytę- jedyneczka, dzamena- tak kupiłam młodej księżeczkę i było glancuś- cacuć. U mnie podobnie. POwiem więcej CUDOWNIE :-D Gin powiedział ze może moja szyyyyja wytrzyma nawet do terminu (no nie wiem czy ja za to wytrzymam) bo... Ku zdziwieniu i mojemu i jego z pomiarów główki i brzuszka wyszło że ELenka ma już jakieś 3,5kg!!!!!!!!!! Lekarz aż się zachłysnął, mówiąc że może jakiś błąd, ale powyżej 3kg ma na pewno...
I cała reszta już jest nieistotna, lecę dalej...
Dzięki za kciukasy- przydały się!!!!

Co znaczy dziwnie? Bo mój synek ułożony w poprzek brzucha i tak już od ponad miesiąca z lewej strony ma główkę z prawej strony brzucha ma pupę a nogi ma znowu po lewej stronie nad głową i taki zwinięty w kłębek cały czas leży i nie chcę się obrócić a już dość duży jest i lekarz mówi że będzie mu coraz ciężej..
Agatka- natalia albo cynamonka wyślijcie mi te ćwiczenia na obrócenie dzidzi.
nasza mała też jest ułożona w poprzek ale cały czas się kręci. dokładnie jak Twój synek z lewej u góry ma nóżki, z prawej pupę a główkę też po lewej pod nóżkami. Dla mnie to dziwne ułożenie, bo chyba niezbyt wygodne :-) Ciężko nam było tylko tak na dotyk odróżnić główkę od pupy :D Mi lekarz powiedział, że mam mały brzuszek, więc mała ma mało miejsca, ale ciągle się kręci i pewnie się obróci tak jak powinna :-) chociaż trochę to bolesne dla moich żeber jest ;-)
mogłabym też prosić o te ćwiczenia na obracanie malucha?

emih Gratuluję udanej wizyty, ależ się zdziwiłam jak przeczytałam ile Twoja mała już waży:-) Duża pannica:-) Najważniejsze że wszystko jest ok:-D

dziewczyny gratuluje udanych wizyt:)Emih a ty robilas glukoze?
ja tez juz po wizycie.
moge spokojnie powiedziec ze wszystko w jak najlepszym porzadku.malutka dalej glowka w dol,warzy juz 2900kg,doktorka wyszacowala ze do porodu do 3600 dobije,cieszy mnie to bardzo bo jednak moj podwyzszony cukier nie ma jak narazie zadnego wplywu na mase ciala Majeczki:)poza tym ja miesiaca przytylam 0,5kg.szyjka dluga i zamknieta,ktg pokazalo kilka skurczy ale jak na tym etapie ciazy to calkiem normalne.

Emih kawał kobitki Ci rośnie :)

jak Wy to robicie, że pół kilo na miesiąc? bo mnie ostatnio 3 przybyły :zawstydzona/y:

I moja lekarka mówiła, że ost usg w 36 tyg. Czyli w moim przypadku nie wiadomo, kiedy to będzie ;-)

reklama
Do góry