reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

gdyby usg rzeczywiscie byly szkodliwe nie robiono by ich.ja mialam do tej pory 4 i pojutrze czeka mnie jeszcze jedno.
olyv zgadzam sie z toba w 100%,wszystko z umiarem.

reklama
ninia nie ma co się martwić bo wyniki masz ok, ja też miałam więcej USG niż moja koleżanka, miałam 7 bo generalnie taka była potrzeba i nie ma co tu się zamartwiać. Oczywiście wszystko z umiarem, ale prawda też jest taka, że lekarze z jakiś przyczyn postępują tak a nie inaczej

Witaski babki ... Ja już po wizycie ..

Mloda nadal glówką w dół.. szyjka cała idealna - jak to gin raczył ująć .. Waga 2206g - ni to mało ni dużo podobnież :happy2:
W sobotę na 9:45 KTG - bedziemy się już umawiać chyba na termin cięcia :eek:

witam wszystkie Lipcówki:-), mam takie małe pytanie- w którym tyg powinno się zrobić ostatnie usg? ja mam termin na 10.lipca (a z badań usg na 7.07 i 12.07) i teraz lekarz mi zalecił zrobienie usg ok 10 czerwca, nie za wcześnie- miesiąc przed porodem?

mystique fajnie, że wszystko ok
confounded hmmm ciężko mówić o jakichś konkretnych zaleceniach, ale jeśli nic się nie dzieje niepokojącego to USG miesiąc przed wystarczy. Ja miałam teraz w 32 tyg, termin mam na 22 lipca i nie wiem czy będę miała jeszcze jakieś czy nie

u mnie nic niepokojącego na szczęście się nie dzieje, jedyne co to mała jest dziwnie ułożona, nawet mój lekarz nie bardzo mógł ja wyczuć, ale jeszcze ma trochę czasu, żeby się ułożyć :-) no nic, to sobie zarezerwuję termin na przyszły tydzień na badanie :-) dziękuję Wam.

ja już po dzisiejszej wizycie- szyjka skrócona na maxa, gin powiedział, że jest na opuszek palca, według niego urodzę trochę wcześniej...z małą ok, waży 2632g a ja przez moją dietę nic nie przytyłam przez 4 tygodnie, ale najważniejsze, ze mała rośnie! Niestety mam to białko nadal w moczu, do tego zaczęłam puchnąć i gin mówi, ze może to być zatrucie ciążowe :eek: muszę zrobić jakieś badania z krwi żeby zobaczyć co i jak...podczas ktg małą miała czkawkę i przez to miałam same skurcze! śmieszne to było:-D to chyba tyle, mam nadzieję, że to zatrucie ciążowe mnie jednak ominie...

Atabe super ,że mała rośnie :)
Jakie musisz zrobić badania z krwi ,żeby wykluczyć to zatrucie?A ciśnienie masz w normie??

reklama
atabe super, że z Maleńką wszystko dobrze:tak: z tą szyjką to różnie bywa, niektórym kobietom się skraca, a rodzą po terminie, także nie bój żaby;-) ciśnienie masz prawidłowe?

Do góry