reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

buterflyy generalnie termin mam na 22.07, teraz wcześniej nawet miałam na 27.07, a ty na kiedy masz??
kasiamaj dopiero masz wizytę 24 czerwca, ja teraz mam za 2 tyg a potem już co tydzień. Fajnie, że dobre wieści
ewa ale co cię martwi??
niunia dobrze że mała się obróciła już
louise może rzeczywiście twoja ciąża jest młodsza jeśli tak to Stasinek może tyle ważyć. Co do łożyska ja też mam na przedniej ścianie (nie mylić z przodującym łożyskiem bo to nic dobrego). Co do krążka to tak jak pisałam na ogólnym na początku jak dostaje się takie wieści to się człowiek martwi, a potem się przyzwyczaja, chodzi z krążkiem, ditetuje się na cukrzycy, leży posłusznie itp. damy radę
Jeszcze co do wagi to moja 3 tyg temu mało ważyła a w 3 tyg waga skoczyła

reklama
louise nie martw się będzie dobrze, ale rzeczywiście po nałożeniu krążka nic tylko leżenie, odpoczynek i nie stresowanie się :tak:
brejka gratki udanej wizyty

Lekarz stwierdził że mój synek nie będzie za duży bo ja jestem drobną osóbką-chociaż nie przejmuję się na razie mniejszą wagą synka ponieważ wszystko okaże się podczas porodu.Z tego co wyczytałam to bardzo często waga z usg okazywała się sprzeczna z rzeczywistością.Najważniejsze aby dzidziuś urodził się cały i zdrowy a potem się go porządnie dokarmi:-)
Martwie się stawianiem macicy bo dzieje się to coraz częściej w ciągu dnia a ja już w 26 tygodniu ciąży wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem porodu przedwczesnego i z silną anemią.
Ale trzeba dużo odpoczywac i myśle że będzie dobrze.Jutro uderzam na badanie krwi w celu sprawdzenia alloprzeciwciał bo mam ujemną grupę i poziom żelaza.
Życzę udanej niedzieli

Dziewczyny któraś pisała na temat ćwiczeń by dzidzia się obróciła mogę prosić o przesłanie ich.

Witam kochane

Kiedys juz wam pisalam ze mialam lozysko przodujace, naszczescie lozysko sie przesunelo:-). Ale teraz mam inny problem ktory mnie martwi :-( ostatni raz bylam na usg 2 tyg temu , polozna stwierdzila ze moja dzidzia powoli rosnie w 30tyg i 6 d malutka wazyla 1440 g, Teraz musze co 3 tyg chodzic na usg, nastepne mam za tydz i mam nadzieje ze moja malutka nadrobila. U nas w Danii dowcipnie nie badaja takze nie wiem czy mam rozwarcie czy nie. A tak mnie czasami cos kluje w pochwie:-(. A tak wogole to zaczela mi siara z piersi leciec :-)

ewa81 Cynamonka miała zestaw ćwiczeń. Przesłała mi, mogę Ci przesłać. Za nim zaczniesz ćwiczyć to pokaż je swojemu lekarzowi. Mi np. nie wolno wykonywać niektórych ćwiczeń.

reklama
buterflyy ja myślę, ze wcześniej urodzę bo cukrzycowych mam nie chcą za długo trzymać
ewa stawianie się macicy to takie twardnienie, ja z początku myślałam, że to mała tak mnie wypycha (robiły mi się dwie takie buły pod pępkiem). Nie wiedziałam co to, ale jak byłam akurat u ginki i leżałam na fotelu to macica buch a ja myślałam, że to mała, a ginka mówi a widać jak macica się stawia. Co do tego u mnie dzieje się to naparwdę często i to od długiego czasu, dlatego póki co luteina i nospa mi towarzyszą
ninia nie bardzo rozumiem czym się martwisz, moja w 30tyg ważyła 1300, 3 tyg później 1900 (to czas kiedy rzeczywiście dzieciaczki przybierają na wadze. Moim zdaniem wszystko jest ok z parametrów. Co do kłucia ja mam tak od jakichś 2 tygodni i ginka powiedziała, że to dlatego że mała głowką nisko jest i uciska mocno

Do góry