reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

Byłam 25 maja na usg;-) niunia waży 2 kg !! jest obrócona już jak do porodu, główką w dół.:-D Więc z jej strony zapowiada się wszystko super, obym i ja nie zawaliła (strasznie boję się cesarki obym się jej wystrzegła... :no:ale coś czuję że może być z tym krucho: moja mama miała dwie... miała problem z zewnętrznym rozwarciem szyjki... zacisk totalny i nic nie pomagało- żaden lek ani kroplówka... i ja miałam to samo gdy wywoływano mi poród mojego Aniołka...) a porodu SN nie boję się wcale, jedynie nie mogę się go doczekać!!!:-p:cool2:
Przybył mi jeden kilogramik od 27 kwietnia.. no to mamy z Zuźką 5,5 na plus ;-) jeszcze pewnie dojdzie z jakieś 3 kg ;-)
szkoda że nie mam fotki buźki niuni, ale wpasowała się noskiem w łożysko i zasłoniła rączkami że było widać tylko tył głowy... ale przynajmniej wiem że to duża dziewuszka :-D

Dostałam jedynie wydruk z usg z jej wymiarami :

BPD - 8,10 cm
HC - 27,80 cm
AC - 28,86 cm
FL - 6,13 cm
AFI - 9,53 cm

reklama
Po wczorajszej wizycie wszystko ok:)Po kontrolnym usg-ilość wód prawidłowa,więc nie ma co się martwić.Grzeczny ten mój synek,obrócił się główką w dół i mam nadzieję,że tak już zostanie:)Czasem czuję takie dziwne pieczenie na żebrach jakbym miała je poobijne,to chyba mały mi się tam gramoli,bo jak go szturchnę to mija ale uciska wszystko o spotka na swojej drodze:)Pokopał wczoraj Panią doktor-widocznie nie podobało mu sie,ze ktoś go tam uciska głowicą od usg hihihi.
Gratuluję dziewczyny udanych wizyt,widzę,że teraz mało dostajemy ładnych fotek-te nasze maluchy dbają o swoją prywatność:)

Na USG wszytsko dobrze, wszelkie wymiary prawidłow
BPD - wymiar dwuciemieniowy 79mm
HC- obwód głowki 299mm
AC - obwód brzuszka 279mm
FL - długość kości udowej 62mm
Wszytskie wymiary wskazują na skończony 32 tydz, tak naparwdę już leci 33.
Mała waży 1930g
Zdjęcia mało widoczne więc nie wklejam. Mała potwierdziła, że jest dziewczynką dokładnie widziałam "fałdki"
Nie ma to jak dobre wieści

HC- obwód głowki 299mm
Mała waży 1930g
Zdjęcia mało widoczne więc nie wklejam. Mała potwierdziła, że jest dziewczynką dokładnie widziałam "fałdki"

Nasze dzieciaczki bardzo podobne ;-) na kiedy termin? bo widzę że suwaczki tez mamy jednakowo :-)

HC- obwód głowki 299mm
Mała waży 1930g

tiffi gratki udanej wizyty!!!

reklama
Do góry