reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

ja nie wiem, ile moja waży, usg pewnie dopiero za 3 tyg będzie. Na połówkowym mało miała, tylko 330, a forumowe już prawie po 700 miały. Ehh, strach się bać

reklama
Emih ale duza-moja w ważyła ponad 2 kg i lekarz mówił,że duża dziewcyznka a to było w 31 i 4 dniu ciąży więc Twoja jest naprawdę duża
Kropa Twój mały tez duży :))
Tweenie moja na połówkowym w 20 tyg i 6 dniu ciązy ważyła 340 gram więc tez malo a teraz jest w normie :)

Dziewczyny mój Andrzej waży tylko 1480 kg

Odebrałam dziś wyniki badania mikrobiologicznego, czyli wymaz z szyjki macicy i jest gorzej niż źle. Mam tego najgroźniejszego grzyba streptococcus agalactiae. Idę jutro do mojej prowadzącej ginekolog, ciekawe co mi powie.

emih gratku duuuuużej córeczki, dziwnie Ci lekarz powiedział o tym rozwarciu i nospie,no nic,odpoczywaj i nie wysilaj się za dużo
agatka natalia obyś dostała dobre leki i szybko wyzdrowiała,a ta grzybica nie zaszkodzi dzidziusiowi?

no więc my też już po:-)

Marcelek waży 2 kg- gin mówi, że to średnia waga, ani nie za dużo, ani nie za mało;-)
z usg zmienił mi się termin-wskoczyłam na 29 czerwiec:szok:
poza tym wchodząc na fotel znowu i brzuch stwardniał.. ale po badaniu gin mówi-urodzi pani wcześniej:szok:j a ja pytam-czy zamknięta szyjka, ona że tak, ale chyba na podstawie tego, że szyjka się skraca tak wywnioskowała.. nie powiedziała mi... no i lekko się zestresowałam, bo przeciez my nie zdążymy z tym remontem, jeśli Mały szybciej wyskoczy:no: z jednej strony fajnie, bo może nie będzie jakiś klocek, ale z drugiej strony ten remont:baffled:
ta szyjka to pewno przez tą moją wieczną bieganinę:dry:

ewcik Marcelek rośnie ładnie i dobrze że zdrowy, a Ty troszke przystopuj kochana żeby mały za prędko nie "wyskoczył", wiem ze to mieszkanie i dużo załatwiania zakupów,ale musisz uważać, ja np wole poleżeć a wysłać samego M do praktikera czy innego sklepu

Dziewczyny jakoś tu się nie udzielam, ale postanowiłam zajrzeć do was
magdzia no nie wesoło z tą twoją wizytą, ale maleństwo widze rośnie jak na drożdżach. Odpoczywaj dużo i jedz te tablety
kropa no kawałek synka jest ale nie wiem czy wiesz, że to może być "efekt" cukrzycy, że dzieciaczki duże rosną, więc tak naparwdę możesz już rodzić w 36tc
malewa to dobrze ze szyjka trzyma się dzielnie to najważniejsze
emih no mała spora to fakt, ale fajnie, że urodzisz szybko - że przynajmniej takie proroctwa są
ewcik to ty możesz być czerwcówką. A u mnie termin był na 22 lipca, a nawet na 27 lipca, a teraz jak byłam na wizycie usłyszałam, że jeszcze 6-8tyg i mogę urodzić 9szyjka w całości), ale z tą cukrzycą to tak raczej wcześniej. My nie zdążymy z tą przeprowadzką

Moja mała w 29/30tyg ważyła 1,3kg więc nie dużo, no ale zobaczymy za 3 tyg mam kolejne USG

agatka natalia!! koniecznie leć do lekarza bo to powazna sprawa!!
Ewcik u Ciebie też duzy chłopaczek juz :-) fajnie fajnie, wiec lez juz teraz w łóżku dniami i nocami i nie ruszaj szyjka - tą na dole!

reklama
tiffi,wiem. Ale mój Mały od samego początku mieścił się w 70-80 centylu, więc był duży i długi, a na początkowych etapach cukrzyca nie gra roli :) Przy cukrzycy to właśnie dzieciaczki pod koniec bardzo przybierają na wadze, więc jeśli mój teraz "wystrzeli" jeszcze bardziej, to nie wiem, co będzie... :)

Do góry