reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

ja nie wiem, ile moja waży, usg pewnie dopiero za 3 tyg będzie. Na połówkowym mało miała, tylko 330, a forumowe już prawie po 700 miały. Ehh, strach się bać

reklama
Emih ale duza-moja w ważyła ponad 2 kg i lekarz mówił,że duża dziewcyznka a to było w 31 i 4 dniu ciąży więc Twoja jest naprawdę duża
Kropa Twój mały tez duży :))
Tweenie moja na połówkowym w 20 tyg i 6 dniu ciązy ważyła 340 gram więc tez malo a teraz jest w normie :)

Dziewczyny mój Andrzej waży tylko 1480 kg

Odebrałam dziś wyniki badania mikrobiologicznego, czyli wymaz z szyjki macicy i jest gorzej niż źle. Mam tego najgroźniejszego grzyba streptococcus agalactiae. Idę jutro do mojej prowadzącej ginekolog, ciekawe co mi powie.

emih gratku duuuuużej córeczki, dziwnie Ci lekarz powiedział o tym rozwarciu i nospie,no nic,odpoczywaj i nie wysilaj się za dużo
agatka natalia obyś dostała dobre leki i szybko wyzdrowiała,a ta grzybica nie zaszkodzi dzidziusiowi?

no więc my też już po:-)

Marcelek waży 2 kg- gin mówi, że to średnia waga, ani nie za dużo, ani nie za mało;-)
z usg zmienił mi się termin-wskoczyłam na 29 czerwiec:szok:
poza tym wchodząc na fotel znowu i brzuch stwardniał.. ale po badaniu gin mówi-urodzi pani wcześniej:szok:j a ja pytam-czy zamknięta szyjka, ona że tak, ale chyba na podstawie tego, że szyjka się skraca tak wywnioskowała.. nie powiedziała mi... no i lekko się zestresowałam, bo przeciez my nie zdążymy z tym remontem, jeśli Mały szybciej wyskoczy:no: z jednej strony fajnie, bo może nie będzie jakiś klocek, ale z drugiej strony ten remont:baffled:
ta szyjka to pewno przez tą moją wieczną bieganinę:dry:

ewcik Marcelek rośnie ładnie i dobrze że zdrowy, a Ty troszke przystopuj kochana żeby mały za prędko nie "wyskoczył", wiem ze to mieszkanie i dużo załatwiania zakupów,ale musisz uważać, ja np wole poleżeć a wysłać samego M do praktikera czy innego sklepu

Dziewczyny jakoś tu się nie udzielam, ale postanowiłam zajrzeć do was
magdzia no nie wesoło z tą twoją wizytą, ale maleństwo widze rośnie jak na drożdżach. Odpoczywaj dużo i jedz te tablety
kropa no kawałek synka jest ale nie wiem czy wiesz, że to może być "efekt" cukrzycy, że dzieciaczki duże rosną, więc tak naparwdę możesz już rodzić w 36tc
malewa to dobrze ze szyjka trzyma się dzielnie to najważniejsze
emih no mała spora to fakt, ale fajnie, że urodzisz szybko - że przynajmniej takie proroctwa są
ewcik to ty możesz być czerwcówką. A u mnie termin był na 22 lipca, a nawet na 27 lipca, a teraz jak byłam na wizycie usłyszałam, że jeszcze 6-8tyg i mogę urodzić 9szyjka w całości), ale z tą cukrzycą to tak raczej wcześniej. My nie zdążymy z tą przeprowadzką

Moja mała w 29/30tyg ważyła 1,3kg więc nie dużo, no ale zobaczymy za 3 tyg mam kolejne USG

agatka natalia!! koniecznie leć do lekarza bo to powazna sprawa!!
Ewcik u Ciebie też duzy chłopaczek juz :-) fajnie fajnie, wiec lez juz teraz w łóżku dniami i nocami i nie ruszaj szyjka - tą na dole!

reklama
tiffi,wiem. Ale mój Mały od samego początku mieścił się w 70-80 centylu, więc był duży i długi, a na początkowych etapach cukrzyca nie gra roli :) Przy cukrzycy to właśnie dzieciaczki pod koniec bardzo przybierają na wadze, więc jeśli mój teraz "wystrzeli" jeszcze bardziej, to nie wiem, co będzie... :)

Do góry