reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

anetka Michalek sliczny i jak slodko wtulony :-)

tetina no "wacka" widac (gratulacje) ale buzi za chiny ludowe nie umiem dojrzec :zawstydzona/y:

asienka b ladne i wyrazne fotki :tak:

magdzia no wiesci nie za dobra ale tez nie sa najgorsze-tak jak u mnie po kontroli. tak jak pisalam skrocona szyjka sie juz nie wydluzy. moze tylko stanac w miejscu i przestac sie skracac, co nie nastapi jak beda czeste skurcze i twardnienia brzuszka :tak: wiec sadze ze to lekarza tak niepokoi. po takim czasie przyjmowania fenoterolu teoretycznie powinno Ci sie to juz unormowac-typu skurcze powinny ustac albo byc rzadsze. a jesli chodzi o szpital-czytalam ze juz w koncowce ciazy lekarze nie sa tak chetni zeby krazki/szwy zakladac, wola dac do szpitala. my juz jestesmy dziewczynki na finiszu wiec troche inaczej nas beda traktowac niz w poczatkach ciazy...no tak czy siek zycze Ci kochana zeby skurcze ustaly i zeby cie jednak ten szpital ominal...

reklama
magdzia kochana, nie martw się, musi być dobrze... kurcze, ten gin nie potrafi płci rozpoznać czy Maleństwo cały czas obrócone??

my dzisiaj mamy wizytę, ciekawe, ile junior będzie ważył, pewno też coś koło dwójki:tak:

Mieliśmy wczoraj USG. Synek duuuży - 2100 (30 tc 6 d) - Pan Doktorek cały czas mówił: ale duże dziecko, ale duże dziecko.... Za to płeć chętnie potwierdza w każdym badaniu:) Zdjęcia nieciekawe tym razem, bo mały już głową w dół i się zasłaniał: tylko jajka, stópka i jakieś dwa profile twarzy, ale praktycznie nic nie widać :) Kurczę, aż się boję, jaki on urośnie do 40 tc...

Tak czytam i czytam i trzymam kciuki za nas wszystkie, żebyśmy wytrzymały w dwupaku do co najmniej 38 tygodnia :D Bez przedwczesnych porodów i innych niespodzianek.

Ja dzisiaj byłam u okulisty i... musiałam zakupić okulary :/- mam nie nosić szkieł kontaktowych bo ponoć nie powinno się w ciąży. Po badaniu siatkówki zapadła decyzja, że mogę rodzić naturalnie, nie ma tam żadnych zmian - brak wskazań na CC :D co baaardzo mnie cieszy :D

26 maja mam usg i pogadam z ginem na ten temat :D.... aaaa i chyba będzie u mnie nawet jakaś szkoła rodzenia - ale to w czerwcu...dopiero

Trzymam kcikasy za mamy leżące ....

Tak czytam i czytam i trzymam kciuki za nas wszystkie, żebyśmy wytrzymały w dwupaku do co najmniej 38 tygodnia :D Bez przedwczesnych porodów i innych niespodzianek.

Ja dzisiaj byłam u okulisty i... musiałam zakupić okulary :/- mam nie nosić szkieł kontaktowych bo ponoć nie powinno się w ciąży. Po badaniu siatkówki zapadła decyzja, że mogę rodzić naturalnie, nie ma tam żadnych zmian - brak wskazań na CC :D co baaardzo mnie cieszy :D

26 maja mam usg i pogadam z ginem na ten temat :D.... aaaa i chyba będzie u mnie nawet jakaś szkoła rodzenia - ale to w czerwcu...dopiero

Trzymam kcikasy za mamy leżące ....

olyv, a jaką masz wadę? ja mam okulistę dziś o 18.15.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczeta

super dziewczyny że wasze wizyty tak dobrze wypadają :)
magdzia super że nic sie nie pogorszyło to jest bardzo dobra wiadomość.

Ja dzisiaj byłam u mojego gina bo miałam ostatnio jakies plamienia i się ciut denerwowalam. Na szczęście szyjka cała i nie rozwiera się tyle tylko że bardzo jak to powiedział "rozpulchniona" i co sie ją dotknie to krwawi lekko. Do tego te skurcze, co prawda bezbolesne ale troche częste. Gin kazal mi narazie pozostać przy no spie, nie chce mnie fenoterolem faszerować jak szyjka jest cała i mocna.
Co do córci to jeszcze nie nurkuje, ma na to max 2 tygodnie. Za to urosła troszke i juz jest tylko tydzień do tyl a nie dwa.
No i to chyba wszystko z mojej wizyty

Ja dziś znów na szybko dziewczyny- prosze o wyrozumiałość :zawstydzona/y:
Byłam u gina to się newsami dzielę:
13kg do przodu- już 74kg!!!!!!!!!!!!!!
A mała wielka: 2550g!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! gotowa do wyjśćia (główka dołem)
Poza tym Mam leżęć leżeć leżeć- bla bla bla....
A szyjka 3cm i niby już małe rozwarcie, ale jakie? Nie wiem co znaczy "ojoj"- urodzi Pani szybko i bezproblemowo... Ani co znaczy: mogę pani dać fenoterol albo nie- jak Pani chce- może zostać na no-spie... Może to gorączka mi zmysły przymula czy co?!
Jestem głupsza po wizycie niż przed!!!!!!!
Mam wrażenie że sama sobie prowadzę tą ciążę!!!

Emih i Kropa ale macie wielkie juz te dzidziuchy. Ja wizyte dopiero mam 13 maja ale to bez USG bo usg kaze mi przychodzi i robic u siebie w szppitalu na woloskiej nie w jego gabinecie prywatnym.

MAdzia Ty leż i wypoczywaj!

Tetina ja widze wyraźnie małego pinokia, ale nie widze pisiorka :p w przeciwienstwie do Louise która tylko jego widzi :p może pomyliłam nosek z ptaszkiem ? :-)

reklama
Do góry