reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

reklama
gratuluje wszystkim udanych wizyt:)
moja niestety nie do konca udana bo wylądowałam w szpitalu na ktg. w czasie badania mialam dwa skurcze w ciagu 20 minut i mała jakoś niespecjalnie sie udzielała, wogóle sie nie chciała ruszać nawet po stymylacji w postaci trzęsienia brzuchem. zbadali mi szyjke i jest troche skrócona ale mam sie nie martwić "bo wszystko bedzie dobrze". mała jest ułożona główką w górę ( nie wiem jak to ułożenie sie fachowo nazywa) ale też mam sie nie martwić bo jeszcze sie obróci. w sumie to tylko kupe nerwów mnie kosztowało to wszystko a nic sie nie dowiedziałam. wysłali mnie do domu, mam sie oszczędzac i kazali dzwonic jak sie coś bedzie działo. tyle to ja i bez wizyty wiem. a usg mam 25 maja.

kama madzik aneta no jakie ciężarki już słodkie w tych waszych brzuszkach:tak: i szyjki w porzo i pozycje wyjściowe, same dobre wieści:-)

agatka to mnie wystrachałaś bo ja też na ostatniej wizycie miałam nózie na dole ale gin mnie uspokoił że jest czas:baffled: nic, zobacze we wtorek czy się obróciła moja mała. Dobrze że cała reszta w jak najlepszym porządku;-) he he kartofel, to się M pewnie ucieszył :-D mój M mówi że moja ma zadartą kluchę po mnie:-p

Pocieszam Mamy maluszkow nieobruconych. Mnie z kolei gin nastraszyl, ze juz niewielkie szanse na obrot, mala ulozona posladkowo, ale ja twarda jestem i wykopalam w internecie fajne, relaksacyjne cwiczenia ( najlepsze to z lezeniem z wypietym do gory zadkiem i kolysaniem biodrami ) i co? Dwa dni temu obrot. Oby tak zostalo! Z reszta wklejalam gdyzies opis tych cwiczen. Wysilku nie kosztuja, nie obciazaja to co szkodzi sprobowac.

Pocieszam Mamy maluszkow nieobruconych. Mnie z kolei gin nastraszyl, ze juz niewielkie szanse na obrot, mala ulozona posladkowo, ale ja twarda jestem i wykopalam w internecie fajne, relaksacyjne cwiczenia ( najlepsze to z lezeniem z wypietym do gory zadkiem i kolysaniem biodrami ) i co? Dwa dni temu obrot. Oby tak zostalo! Z reszta wklejalam gdyzies opis tych cwiczen. Wysilku nie kosztuja, nie obciazaja to co szkodzi sprobowac.

Cynamonka proszę o te ćwiczenia, będę Ci bardzo wdzięczna :)

Jedyneczka nie martw się, będzie dobrze, może nam pomogą ćwiczenia i maleństwa się odwrócą

gratuluje wszystkim udanych wizyt:)
moja niestety nie do konca udana bo wylądowałam w szpitalu na ktg. w czasie badania mialam dwa skurcze w ciagu 20 minut i mała jakoś niespecjalnie sie udzielała, wogóle sie nie chciała ruszać nawet po stymylacji w postaci trzęsienia brzuchem. zbadali mi szyjke i jest troche skrócona ale mam sie nie martwić "bo wszystko bedzie dobrze". mała jest ułożona główką w górę ( nie wiem jak to ułożenie sie fachowo nazywa) ale też mam sie nie martwić bo jeszcze sie obróci. w sumie to tylko kupe nerwów mnie kosztowało to wszystko a nic sie nie dowiedziałam. wysłali mnie do domu, mam sie oszczędzac i kazali dzwonic jak sie coś bedzie działo. tyle to ja i bez wizyty wiem. a usg mam 25 maja.
jejku!!! nie martw się bedzie dobrze :) mi pani doktor wczoraj na usg powiedziała ze dzidziuś jest ułozony coprawda głowa do dołu ( mówi tak od 2 mies) ale na moje pytanie czy to moze sie zmienić powiedziała ze dzidzie się przekrecaja i tak naprawdę wszystko moze się zmienic wiec mam coprawda nadzieje ze u mnie sie to nie zmieni ale u ciebie dzidzia sie przekręci i wszystko bedzie ok :) ja trzymam kciuki!!!!!!!

Mój Tymek waży 1480 gr , rozmiary według miesiaczki to 29tydz i 1 dzień a według usg to 30 tydz i 3 dni wiec chyba bedzie duży. Wszystko jest jak najbardziej w poządku, mam film , zdjęcia tylko nie umiem wzucic wam tego i pokazać- chyba nie mam takiego programu :(
Chciałam aby kobitka zrobiła mi jakieś fajne zdjęcie buźki ale on ra jednej raczce lezy a druga sie cały czas drapie po buzi wiec lipa. Mam zdjęcia ale nie takie jak bym chciała. Za to na pierwszy plan wywala siusiaka ( a co się bedzie wstydził ) i cały czas tylko siusiak i siusiak a buzi nic. ach ci faceci.... hahhahaaa

Tetina gratki udanego usg! to wklej chociaz tego siusiaka :-D
musisz wejsc w zaawansowana edycje wiadomosci, potem zarzadzaj zalacznikami, wybierasz zdjecie z kompa czy plytki i wgrywasz... sprobuj!

reklama
Tetina no tacy są faceci, im tylko jedno w głowie hehe;) spróbuj z ta fotka chetnie popatrzymy:)
a ja sie nie martwie właśnie bo Majka obróciła mi sie na 3 tyg przed porodem wiec wiem ze takie rzeczy sie zdarzają tylko mówie że niepotrzebnie mnie do tego szpitala wysyłał bo kosztowało mnie to wiecej nerwów niż było warte. ale trudno mam to juz za soba i przynajmniej wiem ze mojej małej serducho bije jak dzwon (miedzy 130 a 150 uderzeń) no i poznałam położna która może być przy moim porodzie.

Do góry