reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

dziewczynki gratuluje udanych wizyt i ciesze sie ,ze z Julka i Michalkiem wszystko ok i ladnie rosna :tak::happy:

reklama
Cieszę się dziewczyny, że wszystkie wczorajsze wizyty udane, szczególnie Twoja Madzik- bo wiem jak każdą strasznie się przejmujesz...

Atabe- GRATULACJE ostatecznego WYBORU IMIENIA!!!! :-D:-D:-D JA też już się jakoś przyzwyczaiłam ze JAgódkę będziesz miała... pasuje jakoś do Twojej rodzinki i kręconych włosków!

Anetka, madzik super że wizyty udane i dzidzie takie dorodne:-) a godziny rzeczywiście macie powalające wizyt:-)

Atabe- GRATULACJE ostatecznego WYBORU IMIENIA!!!! :-D:-D:-D JA też już się jakoś przyzwyczaiłam ze JAgódkę będziesz miała... pasuje jakoś do Twojej rodzinki i kręconych włosków!

dzięki kochana, jakoś tak mi ją wszyscy wkręcili:-p mam nadzieję, ze to dobra decyzja:-D a jak mała kiedyś powie, ze nie lubi swojego imienia- to powiem, ze tatuś wybierał;-):-D:-p

dziewczynki gratuluję udanych wizyt. Ale Te Wasze dzieciaczki duże ;-)
Moja tylko1,5 kg, ale miałam później owulkę, więc w sumie nie mam co liczyć na urodzenie w terminie...

Boszsz jak ja jestem nie na czasie, dzieciaczki rosną, że szok, już większość ok 2kg ma :szok:, wielkie gratulacje dla mamusiek (napisze ogólnie bo sporo Was było) no i zdjęcia super :-), jak zawsze zresztą :tak:.

Atabe dobrze, że szukasz konsultacji z innym lekarzem, bo ten to chyba zbyt wyluzowany :baffled:.

Louise och tak ci się lańsko należy, dobrze, że teraz polegujesz :tak:, życzę, żeby bez krążka się obyło :tak:.

A odnoście coraz krótszych szyjek to się poważnie nad sobą zastanawiam, też się nie oszczędzam, przez ostatni tydzień, co dzień po drabinie skaczę, to z wałeczkiem, to z pędzelkiem, to coś okleić, to kurze pościerać, a potem zlegam wieczorem, że nawet do kompa nie mogę usiąść :-(, wizytę mam w środę, aż się boję :baffled:, a na usg za 2-3 tygodnie. Ach no i w poniedziałek idę na glukozę 75, już słodycze odstawiłam, żeby za dużo nie wyszło :baffled:.

Wróciłam z USG 4D, Andrzej rozwija się bardzo dobrze. Prawidłowy zarys główki, struktur wewnątrzczaszkowych, twarzoczaszka prawidłowa, serce ułożone prawidłowo, prawidłowej wielkości, obraz 4 jam prawidłowy, TVV-prawidłowe
Pod przeponą widoczne - żołądek, nerki i pęcherz.
Płyn owodniowy w normie, łożysko ściana tylna, poza ryzykiem przodowania.
Przepływy w UA i MCA prawidłowe.

Andrzej ułożony jest niestety miednicowo i bardzo nisko :-( Pani dr powiedziała, że na jej oko on się już nie przekręci.
Jak zawsze do USG układał się pięknie, tak dziś zakrył się nóżkami i rączkami i nie widać było całej buźki. Nos było widać, ma jak kartofel po ojcu :-D
Nie było widać dystalengo odcinka kręgosłupa i kończyny.

Anetka,Madzik ciesze sie ze wizyty sie udaly!

Ewcik masz racje my same nie zdajemy sobie sprawy ze czas tak szybko leci i dzieciaki rosna:)jeszcze troszke a malenstwa tulic bedziemy:)

reklama
kurcze, te Wasze dzieciaki takie duże już. Aż się zaczynam martwić, ile moja Mała waży, a usg dopiero za 3 tyg...:(

Do góry