reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

Atabe - najważniejsze ze z małą ok, faktycznie już duża!1 Będziesz miała co wypychac tak jak ja, bo nasze niunie podobnej wagi!!
Co do Twojej hemoglobiny to faktycznie niska? Czujesz sie wiecznie zmęczona i ospała?? Bo ja tez mam niska 10,1 i biore duzo pigułek na to (tardyuferon i biofer) wiec moze faktycznie warto by było iść na dodatkowe konsultacje do innego gina!! Bo ten Twój to chyba jakiś mało rozgarnięty, a do tego jeszcze to białko....
A Jagódka...ja tez zakodowałam że tak będzie miała na imię!!-

Mruczka - śliczne zdjęcie, bardzo wyraźne!!

Louise - oszczędzaj się kochana!! Bo juz niedużo czasu pozostało!! Ja też juz zwalniam od piątku zaczynam zasłużone L-4. Mój kręgosłup już nawala, a mała ciśnie na miednicę!!

Agatka-natalka - Ty też się oszczędzaj, bo nie zaciekawa sytuacja, życzę zdrówka!!

reklama
ja już po wizycie- mała rośnie, waży już 1818:-) poza tym mam krótką i miękką szyjkę więc nie za dobrze....ogólnie gin mnie tak wkur***, ze chyba bym się zastanawiała nad zmianą lekarza, gdby nie fakt, ze to już końcówka... pisałam wam o tym moim nieszczęsnym moczu- białku w nim itp. Zrobiłam sobie crp na własną rękę, by zobaczyć czy wszystko ok, bo mój gin mi nic nie kazał robić... a wiecie, ze on miał o mnie pretensje, ze zrobiłam to crp :angry: normalnie myślałam, ze wyjdę zaraz... on uważa że jestem przewrażliwiona, a to, ze mam białko jest NORMALNYM stanem w ciąży...no co jak co ale ja uważam, ze to nie jest normalne...ehhh Żelazo bardzo mi spadło od ostatniej wizyty, z ponad 100 na 40, ale on przepisał mi tylko witaminy dla kobiet w ciąży, powiedział, ze żelazo dodatkowo nie muszę brać...mówie wam sama już nie wiem, co myśleć, powiedział, ze mam się oszczędzać bo ta szyjka, no ale NIC mi nie zapisał na to...mam nadzieję, ze jakoś jeszcze przetrwam kilka tygodni...następna wizyta 1 czerwca...

atabe jak leżałam teraz w szpitalu, to ze mną na sali leżała dziewczyna, która zgłosiła się z wysokim białkiem w moczu. Jest w ciąży bliźniaczej. Lekarze zostawili ją w szpitalu ze względu na białko jak i ze względu, że na KTG wyszły małe skurcze. Dziewczyna była przekonana, że będą ją leczyć na białko w moczu, a okazało się, że lekarze stwierdzili, że nie ma tragedii. Co prawda miała pobrany posiew i mocz 24 godzinny.
Może dla uspokojenia Siebie też zgłoś się z wynikami to szpitala. Może lekarze stwierdzą, że to nic, a może że coś się dzieje.

aisim dzięki. Teraz już będę leżała. Chyba zmądrzałam. Najważniejszy jest Andrzej.

my tez juz po kolejnej wizycie:-):-):-)
i tak:
-dziewczynka na 100%
-warzy juz 1990g
-mierzy 43cm
-obwod glowki odpowiedni do 31tc
-siuski w normie,cisnienie tez,waga w sumie tez,jeszcze przybedzie mi dobre 5kg :angry:
-na wyniki glukozy powiedziala ze sa dobre ale dla swietego spokoju mam to powtorzyc-wiec jutro z rana udaje sie do cukrzyka:)
-mala lezy juz glowka w dol ale oczywiscie moze sie to zmienic
-szyjka twarda,trzyma mocno wiec dalej moge biegac:-)
-na moja opuchline pani kazala mi jesc duzo warzyw i owocow moczopednych(szparagi,winogron,arbuz) i duzo pic zielonej herbaty

2 czerwca ide do szpitala,tam bede miala wizyte u doktora ktory bedzie przy porodzie,pomierzy sobie mala i mnie i wtedy zadecyduje czy bedzie porod SN czy cesarka.

kama hoh to Twoja małą ma jeszcze lepszą wagę od mojej:-D nie ma co mamy już co nosić!
a moja mała ma obwód główki odpowiedni do 34 tygodnia!!!!!!!!!!! matko ja ja ją wypchne na ten świat....

dziewczyny szukam właśnie jakiegoś gina, co by mnie przyjął na konsultacje chociaż.

kama hoh to Twoja małą ma jeszcze lepszą wagę od mojej:-D nie ma co mamy już co nosić!
a moja mała ma obwód główki odpowiedni do 34 tygodnia!!!!!!!!!!! matko ja ja ją wypchne na ten świat....

dziewczyny szukam właśnie jakiegoś gina, co by mnie przyjął na konsultacje chociaż.

atabe mama potezna to i cora duza:-D:-D

Kama super! gratki zdrowej dorodnej corci
Louise wspolczuje problemow z szyjka! odpoczywaj jak najwiecej!

Kama, Atabe, Aisim- faktycznie wasze córcie duże już, ciekawe ile moja ma, ale podejrzewam że podobnie, boostatnio była większa o 2 czy 3tyg od OM- zobaczęw przyszłym tyg :-D GRATULUJĘ!!!!

Louise- z naszego grona to tylko palcem powskazywać można która z nas na d*** nie siedzi i czai się za nią feneterol czy krązek. I Ty do nich Należysz kobieto!!!! To leż! Kiś naczynia, ogórnki a nawet mlecz z ogródka- na jesień- w kolejnym rozgardiaszu0- będzie jak znalazł na przystawkę obiadową ;-)

Mruczka- przesłodkie zdjęcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
kama super, że wizyta udana-duża dziewuszka juz tam u Ciebie harcuje:-)

louise odpoczywaj!!! (ja też powinnam:-)

Do góry