reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

reklama
atabe spora Twoja córcia:tak: ten Twój gin to jakiś dziwny...
mruczka śliczna Twoja niunia, zdjęcie świetne:-)

Witam po długim weekendzie.

Ja przeleżałam cały weekend na patologii. Trafiłam z bólem brzucha. Zrobili mi USG i moje maleństwo waży już 1480 kg. Przez miesiąc przytył 1 kg :) Stwierdzili miękką i krótką szyjkę macicy i do tego jeszcze w moczu bakterie. Czekam jeszcze do piątku na wyniki posiewu. Dziś mnie wypuścili i kazali leżeć. W czwartek mam USG 4D postaram się wkleić zdjęcia :)

olyv no to super ze wszystko oki u Ciebie :-) a raczej dzidziusia

atabe powtorze to co Mruczka-zmien lekarza (zwlaszcza jak pare rzeczy jes nie w porzadku)-nawet na tym etapie ciazy mozesz to zrobic jezeli nie jestes zadowolona z opieki. zwlaszcza ze za to placisz-walniety jakis-dosc ze sam nie zapisal badan (crp) to jeszcze focha przywalil ze sama zrobilas. bez komentarza! ale corcia Twoja juz duuuuuuuuuuuuuuuuza:-) grztulacje.

mruczka
sliczna malenka :-) :tak: ciesze sie ze u Ciebie ok wszystko. a wloski jeszcze urosna- a nawet jakby miala to i tak sie wycieraja po porodzie :-) powinnas nie miec zgagi wg ludowych przesadow (bo ponoc jak jest zgaga to dziecko ma duzo wlosow ) ;-)

agatka_natalia
no to nie za ciekawy weekend. ale dobrze ze z dzidziusiem wszystko ok.

ja nie mam za ciekawych wiesci po wizycie. nie przytylam nic zupelnie (a brzuch urosl :-)) -tak mi sie tez wydawalo bo spodnie sie luzniejsze zrobily-juz wspominalam zreszta. i to tyle tych dobrych rzeczy. moja szyjka sie skrocila znacznie i jest na granicy-jak to lekarz powiedzial. mam brac ten cordafen jednak i za tydzien przyjsc do kontroli-bez wizyty. a jakby sie cos dzuialo typu jakbym czula nacisk na krocze i na dol brzucha albo sluz widziala (??? :szok:) to mam przyjsc wczesniej. no i oszczedzac sie i zero sexu juz do konca. zdolowalam sie... jak sie nie poprawi to krążownik mnie czeka. czyli jedyneczka mam podobnie jak Ty :-:)-:)-( a tak to cisnienie w normie i "w normie" rowniez i to ze nie wiem jak zwykle ile maly wazy i ile mierzy. aha-serduszko badal dzisiaj i wszystko ok-chociaz to cieszy

Witam po długim weekendzie.

Ja przeleżałam cały weekend na patologii. Trafiłam z bólem brzucha. Zrobili mi USG i moje maleństwo waży już 1480 kg. Przez miesiąc przytył 1 kg :) Stwierdzili miękką i krótką szyjkę macicy i do tego jeszcze w moczu bakterie. Czekam jeszcze do piątku na wyniki posiewu. Dziś mnie wypuścili i kazali leżeć. W czwartek mam USG 4D postaram się wkleić zdjęcia :)

ja też mam krótką i miękką szyjkę, w moczu białko i bakterie i inne...a mój gin twierdzi, ze wszystko ok...cholerka no.....chyba naprawdę pójdę do innego na konsultację...
ale masz leżeć ze względu na tą szyjkę właśnie?

louisie kurde widzisz a mi mój gin kazał przyjść za 4 tyg dopiero!! a też mam króciutką szyjkę i miękką i nic mi nie zapisał...szukam innego lekarza...

Ostatnia edycja:
louisie kurde widzisz a mi mój gin kazał przyjść za 4 tyg dopiero!! a też mam króciutką szyjkę i miękką i nic mi nie zapisał...szukam innego lekarza...

atabe dlatego wlasnie miedzy innymi radze ci tego innego lekarza poszukac. ja wiem ze to juz malo czasu do konca ale dla dzidzi jakby juz teraz chciala wyjsc to jednak czas jest wazny i te 2 miesiace powinna jeszcze polezakowac w brzuszku. tego bialka tez nie powinien lekcewazyc...to Ty masz sie czuc dobrze i miec zaufanie do gina bo nerwy to ostatnia rzecz ktorej Ci jeszcze teraz na dokladke potrzeba :tak: trzymaj sie kochana i daj znac jak cos postanowisz

louise a Tobie to tylko skopac doope trzeba !!
Pisalam ,Ci rano ,ze chyba nie jestes w ciazy !bo codziennie od rana narzucasz na siebie tyle obowiazkow ,ciagle gdzies chodzisz zalatwiasz malo co wypoczywasz..wiem ,ze nosi bo ja tez nie naleze do tych co lubia lezec calymi dniami ale teraz chyba juz zwolnisz tempo i zadbasz wkoncu o siebie !!!

reklama
louise a Tobie to tylko skopac doope trzeba !!
Pisalam ,Ci rano ,ze chyba nie jestes w ciazy !bo codziennie od rana narzucasz na siebie tyle obowiazkow ,ciagle gdzies chodzisz zalatwiasz malo co wypoczywasz..wiem ,ze nosi bo ja tez nie naleze do tych co lubia lezec calymi dniami ale teraz chyba juz zwolnisz tempo i zadbasz wkoncu o siebie !!!

vanilka
no swiete slowa. naprawde musze przystopowac. zaczelam od dzis i zostawilam naczynia w zlewie i syf w kuchni-dodam kopru i zakisze jutro :-) a tak powaznie to wiem ze musze sie ogarnac i zwolnic. trudno-pomieszkamy troche w mniej czystym mieszkaniu i bedzie wiecej gotowcow do zarcia. a najlepiej pozycze parowar to w ogole bedzie przyjemne z pozytecznym

Do góry