reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

atabe malutka już wcale nie taka malutka:-D gin dziwny, jeśli nie czujesz się pewnie, zmień, chodzi o Ciebie i dzieciątko. Nie kumam tylko żelaza twojego, jakie masz hb?bo mój gin też mi nie zalecił żelaza, tylko to w witaminach ale mam hb 11,5, z Emi miałam10,5 i ginka tez mi nie kazała żelaza bo źle je znosiłam.I skoro masz z ta szyjką tak a on nic zupełnie na to:no:mój też za 3 tygodnie mnie umówił ale powiedział o krążku ewentualnym, zalecił nospe i leżenie.

mruczka a ja nie zauwazyłam kiedy imię nadaliście:zawstydzona/y:Bardzo ładnie swoją drogą;-)sliczna niunia i super że wszystko dobrze:-)

agatka no nie dobrze z tą szyjką, oszczędzaj się, ja często poleguję bo gin tez u mnie stwierdził miękką i skrócona szyjkę i zagroził krążkiem jak pójdzie to dalej:sorry2:a tabletki jakieś Ci zalecili?a te bóle to takie miesiączkowe, z krzyża czy skórcze ?

louise super że ze Stasiem wszystko dobrze ale niedobrze z tą szyją:no:za to pocieszajace że widzisz, nie mierzy ten twój gin maluszka ale skoro kazał przyjść do kontroli za tydzień to widać pilnuje żebyś była pod kontrolą, może więc nie jest taki ostatni;-)to leżymy kochana, nie ma siły, oby się dalej nie posuwało:sorry2:i tablety brać, ja się przestraszyłam i biorę nospe 2-3 razy dziennie, jeszcze troszke, wytrzymamy;-)

reklama
atabe ale Jagódka juz duża, to dobrze swiadczy, ja bym chyba tez zmieniła,no trudno ze dopiero teraz ale lepiej późno niż wcale

mruczka śliczna mała, ciesze się ze wszystko oki

louise kochana odpoczywaj wiecej i dbaj o siebie

agatka dla Ciebie też zdrówka

jedyneczka no nie jest ostatni-juz go znow lubie :tak: a jak mi powie ile stasiek wazy i mierzy to go nawet bardzo polubie. no i masz racje.teraz lezymy i dbamy o szyjki do konca ciazy :tak: :-) byleby krazownika nie bylo. a powiedz mi ile ten krazek kosztuje? wiesz moze?

anetko dzieki-bede-nie mam wyjscia...

jedyneczka no ja zrobiłam sobie badanie osobne na żelazo i robiłam tez takie 4 tyg temu-wtedy miałam ponad 100 a teraz tylko 40, a norma 60-160, hb mam 8,1...nie wiem już nic nie rozumiem....

aneta a kto Ci powiedział że będzie Jagódka;-):-p

zadzwonie jutro do kuzynki M ona też w ciąży i chodzi do jakiejs babki, może uda mi się umówić do niej na jakąś konsultacje chociaż, bo widzę po tym co mi piszecie, ze to nie ze mną <jak twierdzi mój gin> a z nim jest coś nie w porządku....dzieki dziewczyny ;-)

a ty louisie kochana ZWOLNIJ!!!!

atabe mam leżeć ze względu na krótką szyjkę. Oprócz tego twardnieje mi za szybko brzuch. Moja macica jest strasznie wrażliwa. Zabronili mi głaskania po brzuchu.

jedyneczka ból mnie złapał podobny do miesiączkowego. Dostałam tabletki m.in no-spe, isoptin, fenoterol, a do tego wykryli mi bakterie w moczu i dostałam antybiotyk. Jak możesz to oszczędzaj się, krążek to coś bardzo nie miłego.

Jak tylko przyjechałam, dostałam kroplówkę z czymś rozkurczowym, plus dwa zastrzyki (sterydowe) w pupę. Przez cały weekend raz dziennie mierzyli mi KTG, a po tej kroplówce wszystko było ok.

anetko dziękuję.

Mruczka piękna Karolinka!!
Atabe pawie 2 kg dziewczynka-masz już co nosić.
Louise oszczędzaj się oszczędzaj!!
A tutaj mam normy hemoglobiny:więc zalezy w jakich jest jednostkach
Hemoglobina (HGB, Hb)
Norma:
Kobiety:
11,5-16,0 g/dl (7,2-10,0 mmol/l)

atabeale ona juz duza-a co do lekarza to tez bym poszla na konsultacje do innego

mruczka malutka śliczna, bardzo ładne zdjecie

louise własnie kochana dużo odpoczywajjjjjjjjjjjj

Ostatnia edycja:
reklama
Ale duże te Wasze dzieciaczki :-)
Atabe też jestem zdania,że to z tym lekarzem jest coś nie tak a na pewno nie z Tobą!Olej palanta i idź do kogoś innego.Najważniejsza jesteś Ty i Dzidzia :tak:

Ja też już po wizycie.Malutka ma się całkiem dobrze.Waży 1219g ale to bez tej wątroby co ma na zewnątrz a z nią byłoby ok 1500g także całkiem pozytywnie jak na brak jednej tętnicy w pępowinie :tak: Ułożona jest jakoś poprzecznie główką do góry.
No i płytkę też dostaliśmy aczkolwiek żeby skumać co na tym filmiku jest pokazywane to potrzeba bardzo bujnej wyobraźni:-D

Do góry