louise, ja miałam w pamięci Twoje winogrona i zakupiłam sobie z nadzieją, że i mnie pomogą... pomogły inaczej - pogoniły mnie do kibelka, że ledwo rozmowę z mamą przez telefon dałam radę skończyć.... :-) próbuje się również z piwem carmi, ale średnio moczopędne.
reklama
_louise_
Fanka BB :)
maruska no powiem ci ze wczoraj na siku tez mi nie pomogly ale za to na czynnosc nr 2 juz dzisiaj tak :-) co tez mnie cieszy gdyz mialam jakies totalne zablokowanie metabolizmu. a wiadomo ze jak cos sie blokuje czy to siku czy kupa to niestety toxyny sie zbieraja co szkodzi dzidziusiowi. co do sikania to powiem ci ze przypomnialo mi sie (i emih tez ostatnio wspominala) o skrzypie polnym. ja mam jeszcze saszetki i dzis sobie napar zrobilam i zamierzam pic bo ponoc to pomaga. wiec moze wyprobuj to jeszcze. a specjalnie sprawdzalam i mozna w ciazy. byle nie dluzej niz 3 tygodnie bez przerwy. potem trzeba przerwe zrobic albo pic nie codziennie tylko co np 3-4 dzien
olyv
Witam po długim weekendzie
Tuż przed miałam wizytę - na szczęście wszystko oki Mimo zdarzających się skurczów i napięć nic się nie skraca ani nie rozwiera, tętno małej w normie. Na następnej wizycie mam USG Miała badane serduszko po raz kolejny (bo tętno badamy na sprzęcie od usg), tak dla "świętego spokoju" i jest ok.
zapisałam się też na wizytę u okulisty więc zobaczymy co mi powie - mam dużą wadę wzroku, pierwsze miałam CC "bo chciałam", teraz jednak chciałabym go uniknąć więc pogadam o zastępstwie CC na znieczulenie zoo i sprawowanie szczególnej kontroli nad porodem , ewentualnie skrócenie II fazy porodu (czymkolwiek to jest?). Zobaczymy co lekarka powie po badaniu oczu...
PS.
Z moczopędnych środków to na mnie jeszcze działa zielona herbata
Tuż przed miałam wizytę - na szczęście wszystko oki Mimo zdarzających się skurczów i napięć nic się nie skraca ani nie rozwiera, tętno małej w normie. Na następnej wizycie mam USG Miała badane serduszko po raz kolejny (bo tętno badamy na sprzęcie od usg), tak dla "świętego spokoju" i jest ok.
zapisałam się też na wizytę u okulisty więc zobaczymy co mi powie - mam dużą wadę wzroku, pierwsze miałam CC "bo chciałam", teraz jednak chciałabym go uniknąć więc pogadam o zastępstwie CC na znieczulenie zoo i sprawowanie szczególnej kontroli nad porodem , ewentualnie skrócenie II fazy porodu (czymkolwiek to jest?). Zobaczymy co lekarka powie po badaniu oczu...
PS.
Z moczopędnych środków to na mnie jeszcze działa zielona herbata
atabe
ja już po wizycie- mała rośnie, waży już 1818:-) poza tym mam krótką i miękką szyjkę więc nie za dobrze....ogólnie gin mnie tak wkur***, ze chyba bym się zastanawiała nad zmianą lekarza, gdby nie fakt, ze to już końcówka... pisałam wam o tym moim nieszczęsnym moczu- białku w nim itp. Zrobiłam sobie crp na własną rękę, by zobaczyć czy wszystko ok, bo mój gin mi nic nie kazał robić... a wiecie, ze on miał o mnie pretensje, ze zrobiłam to crp normalnie myślałam, ze wyjdę zaraz... on uważa że jestem przewrażliwiona, a to, ze mam białko jest NORMALNYM stanem w ciąży...no co jak co ale ja uważam, ze to nie jest normalne...ehhh Żelazo bardzo mi spadło od ostatniej wizyty, z ponad 100 na 40, ale on przepisał mi tylko witaminy dla kobiet w ciąży, powiedział, ze żelazo dodatkowo nie muszę brać...mówie wam sama już nie wiem, co myśleć, powiedział, ze mam się oszczędzać bo ta szyjka, no ale NIC mi nie zapisał na to...mam nadzieję, ze jakoś jeszcze przetrwam kilka tygodni...następna wizyta 1 czerwca...
Atabe to zmień lekarz-na każdym etapie ciąży można. Będziesz spokojniejsza!
Moja Karolinka waży 1400 g i raczej urodzi się wcześniej- ok 12 lipca. Wszystkie pomiary w normie, a KTG też ma prawidłowy zapis. Jestem szczęśliwa i polecam USG 3D-nasza dzidzia nie wygląda na zagłodzoną, jak mówi lekarz:-)Tylko nie ma włosków...
Moja Karolinka waży 1400 g i raczej urodzi się wcześniej- ok 12 lipca. Wszystkie pomiary w normie, a KTG też ma prawidłowy zapis. Jestem szczęśliwa i polecam USG 3D-nasza dzidzia nie wygląda na zagłodzoną, jak mówi lekarz:-)Tylko nie ma włosków...
atabe ja zmienilam w poprzedniej ciazy gina .w 8 miesiacu bo tez wszystko dla niego bylo normalne i nie widzial problemow..a jak zmienilam i poszlam do innego tamten jak mnie zobaczyl i wyniki i cisnienie jakie mialam powiedzial ,ze mam zadzwonic do meza zeby mi spakowal torbe do szpitala i jak najszybciej tam jechac i tam dokoncza wizyte !!wiec uwazam ,ze jak czujesz sie zle traktowana przez swojego to zmien .
mruczka ale slodkie foto masz jeszcze jakies ?
to karolinka bedzie ?bo ja nawet nie wiem
mruczka ale slodkie foto masz jeszcze jakies ?
to karolinka bedzie ?bo ja nawet nie wiem
dzamena
atabe pomimo ze masz te badania do doopy ,to ci powiem ze małej to raczej nie przeszkadza bo rosnie kobita jak na drozdzach co ty jesz sterydy???
mruczka Karolinka sliczna i gratuluje ze wszystko sie okazało super ,no kamien z serca prawda!
mruczka Karolinka sliczna i gratuluje ze wszystko sie okazało super ,no kamien z serca prawda!
reklama