reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

reklama
Ja też juz po wizycie ..
Gin mówi że wszystko jest w porządeczku - szyjka długa i zamknięta..
Mała waży 1600g - ja też tyję jak szalona :no:

Następna wizyta 31 maja - będziemy omawiać i planować termin porodu ..
Będę mieć CC więc umawiamy się na konkretny termin..

Dzięki Bogu że z ta szyjką wszystko ok - mała czasem tak mnie wali po niej że, mam wrażenie że zaraz ze mnie wyskoczy :crazy:

Ja już też po wizycie
Wyniki krwi i moczu i glukozy w szystko w porządku. Mały waży 1800 g, serduszko bije prawidłowo.I wszystko ok. Jest to prawie 31 tydzień.
Raczki trzymał przy buźce, a później nóżke dał sobie pod pupe. Mały położony główką w dół. Nastepna wizyta za miesiąc. I następne 4 kilo to przodu. Czyli od początku 11 kilo.

Ostatnia edycja:
Ja już też po wizycie
Wyniki krwi i moczu i glukozy w szystko w porządku. Mały waży 1800 g, serduszko bije prawidłowo.I wszystko ok. Jest to prawie 31 tydzień.
Raczki trzymał przy buźce, a później nóżke dał sobie pod pupe. Mały położony główką w dół. Nastepna wizyta za miesiąc. I następne 4 kilo to przodu. Czyli od początku 11 kilo.

1800 g no to już nie taki Mały:-):-) gratuluję udanej wizyty, super, że wszystko ok (nie martw się ja juz tez 10 kilo na plusie)

gaja coś suwaczek nie tak pokazuje Tobie.
Mój się jeszcze nie obrócił. 12 maja mam wizytę i lekarz powiedział, że do tego czasu się obróci.

Gaja to mały już też pulchniutki!! Ale coś chyba z suwaczkiemnie tak bo pokazuje 25 tydzień aTy mówisz ze 31??
A z wagą nasza to się nie ma co przejmować u mnie tez już 11-12 kg do przodu ;-(( co zrobić!!

A maluszki mają jeszcze czas na zrobienie fikołka główka w dól!! Ostatnio gdzies czytałam że do 35 tygodnia!! wiec nic się nie martwcie!! dużo dzieciaczków z naszego grona musi się jeszcze poobracać!

Ja juz tez po wizycie. Kolejny termin 13 maja- musze zrobic badania na przeciwciala krwinek czerwonych czy cus takiego :-)

Ale numer wczoraj odstawiłam. Kazał mi sie polozyc na lezance zeby zmierzyc mi macice wielkosc, posluchac serducha dziecka a ja mialam na szyi chustke, wiec sie polozylam on tam cos jeszcze grzebal w papierach swoich a ja zdjeclam chustke i myslalam ze dorzuce na druga strone na fotel ja zeby nie wstawac, a tu klops bo spadla na sam srodek gabinetu tuz przed jego nogi.... on spojrzal schylil sie i tylko szepnał- kobiety :p

Infekcji nie mam dzieki Bogu jakichs specjalnych, ale powiedzial ze jakby mnie jakies tam upławki meczyły to 2 razy robic jakby płukanke z rumianku, ale nie wiecej bo zaburzy flore bakter.
Z wizyty jestem zadowolona choc nie wiem ile malenstwo moje ma.

reklama
Od poczatku suwaczek nie chciał sie przesuwać. Ginka najechała na jego rączkę to powiedziała że grubiutka i sama to widziałam. córa dwa miesiace przed terminem miała 1400g a waga urodzeniowa 3250 a mały ma 400 wiecej to coś mi się zdaje że sie nie zdziwie jak będzie o tyle cieższy albo wiecej przy urodzeniu

Do góry