reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

Hej dziewczynki,

wiec i ja sie pochwale, mialam dzis USG:
Moja Pola wazy juz 1,519 g :) wiec zaczynam sobie wyobrazac, ze skads sie te kilogramy u mnie biora :)
Wszystko ma rozwiniete ponad swoj wiek (ja obecnie 30 tc, a jej narzady wskazuja na 31/32) przez co z USG wynika ze rodzic juz moge 2 lipca. Serduszko jak dzwon czterojamowe, tetno 140, plyn owodniowy w normie.
Polozona byla podluznie glowkowo, doktor powiedzial, ze jeszcez troche miejsca ma, wiec USG trzeba bedzie zrobic w 36tc.

Cieszy mnie, ze po moich ostatnich dniach katastrofalnego nastroju choc u niej wszystko dobrze`!! :)

miluszka super, że dzidzia zdrowa i taka duża ! ;]

emih dziękuję, mam nadzieję, że nie wysadzi mi serducha bo jak na początki brania tego leku jest naprawde ciezko...

reklama
Hej dziewczynki,

wiec i ja sie pochwale, mialam dzis USG:
Moja Pola wazy juz 1,519 g :) wiec zaczynam sobie wyobrazac, ze skads sie te kilogramy u mnie biora :)
Wszystko ma rozwiniete ponad swoj wiek (ja obecnie 30 tc, a jej narzady wskazuja na 31/32) przez co z USG wynika ze rodzic juz moge 2 lipca. Serduszko jak dzwon czterojamowe, tetno 140, plyn owodniowy w normie.
Polozona byla podluznie glowkowo, doktor powiedzial, ze jeszcez troche miejsca ma, wiec USG trzeba bedzie zrobic w 36tc.

Cieszy mnie, ze po moich ostatnich dniach katastrofalnego nastroju choc u niej wszystko dobrze`!! :)

Super. Duza dziewczynka juz, waga tez niczego sobie. Racja na ulozenie własciwe ma jeszcze czas.

Odebrałam wczoraj wyniki
Glukoza na czczo 76 a zakres 74-110 a po dwóch godzinach 125 a zakres 74-110. Jutro mam wizyte.

Cześć Dziewczyny :-D
Wczoraj byłam na Wizycie ;-) mogę skakać z radości wręcz bo wszystko jest jak najlepiej, zero rozwarcia, szyjka zamknięta :-) tętno Zuzi równe i coraz bardziej slyszalne:-) wyniki też mam super... przytyłam od 2 kwietnia - 2 kg. Tak się cieszę że te kilogramy to tylko 'Zuziowe' ;-) łącznie mam na plusie tylko 4 kg. Sądzę że przybędzie mi jeszcze z 5 do porodu :-) moja maleńka Usg bedzie miała robione na kolejnej wizycie- 25 maja :-) lekarz mówi ze powinna ważyć kolo 2 kg- no to zobaczymy. Teraz napewno wazy juz ponad kilo. Przybylo mi ciężaru w brzusiu i maluch urósł sporo. Pozycje swoje zmienia non stop :-) nawet się mamusi chwali kręgosłupem tak go wypina :-p hi hi. No to oby do następnej bardzo ważnej i istotnej wizyty!! Oby tylko Zuzia się Wojtusiem nie okazała:-) bo przeleżakuje pierwsze 3 miesiące na RÓŻOWO :-D Hehe.

Cześć dziewczyny

Gratuluje udanych wizyt. Super że od rana same dobre wiadomości.
Dzieciaczki rosną jak na drożdżach.
A mamą tylko pozazdrościć 4kg do przodu, 7 kg.....

Gratuluję Wam dziewczyny udanych wizyt. Patipaula, no po takich wieściach u ginekologa to aż chce się żyć.
Dziewczyny - jak Wy mało przytyłyście, u mnie niestety wszystko idzie w biodra i cellulit. Ale widocznie taka moja uroda ;-)
Miluszka - dzidzia już duża. Jest co nosić pod serduchem :happy:
Butterfly- kochana, gdzie te Twoje kilogramy ?:-) Widzisz teraz możesz mieć tyle zachcianek, ile tylko podołasz zjeść. Jesteś usprawiedliwiona :-D

patipaula to super wieści szczypioreczku;-)

ewelad mój zawsze namacalnie szyję sprawdza:-pusg też zawsze robi ale po ręcznym tylko mówi co i jak. Ja też spanikowałam jak mi napomknął i jak dzwoniłam odnośnie wyników zapytałam raz jeszcze to powiedział że spokojnie, że gdyby była potrzeba załozyłby krążek od razu ale nie ma a ja jestem pod kontrolą i zobaczymy za 2 tyg, jak z ta szyjką, żeby nie panikowac ale faktycznie leżeć.No i dzwonić dgyby skórczy było więcej albo bóle z krzyża.I powiedział że szyjka zamknięta i to jest ważne.

miluszka ale Pola już duża:tak:

butterfly to gratki samych dobrych wieści;-)

jedyneczka no to pokrzepiła mnie trochę Twoja wiadomość- ja skurczy nie mam, a czy zamkniąta szyjka to nie wiem, nie spytałam-następnym razem tak zrobię, a póki co-nie panikuję:-)

reklama
Miluszka - no to Ty też masz już też co niosić!! A kilogramy to sama widzisz skąd się biorą!!
Butterfly - Tobie też gratki za udaną wizytę!
Ewelad - a Ty się nie przejmuj bo napewno wszytko ok!!

Rosna te nasze maluszki oby do końca zostało wszytko ok!! Kurcze zobaczycie jak ten czas minie i się zaczniemy rozdwajać!!

Do góry