reklama
Juz po wizycie. Z mała wszystko ok, oczywiscie znowu nie chciała dac sie namierzyc przy słuchaniu serduszka. Szyjka ładna długa wysoko, wiec skurczami (napinaniem brzucha) nie musze sie az tak przejmowac. Powiedziałam jej ze obwod brzucha bardzo mi sie zmienia w ciagu dnia, rano mam 83-84 cm a po poludniu wieczorem 90(choc dzisiaj juz jest wiekszy brzuszek nawet rano-rosnie). Stwierdziła ze tak moze sie zdarzac tym bardziej wtedy kiedy za duzo sobie pozwole(z chodzeniem, noszeniem). Powiedziała rozwniez ze ładnie przybieram na wadze(nie jak inne pacjetki nawet po 40 kg) i ze mam ładny zgrabny brzuszek.:-) 19 maja ide na USG i mam zrobic badania(mocz i morfologie) na nastepna wizyte 25 maja.:-)
Ostatnia edycja:
_louise_
Fanka BB :)
ewelad ja tak jak dzamena mysle ze na usg to szyjki chyba raczej nie da sie zbadac-no chyba zeby zrobil przezpochwowe usg co na tym etapie juz raczej sie nie zdarza. ale jak poprosisz i krotko to moze zrobi. a jak nie to popros o szybkie zbadanie-to chyba pol minuty trwa a bedziesz spokojniejsza
patipaula no nic tylko pogratulowac takiej wizyty :-) widocznie niektorym z nas sluzy taki bardzo aktywny tryb zycia ;-) :-) a tego malego przybrania na wadze to Ci naprawde zadroszcze-niecale 7 kilo...ehhh to prawie polowe mniej niz ja przytylas a mialysmy podobna wage startowa i wzrost tez...
patipaula no nic tylko pogratulowac takiej wizyty :-) widocznie niektorym z nas sluzy taki bardzo aktywny tryb zycia ;-) :-) a tego malego przybrania na wadze to Ci naprawde zadroszcze-niecale 7 kilo...ehhh to prawie polowe mniej niz ja przytylas a mialysmy podobna wage startowa i wzrost tez...
Juz po wizycie. Z mała wszystko ok, oczywiscie znowu nie chciała dac sie namierzyc przy słuchaniu serduszka. Szyjka ładna długa wysoko, wiec skurczami (napinaniem brzucha) nie musze sie az tak przejmowac. Powiedziałam jej ze obwod brzucha bardzo mi sie zmienia w ciagu dnia, rano mam 83-84 cm a po poludniu wieczorem 90(choc dzisiaj juz jest wiekszy brzuszek nawet rano-rosnie). Stwierdziła ze tak moze sie zdarzac tym bardziej wtedy kiedy za duzo sobie pozwole(z chodzeniem, noszeniem). Powiedziała rozwniez ze ładnie przybieram na wadze(nie jak inne pacjetki nawet po 40 kg) i ze mam ładny zgrabny brzuszek.:-) 19 maja ide na USG i mam zrobic badania(mocz i morfologie) na nastepna wizyte 25 maja.:-)
gratuluję udanej wizyty, fajnie, że wszystko w porządku
_louise_
louise kochana tylko ty wode zatrzymujesz w sobie-puchniesz a ja nie, wiec te kilogramy raz dwa Ci zejda po porodzie
patipaula o jakbym ja chciala abys sie okazala prorokiem :-) ale dzieki za pocieszenie. w chwilach lepszego humoru tez to sobie powtarzam ;-)
ewcik wlasnie wczoraj-i kieys juz tez-odkrylam ze winogrona sa b dobre na siku i lekkie odpuchniecie-wczoraj sikalam jak glupia i dzis o dziwo o wiele lepiej wygladam. moze sprobuj :-) ale tez codziennie sie nie da jesc winogron... (choc kiwi jem codziennie co prawda z innych powodow, ale mi juz zbrzydlo na chama i patrzec na ten owoc nie moge...bleeeeeeee) :-)
emih
No to już wszystko wiem Można sprawdzić, ja też robię USG gdzie indziej i na połówkowym nie badając mnie wpisała lekarka: długość szyjki 4,7- więc musiała z pomiarów USG...tak się zastanawiam, czy na usg tę szyjkę można skontrolować też? bo jak tak, to zapytam drugiego gina, tak dla spokoju:-)
MAgdzia- trzymam kciuki za przystosowanie się Twojego serduszka!
PAtipaula- cudowne wiadomości! Ja też zazdroszćże tych 7kg! Ach... Ale jeszcze CIę dogonię po porrodzie
Aisim- faktycznie sporą niunię pod serduszkiem nosisz ALe mi też przepowiadają ok 4kg więc będziemy sapać razem, tyle ze ja później (jak wszystko zgodnie z terminem pójdzie)
reklama
Hej dziewczynki,
wiec i ja sie pochwale, mialam dzis USG:
Moja Pola wazy juz 1,519 g wiec zaczynam sobie wyobrazac, ze skads sie te kilogramy u mnie biora
Wszystko ma rozwiniete ponad swoj wiek (ja obecnie 30 tc, a jej narzady wskazuja na 31/32) przez co z USG wynika ze rodzic juz moge 2 lipca. Serduszko jak dzwon czterojamowe, tetno 140, plyn owodniowy w normie.
Polozona byla podluznie glowkowo, doktor powiedzial, ze jeszcez troche miejsca ma, wiec USG trzeba bedzie zrobic w 36tc.
Cieszy mnie, ze po moich ostatnich dniach katastrofalnego nastroju choc u niej wszystko dobrze`!!
wiec i ja sie pochwale, mialam dzis USG:
Moja Pola wazy juz 1,519 g wiec zaczynam sobie wyobrazac, ze skads sie te kilogramy u mnie biora
Wszystko ma rozwiniete ponad swoj wiek (ja obecnie 30 tc, a jej narzady wskazuja na 31/32) przez co z USG wynika ze rodzic juz moge 2 lipca. Serduszko jak dzwon czterojamowe, tetno 140, plyn owodniowy w normie.
Polozona byla podluznie glowkowo, doktor powiedzial, ze jeszcez troche miejsca ma, wiec USG trzeba bedzie zrobic w 36tc.
Cieszy mnie, ze po moich ostatnich dniach katastrofalnego nastroju choc u niej wszystko dobrze`!!