reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

Ehh, no to ja chyba jedyna tu będę z cukrzycą ciążową :( Po obciążeniu 50 mg glukoza wyszła mi 150 (przy normie 105), przy czym na dwa dni przed badaniem nie jadłam słodyczy, ostatni posiłek przed badaniem o 19-ej, więc małe szanse, żeby sobotnia powtórka z obciążeniem 75 mg wyszła dobrze :( Nie powiem, że się nie spodziewałam - oboje rodzice mają cukrzycę typu 2 i jak nie w tej, to w następnej ciąży by mi pewnie wyszło. No nic, jakoś się te trzy miesiące przemęczę na herbatce bez cukru i suchym chlebku :(

reklama
Kropa norma jest do 140 po obciązeniu.105 to norma nad czczo ,więc Twoje 150 to jeszcze nie jest jakaś tragedia-miejmy nadzieję ze powtórka wyjdzie ok.

kropa ja po 50 miałam prawie 180. Ale po powtórce 75 glukozy wyszło dobrze

Mam nadzieję, że macie rację, chociaż ja przez dwa dni nie jadłam słodyczy i ostatni posiłek zjadłam o 19-ej, a badanie miałam ok. 10-ej, więc nawet nie wiem za bardzo, co jeszcze mogłabym zrobić :( Nie wiem też, czy normy przypadkiem nie zależą od laboratorium - myślę, że trochę tak, bo mnie np. endo zawsze pyta, jakie TSH przy jakiej normie.

to ja Ci powiem tak - normę miałam przekroczoną o 40. Po drugim badaniu było już ok. A gin już przy pierwszych wynikach złapała się za głowę, że przy takim wysokim cukrze z pewnością mam cukrzycę...

to ja Ci powiem tak - normę miałam przekroczoną o 40. Po drugim badaniu było już ok. A gin już przy pierwszych wynikach złapała się za głowę, że przy takim wysokim cukrze z pewnością mam cukrzycę...
Obyś miała rację :) Czekamy do soboty w takim razie, ale słodycze to na wszelki wypadek już odstawiłam :)

słodycze to jeszcze nic. Owoce, większość nabiału, jasne pieczywo i makarony. Mnie to się słabo zrobiło, jak przeczytałam co można, bo generalnie pozostaje gotowany kurczak, sałata i woda :p

reklama
louise moja niunia też ostatnio wg gina ułożona pośladkowo, więc się zmartwiłam troszkę, ale myślę, że zdąży się obrócić jeszcze:-)
ewa mi gin to samo powiedział: albo ja, albo internet:-D wybrałam jego i nie sprawdzam na necie, bo też mi wychodziło, że wszystko mam i umrę za 5 min:-D
louise, Ewcik a nie o Nystatyne chodzi na 'n'? ja to używam:-)

Do góry