reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

ewelad - no tak bym zrobila, ale trzeba miec skierowanie do kardiologa od lekarza. :/ W przyszlym tygodniu bede miala wizyte u endokrynologa to moze ja podpytam o te kolatania, bo to mozliwe, ze przez tarczyce... i poprosze o skierowanie do kardiologa.
jeszcze raz dzieki dziewczyny, chyba mam dzis nastroj taki i moze faktycznie przesadzilam, chyba zaraz wyladuje w lozeczku z lodami i wlacze jakis film, bo inaczej dzisiejszego wieczoru nastroju sobie nie poprawie...

reklama
ale juz tu dawno nie zagladalam...jutro nadrobie a dzis tylko szybko napisze co u mnie na wizycie (ale egoistka :zawstydzona/y:) i sie klade bo "żem" bardzo zmeczona jest :-)
a wiec cisnienie lepsze-110/80 (chyba z powodu rozmowy o porodzie w moim szpitalu z z b fajna laska w poczekalni-ale sie juz zestresowlalam). waga lepiej nie mowic...59 kilo-jak wychodzilam zwazylam sie na mojej i bylo 57,5-w tym samym zestawie (a moja waga dziala identycznie jak u tesciow i w mojej przychodni :wściekła/y:). dostalam clotrimazolum na ranne uplawy, na skurcze magnez i witamine B i nakaz czestszego polegiwania. dzis skupilismy sie na serduszku Stanisława-jest oki ale za 3 tyg znow bedzie ogladal (nastepna wizyta 4 maja). polozenie miednicowe mojego syna...niech sie lepiej odwroci bo gin powiedzial ze jak nie to cesarka :dry: mam zrobic glukoze mocz i morfo na nastepna wizyte. zapytalam o te kapsulki na obrzeki (pisalam na ogolnym dzis o nich). nie zaszkodza-ale sa bardziej na obrzeki typu zylaki naczynka itd...gin powiedzial ze moge sobie kupic ale lepiej na lato. one sa ogolnie na poprawienie krazenia. mam dalej nie jesc soli :)zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:-czyli musze wreszcie zaczac nie solic), kegla nie cwiczyc-po porodzie dopiero. ksiazeczki miec nie musze-znaczy legitymacji-karta czipowa wystarczy. i to chyba tyle...ogolnie jestem zadowolona z wizyty. tylko jedna rzecz mnie zastanawia-czy ja naprawde musze miec badanie ginekologiczne na kazdej wizycie (ostatnio co 3 tygodnie)??? bo slyszalam ze to nie tylko niekonieczne ale wrecz niewskazane...:confused:

Dziewczyny gratuluję wizyt, Najważniejsze, że serduszka pięknie biją.
Ja teraz już też chodzę co 3 tyg. i zawsze wskakuję na samolot. Bada mi szyjkę, dno macicy, a potem słuchamy serduszka. Stęskniłam się już za tymi pierwszymi wizytami, a pamiętam, że póki Niunia była malutka i nie dało się nic usłyszeć, to miałam zawsze USG :-D

miluszka - dobrze że z małą ok:)
A jeśli chodzi o wyniki to mój lekarz mówi, że nie mam sobie sama stawiać diagnozy wyczytując informacje z internetu... a miałam już wszystko :) od cukrzycy przez nadciśnienie niedobór żelaza oczywiście według mnie!! Powiedział, że nie należy się sugerować normami zamieszczonymi obok na wynikach badań bo są ogólne dla kobiet i mężczyzn i tym bardziej nie ma rozróżnienia na kobiety w ciąży!
A jeśli chodzi o bakterie to miałam w moczu b. liczne posiew wyszedł jałowy.
Teraz myślę, że coś z hemoglobiną mam nie tak ale wizyta i badania 19 to się okaże.

luise - Staś chyba jeszcze ma czas by się obrócić to chyba jakoś pod koniec ciąży dziecko się obraca. A badanie ginekologiczne konieczne w celu ocenienia stanu szyjki długości, rozwierania...

Ostatnia edycja:
miluszka ja bez problemu dostałam od internisty skierowanie do kardiologa, na miejscu mi od razu ekg zrobił i tyle. Idź do swojego lekarza pierwszego kontaktu

louise Stasiu ma jeszcze czas, żeby się obrócić, także spokojnie;-)

widzę, że jeśli chodzi o upławy, to nie jestem sama:cool: brałam już globulki Pimafucin-nie pomogły, potem tabletki dowcipne Clotrimazolum i tą samą maść do smarowania-efekt mizerny :no:

louise Stasiu ma jeszcze czas, żeby się obrócić, także spokojnie;-)

widzę, że jeśli chodzi o upławy, to nie jestem sama:cool: brałam już globulki Pimafucin-nie pomogły, potem tabletki dowcipne Clotrimazolum i tą samą maść do smarowania-efekt mizerny :no:

mi pomógł dopiero Macmiror Complex.
Ekg w szpitalu na IP muszą zrobić ciężarnej, jak ma kolatanie.

ewcik ja wlasnie clotrimazolum dostalam ale to mi wyjatkowo nigdy nie pomagalo...i chyba drogie. poprzednia gin zapisywala mi zawsze gynalgin w kombinacji z jakims drugim czyms na N i naraz te globulki sie obie dawalo i przechodzilo w momenci-a koszt raptem kolo 6 zl/obydwa. ja nie mailam jakichs obiajwow towarzyszacych tup[u swedzenie, pieczenie, zabarwienie dziwne. mialam po prostu sporo tego z rana -az sie czasem po nodze lalo :dr: ale czytalam ze to normalne...i juz mu mowilam poprzednim razem i powiedzial ze nie ma co sie martwic. no ale fakt-upierdliwe troche...:-) ;-) a Ty sprobuj moze z tym gynalginem i tym drugim na N-kurcze jak to sie nazywalo...jedyneczka kiedys o tym pisala-ja zawsze ta nazwe zapominam.

mruczka
a ta globulka o ktorej piszesz to nie jest przypadkiem jakies wloskie lepkarstwo? bo kiedys mi ginka wlasnie o tym mowila ze podobno najlepsze bo dziala na wszystkie rodzaje grzybkow i drozdzakow kompleksowo tyle ze drogie.

reklama
louise za clotrimazolum tabl+maść zapłaciłam chyba 8zł, więc nie jest tak źle;-)
ale ono mi też nigdy nie pomagało, już przed ciążą miałam problemy z upławami, pomógł mi wtedy antybiotyk Fluconazol

Do góry