reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

ewelad - no tak bym zrobila, ale trzeba miec skierowanie do kardiologa od lekarza. :/ W przyszlym tygodniu bede miala wizyte u endokrynologa to moze ja podpytam o te kolatania, bo to mozliwe, ze przez tarczyce... i poprosze o skierowanie do kardiologa.
jeszcze raz dzieki dziewczyny, chyba mam dzis nastroj taki i moze faktycznie przesadzilam, chyba zaraz wyladuje w lozeczku z lodami i wlacze jakis film, bo inaczej dzisiejszego wieczoru nastroju sobie nie poprawie...

reklama
ale juz tu dawno nie zagladalam...jutro nadrobie a dzis tylko szybko napisze co u mnie na wizycie (ale egoistka :zawstydzona/y:) i sie klade bo "żem" bardzo zmeczona jest :-)
a wiec cisnienie lepsze-110/80 (chyba z powodu rozmowy o porodzie w moim szpitalu z z b fajna laska w poczekalni-ale sie juz zestresowlalam). waga lepiej nie mowic...59 kilo-jak wychodzilam zwazylam sie na mojej i bylo 57,5-w tym samym zestawie (a moja waga dziala identycznie jak u tesciow i w mojej przychodni :wściekła/y:). dostalam clotrimazolum na ranne uplawy, na skurcze magnez i witamine B i nakaz czestszego polegiwania. dzis skupilismy sie na serduszku Stanisława-jest oki ale za 3 tyg znow bedzie ogladal (nastepna wizyta 4 maja). polozenie miednicowe mojego syna...niech sie lepiej odwroci bo gin powiedzial ze jak nie to cesarka :dry: mam zrobic glukoze mocz i morfo na nastepna wizyte. zapytalam o te kapsulki na obrzeki (pisalam na ogolnym dzis o nich). nie zaszkodza-ale sa bardziej na obrzeki typu zylaki naczynka itd...gin powiedzial ze moge sobie kupic ale lepiej na lato. one sa ogolnie na poprawienie krazenia. mam dalej nie jesc soli :)zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:-czyli musze wreszcie zaczac nie solic), kegla nie cwiczyc-po porodzie dopiero. ksiazeczki miec nie musze-znaczy legitymacji-karta czipowa wystarczy. i to chyba tyle...ogolnie jestem zadowolona z wizyty. tylko jedna rzecz mnie zastanawia-czy ja naprawde musze miec badanie ginekologiczne na kazdej wizycie (ostatnio co 3 tygodnie)??? bo slyszalam ze to nie tylko niekonieczne ale wrecz niewskazane...:confused:

Dziewczyny gratuluję wizyt, Najważniejsze, że serduszka pięknie biją.
Ja teraz już też chodzę co 3 tyg. i zawsze wskakuję na samolot. Bada mi szyjkę, dno macicy, a potem słuchamy serduszka. Stęskniłam się już za tymi pierwszymi wizytami, a pamiętam, że póki Niunia była malutka i nie dało się nic usłyszeć, to miałam zawsze USG :-D

miluszka - dobrze że z małą ok:)
A jeśli chodzi o wyniki to mój lekarz mówi, że nie mam sobie sama stawiać diagnozy wyczytując informacje z internetu... a miałam już wszystko :) od cukrzycy przez nadciśnienie niedobór żelaza oczywiście według mnie!! Powiedział, że nie należy się sugerować normami zamieszczonymi obok na wynikach badań bo są ogólne dla kobiet i mężczyzn i tym bardziej nie ma rozróżnienia na kobiety w ciąży!
A jeśli chodzi o bakterie to miałam w moczu b. liczne posiew wyszedł jałowy.
Teraz myślę, że coś z hemoglobiną mam nie tak ale wizyta i badania 19 to się okaże.

luise - Staś chyba jeszcze ma czas by się obrócić to chyba jakoś pod koniec ciąży dziecko się obraca. A badanie ginekologiczne konieczne w celu ocenienia stanu szyjki długości, rozwierania...

Ostatnia edycja:
miluszka ja bez problemu dostałam od internisty skierowanie do kardiologa, na miejscu mi od razu ekg zrobił i tyle. Idź do swojego lekarza pierwszego kontaktu

louise Stasiu ma jeszcze czas, żeby się obrócić, także spokojnie;-)

widzę, że jeśli chodzi o upławy, to nie jestem sama:cool: brałam już globulki Pimafucin-nie pomogły, potem tabletki dowcipne Clotrimazolum i tą samą maść do smarowania-efekt mizerny :no:

louise Stasiu ma jeszcze czas, żeby się obrócić, także spokojnie;-)

widzę, że jeśli chodzi o upławy, to nie jestem sama:cool: brałam już globulki Pimafucin-nie pomogły, potem tabletki dowcipne Clotrimazolum i tą samą maść do smarowania-efekt mizerny :no:

mi pomógł dopiero Macmiror Complex.
Ekg w szpitalu na IP muszą zrobić ciężarnej, jak ma kolatanie.

ewcik ja wlasnie clotrimazolum dostalam ale to mi wyjatkowo nigdy nie pomagalo...i chyba drogie. poprzednia gin zapisywala mi zawsze gynalgin w kombinacji z jakims drugim czyms na N i naraz te globulki sie obie dawalo i przechodzilo w momenci-a koszt raptem kolo 6 zl/obydwa. ja nie mailam jakichs obiajwow towarzyszacych tup[u swedzenie, pieczenie, zabarwienie dziwne. mialam po prostu sporo tego z rana -az sie czasem po nodze lalo :dr: ale czytalam ze to normalne...i juz mu mowilam poprzednim razem i powiedzial ze nie ma co sie martwic. no ale fakt-upierdliwe troche...:-) ;-) a Ty sprobuj moze z tym gynalginem i tym drugim na N-kurcze jak to sie nazywalo...jedyneczka kiedys o tym pisala-ja zawsze ta nazwe zapominam.

mruczka
a ta globulka o ktorej piszesz to nie jest przypadkiem jakies wloskie lepkarstwo? bo kiedys mi ginka wlasnie o tym mowila ze podobno najlepsze bo dziala na wszystkie rodzaje grzybkow i drozdzakow kompleksowo tyle ze drogie.

reklama
louise za clotrimazolum tabl+maść zapłaciłam chyba 8zł, więc nie jest tak źle;-)
ale ono mi też nigdy nie pomagało, już przed ciążą miałam problemy z upławami, pomógł mi wtedy antybiotyk Fluconazol

Do góry