reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

Ja też mam przeżycia z tą toxo.
W 3 miesiącu zrobiłam 1 raz i wyszło mi
Toxoplazma IgG - 1266
Toxoplazma IgM - ujemny

po 4 tygodniach lekarz kazał powtórzyć i wyszło
IgG-1118
IgM-ujemny
Lekarz powiedział, że nie mam się martwić bo chorowałam krótko przed zajściem w ciążę ale ja się martwię tak wysoką wartością.

reklama
ja na początku ciąży robiłam krew,mocz, cmv ,toxoi wasermana no i cmv wyszło mi sporo ponad normę-nie wiedzialam w ogóle co to jest i prawie się poryczałam, ale podobno to oznacza,że kiedyś chorowałam i teraz jest ok a przy ostatniej krwi miałam jeszcze afp robione i wyszło ok, ale reszta z krwi ciut się pogorszyła, ale to podobno normalne- mam łykać żelazo:-)

Miała już któraś z was badanie na cukrzyce - co się glukozę wypija?? lekarz kazał mi zrobić jak byłam na ostatniej wizycie kolejną mam 24 marca i nie wiem w którym dokładnie tygodniu to zrobić.
Ponoć niektóre kobiety mdleją po wypiciu tego bo tak cukier wzrasta.

reklama
Gratuluję pięknych synków i córeczek :tak:

Ja ostatnio byłam na rutynowej wizycie, lekarz badał tętno na swoim sprzęcie do USG i zapytał czy chcę znać płeć bo "dziecko bardzo ładnie się wystawiło". Oczywiście, że chciałam :laugh2: No i potwierdzona 100% córeczka we mnie rośnie :laugh2::laugh2::laugh2:.

Teraz mamy problem z imieniem :-D Tak dla odmiany :-p

Do góry