reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

Olyv gratuluje z calego serca, tymbardziej, ze mamy termin na ten sam dzien ;-)
a kiedy masz polowkowe? ja za 16 dni dopiero... :-(

reklama
Gratuluję wszystkim uświadomionym mamusią! ;-) Kurcze jak ja bym już chciala wiedzieć kto się chowa z moim brzuszku :-p

Olyv gratuluje z calego serca, tymbardziej, ze mamy termin na ten sam dzien ;-)
a kiedy masz polowkowe? ja za 16 dni dopiero... :-(

Na połówkowe jestem umówiona na pod koniec marca dopiero - tak ok 22-23TC bo ponoć najlepiej widać szczegóły. Dokładną datę będę znała 3 marca :-). Chyba będę jako ostatnia :confused:

u mnie prawdopodobnie DZIEWCZYNKA:-):-):-) ale muszę jeszcze potwierdzić na następym usg,bo ja taki niedowiarek jestem:-)

ewa81 mnie gin powiedział, że ta glukoza to po 24 tyg jak nic nie pokręciłam of course:-) a ochydne że to jest to też słyszałam:tak:

ja pamietam badanie cukru z pierwszej ciazy najpierw pobieraja probke nastepnie pije sie glukoze(takie sobie) potem trzeba siedziec chwile przed powtórnym pobraniem krwi i faktycznie o malo nie wykrecilam orla ale mialy mnie caly czas na oku wiec nic sie nie stalo. tu gdzie mieszkam teraz nie wykonuje sie tego badania jak z reszta wiekszosci wymaganych w Pl

mi toxo wyszlo ujemne i beda miec to pod kontrola. czy poza unikaniem kotow jest cos jeszcze na co trzeba uwazac??

za pierwszym razem milam badanie krwi i moczu i zrobili mi grupe, toxo zóltaczki b i c, syphillis, rózyczka i hiv.
a przy kazdej kolejnej wizycie biora probke z palca i sprawdzaja HB i zelazo a mocz to tylko mocza taki pasek i w zaleznosci jak sie zabarwi to cos wychodzi lub nie.
a i usg jest tu tylko jedno polowkowe i ewentualnie jak jest wskazanie do powtorzenia to robia jeszcze raz.
musze przyznac ze tu w Norwegii maja zupelnie inne podejscie do ciazy i jej prowadzenia niz w Pl a mam porownanie bo pierwsza prowadzilam i rodzilam w kraju. dodam ze od poczatku nie mialam do czynienia z ginekologiem, wszystko prowadzi lekarz ogolny i ewentualnie położna.

Ostatnia edycja:
Witam was kochane:-) Ja jestem juz po usg, z dzidzia wszystko wporzadku no i bedzie kolejna kobitka w rodzinie:-). Tylko jedno mnie martwi:-( jak narazie mam lozysko przodujace, polozna twierdzi ze powinno sie cofnac przed porodem. Nastepne usg mam za 2 miesiace i wtedy stwierdza czy sie cofnelo czy nie.Jak bedzie w tym samym miejscu to czeka mnie cesarka:-(

reklama
olyw,evelad, ninia79 gratuluje córeczek;-)

ninia może się cofnie, bądź dobrej myśli. A jak nie cofnie to maluszek z okrągłą główką przyjdzie na świat:tak:niektóre dziewczyny sobie chwalą a niektóre wręcz wolą cesarkę.Ja rodziłam naturalnie i teraz też będę mam nadzieję ale jesli będzie trzeba to trzeba.

Do góry