reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

jest kilka mam na forum,które będą miały drugiego dzieciaczka takiej samej płci jak pierwszego i cieszą z tego,ale z tego co wiem były te mamy nie do końca szczęśliwe z powodu płci i uważam,że powinnyśmy to uszanowac bo to ich osobiste odczucia i mają do nich prawo.nie uważam,aby było im przyjemnie jak to przeczytają.nikt tu nie mówi ,że będzie się znęcał nad dzieckiem z powodu jego płci,ale rozczarowanie mają prawo czuć.a to,że każda chce zdrowe dziecko i że to jest najważniejsze każda z nas wie.
Ja mam już chłopczyka i dziewczynkę,ale wolałam kolejną dziewczynkę.
Zrozumiałe ,że chłopczyka też bym kochała,ale cholercia mam chyba prawo mieć marzenia????
Chyba zaczełysmy odbiegać od tematu:zawstydzona/y: Dobra...z mojej strony już szszszaaa.... W tej kwestii
zgadzam sie w calej rozciaglosci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
ja sie dowiem za 18 dni czyli 15 marca... jeszcze troche :sorry:

reklama
perla ja nie twierdzę, że musi i też uważam, że fajnie by było, żeby i syn i córka, ale nie rozumiem tej presji otoczenia, że tak to było by fajnie i tego ciągłego dopytywanie, przecież to nasze dzieci a nie cioć, teściowych itd. ja właśnie w tym sensie pisałam.
Moja mama mi opowiadała że jak była w ciąży to strasznie się wszyscy mieszali i wyrażali swoje opinie, u mnie teraz też jest podobnie, a natura sama sprawę rozwiązała i do pary się ułożyło, maja mama urodziła 4 dzieci dwie córy i dwóch synów, za to później było gadanie przy 3 ciąży co ta moja mama sobie myśli, aż tata się na to wkurzał i mówił że nikomu nic do tego, tak widocznie miało być i już.
Nie chciałam nikogo urazić i do nikogo tego posta nie kierowałam, znaczy tak o tym myślałam, bo ostatnio słyszę tylko z jednej strony że szkoda że nie dziewczynka, a ja się cieszę bo zdrowe.
Więc podsumowując wszystkim mamusiom i dzieciaczkom dużo zdrowia.

perla ja nie twierdzę, że musi i też uważam, że fajnie by było, żeby i syn i córka, ale nie rozumiem tej presji otoczenia, że tak to było by fajnie i tego ciągłego dopytywanie, przecież to nasze dzieci a nie cioć, teściowych itd. ja właśnie w tym sensie pisałam.
Moja mama mi opowiadała że jak była w ciąży to strasznie się wszyscy mieszali i wyrażali swoje opinie, u mnie teraz też jest podobnie, a natura sama sprawę rozwiązała i do pary się ułożyło, maja mama urodziła 4 dzieci dwie córy i dwóch synów, za to później było gadanie przy 3 ciąży co ta moja mama sobie myśli, aż tata się na to wkurzał i mówił że nikomu nic do tego, tak widocznie miało być i już.
Nie chciałam nikogo urazić i do nikogo tego posta nie kierowałam, znaczy tak o tym myślałam, bo ostatnio słyszę tylko z jednej strony że szkoda że nie dziewczynka, a ja się cieszę bo zdrowe.
Więc podsumowując wszystkim mamusiom i dzieciaczkom dużo zdrowia.
a presja otoczenia to rzeczywiscie odrebny temat!
dobrze, ze wyjasnilas, ze o to Ci chodzi bo szczerze mowiac 1 Twojego posta zupelnie inaczej zrozumialam... no i ok!

Oj, właśnie tak to jest z tym słowem pisanym, można mieć co innego na myśli, a różne mogą być interpretacje, i tutaj zgadza się, że czasem bezpośredniej rozmowy nie można zastąpić :-)

hmm...dobrze ,ze perla rozciagnela temat bo dziwnie to odbieralam.
ja mialam pierwszego synka i oczywiscie jak zaszlam w ta ciaze to POWINNA byc corka ...ale mam drugiego synka i jestesmy szczesliwi z M i synkiem :happy2:
A reszta ludzi.........nie obchodzi mnie ich zdanie:happy2:

dziewczynki gratuluję Wam udanych wizyt. Cieszę się , że dzieciaczki zdrowiutkie i jakie już duże. Widzę że przeważnie wszędzie półkilowy okaz zdrowia :happy::happy::happy:

ale to jeszcze nic dziewczyny, niedwano mojej kolezance urodziła sie córa, jej mąż tylko chciał chłopca i chłopca, jak się na badaniu dowiedział ze dziewczynka to sie tak obraził na cały świat a szczególnie na tą moją kumpele że niewiem, ona juz nawet myślała ze on ja zostawi, no poprostu był załamamy że jego marzenie się nie spełniło.... IDIOTA No ale jak w końcu na świat przyszła mała to jest w niej teraz zakochany po uszy, ale po co te szopki i denerwowanie wszystkich dokoła a szczególnie swojej żony.....masakra jakaś, jak ona to wtedy przeżywała...

reklama
Rusia, Oczekiwanie, Aisim, Yustynia gratuluję pięknie rosnących i naprawdę pokaźnych dzidziolków :tak:.

Co do płci, to jednemu to obojętne, a inny marzy o córeczce/synku i nie uważam, że byłoby w tym coś złego, a wiadomo, że jeśli nasze marzenia się nie spełniają, to pierwszą reakcją jest smutek/rozgoryczenie i to jest naturalne, więc absolutnie nie można potępiać czyjegoś rozczarowania płcią (oczywiście w granicach rozsądku), a kwestia otoczenia to zupełnie inna sprawa.

Do góry