penguinlicious
Fanka BB :)
A do drożności 30 dniKurcze już nie pamiętam, posiewy przed drożnością mają taką krótka ważność? Te do iui są ważne 6 miesięcy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A do drożności 30 dniKurcze już nie pamiętam, posiewy przed drożnością mają taką krótka ważność? Te do iui są ważne 6 miesięcy
Akurat Miovelia, a konkretnie NAC (N-acetylo-L-cysteina) jest często polecana przy staraniach o ciążę. Miovelia jest droga, więc lepiej poszukać po prostu NAC od jakiejś dobrej firmy (np. Swanson, Aliness, Yango), bo nie warto przepłacać NAC wpływa na stymulację owulacji i teoretycznie może zwiększać szansę na ciążę. Masz PCOS? Bo badania były robione właśnie na kobietach z PCOS i efekt był przy 1200mg dziennie. I zazwyczaj jest zalecany od 3dc przez 5 kolejnych dni.Chciałam Was podpytac o suplementy, czy stosowałyście albo macie co do nich jakąś wiedzę.
Moja ginekolog jak miałam nieregularne miesiączki zaleciła mi picie ovulomed max, nawet jak już się uregulowały to dalej miałam to pić, aż do czasu ciąży.
2 i pół roku temu byłam też u dietetyczki zajmującej się płodnością i odkopałam sobie jej zalecenia z tamtego okresu:
Miovelia Nac (od 5 dnia cyklu 5 dni)
Napar z niepokalanka raz dziennie
napar lub kapsulka z korzenia lukrecji
czarodzień (adaptogen)
plus do tego rozpisala mi diete biorąc pod uwagę fazy cyklu, ale w to nie mam czasu się bawić.
Ja wówczas piłam ten ovulomed przez 8 miesięcy, plus zaczelam brać tabletki z korzenia lukreji i tabletki z niepokalanka. Czarodziej i miovelia jakos mnie nie przekonały - po 3 tyg zaszłam w ciążę więc nie sądze aby w moim przypadku te zioła coś pomogły - chociaż diete wówczas stosowałam.
Zastanawiam się nad tym co zacząć suplementować (jeszcze 2 tyg temu karmilam corke wiec nie chcialam ryzykować, btałam puerie duo już długo)
Tym bardziej gratulujęPo rodzeństwo bym chciała wrócić, nie ukrywam.... Jeszcze w piątek zrobię powtórkę bety i zacznę na was chuchać
Udało się w trzecim cyklu tej rundy starań, wcześniejsze 3 lata nawet ta beta nie drgnęła.
I nie ma opcji żeby Ci uznali w kolejnym cyklu? Ja miałam przesuwaną drożność o jeden cykl, bo się rozchorowałam i zrobili na tych samych wynikachA do drożności 30 dni
Wg badań hormonalnych nie mam, chociaz miałam stosunek lh do fsh 0,7 i to mówiła lekarka ze troszkę nisko bo powinno być bliżej 1 ale nie jest to jeszcze pcos, za to mam układ pęcherzyków taki jak przy pcos przez co mam dlugie cykle, ok 33 dni, z powodu długich cykli też dietetyczką kazała brać trochę późniejAkurat Miovelia, a konkretnie NAC (N-acetylo-L-cysteina) jest często polecana przy staraniach o ciążę. Miovelia jest droga, więc lepiej poszukać po prostu NAC od jakiejś dobrej firmy (np. Swanson, Aliness, Yango), bo nie warto przepłacać NAC wpływa na stymulację owulacji i teoretycznie może zwiększać szansę na ciążę. Masz PCOS? Bo badania były robione właśnie na kobietach z PCOS i efekt był przy 1200mg dziennie. I zazwyczaj jest zalecany od 3dc przez 5 kolejnych dni.
Tak, przez cały cykl bez żadnej przerwyJeżeli chodzi o to ovulomed to przez cały cykl lekarz kazał pić ?
Ale zwróćcie uwagę ze teraz jak rejestruje się do specjalisty to jest opcja czy na pewno bo może wystarczy internista ( ͡° ͜ʖ ͡°). Jeszcze nie tak dawno tego nie byłoMam nadzieję, że jak zrobią te skierowania, to połowa firm od nich odejdzie i przejdzie do konkurencji.
A poza tym -