reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ubrankowe szaleństwo i inne wariacje zakupowe

reklama
Corin, to chyba nosidlo:confused: Pozycja dla noworodka opisana jest jako hamak:-D Testowalam na misiu:-pPewnie troche tych testow bedzie potrzebne, zeby dojsc do jako takiej wprawy;-)

Ja też się zastanawiam nad kupnem chusty do noszenia niemowlaków. Chciałabym taką długą co można wiązać na kilka sposobów. Za ubrankami się nie rozglądam, bo ma byc druga dziewczynka. A po Paulince mam tyle ciuszków, że wystarczyłoby dla dwójki. A poza tym siostra męża ma bzika na punkcie małych dzieci i mi przyśle znów stertę nowych ubrań.
Sama nie szaleję z ubrankami ale cieszę się za Was. Pamiętam ile radości mi sprawiało pranie, prasowanie i składanie tych malutkich ubarnek. Przeglądałam je prawie codziennie, sortowałam i na nowo układałm w szafce.

Ostatnia edycja:
zamarzyłam o otulaczku... Musze to pooglądać sobie "na żywo" najpierw, bo może wystarczy cienszy kocyk zamiast tego ;-) Przy mojej dwójce używałam rożka, a wlaściwie nie używałam, bo był strasznie nieporęczny, ale to... hmmm, jestem prawie przekonana ;-) Może "pozwolę" mamie zeby mi to sprezentowala ;-)

Ależ pięknych macie już ciuszków!! Zazdroszczę, chociaż ja na razie wstrzymuję sie z kupowaniem do momentu poznania płci. Czyli do piątku mam nadzieję :tak: później zobaczę co mi tam znajome i rodzinka już naszykowali i dopiero będę kupować czego będzie najmniej. Już nie mogę się doczekać :-)

A my z Mężem jeszcze przed ślubem zbieraliśmy już ciuszki itp.:-D Już w wieku 19 lat chcieliśmy zostać rodzicami, ale przygotowania, ślub itp. i teraz już jesteśmy w ciąży w końcu:-) Ale praktycznie wszystko mamy dla chłopczyka...jajki to będą jak się okaże, że noszę w sobie Niunię...hahaha:-D Ale nie szkodzi... w razie "w" zdążymy kupić ubranka dla dziewczynki;-)

reklama
Przyznam się, że ostatnio w lumpku kupiłam dla dzidzi pierwsze RÓŻOWE ubranka..Jak się okaże, że jednak coś tam jej wyroslo, to się zamienię z którąś z was hehe.. Chociaż już troche bardziej się oswoiłam z tą myślą, że to dziewczynka..Może powiecie że jestem wyrodna matka, ale ciężko mi było się do tego przyzwyczaić bo się nastawiłam na chłopca..ale to przecież nie ważne, bo mam zdrowe dzieciątko:)

A jak lekarz na 100% potwierdzi, że to ONA to już mi łatwiej będzie się przyzwyczaić:)

A i zapomniałam się pochwalić, że z malżem zrobiliśmy porządek w najszej piwnicy i znalazłam siatkę z małymi ubrankami po misi:) To chyba jedyna taka,bo wszystko pożyczyła mi kuzynka po swojej corce na początek..wiec swoich nie mam za dużo..

Do góry