reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

U lekarza

reklama
Patik zazdroszczę Ci perspektywy szybkiego porodu. I powodzenia i trzymam kciuki ;-) Ja też tak chcę !!!!

Dawida rodziłam ponad 12 h :wściekła/y: mam nadzieję, że teraz będzie chociaż o połowę krócej.

A właśnie nie wiecie jak to jest przy położeniu pośladkowym? ogólnie to jest wskazanie do cc?? bo czytałam, że u pierworódek tak a przy kolejnym dziecku już nie :confused:

Patik zazdroszczę Ci perspektywy szybkiego porodu. I powodzenia i trzymam kciuki ;-) Ja też tak chcę !!!!

Dawida rodziłam ponad 12 h :wściekła/y: mam nadzieję, że teraz będzie chociaż o połowę krócej.

A właśnie nie wiecie jak to jest przy położeniu pośladkowym? ogólnie to jest wskazanie do cc?? bo czytałam, że u pierworódek tak a przy kolejnym dziecku już nie :confused:

z tego co wiem jak sie uprzesz mozesz rodzic SN tylko podpisujesz papier, jak nie podpiszesz papiera to tna :-) moj lekarz przestrzega przed porodami SN dzieci ulozonych posladkowo :tak:

oby ta perspektywa stała się rzeczywistością:tak: wtedy będzie super, zdaję sobie sprawę że poród może zaskoczyć swym przebiegiem więc różnie to może być...

na pocieszenie dodam że Hankę też rodziłam dłużej, od 1 bóli 10,5 godz., od odejścia wód ok. 12 godz., a drugi poród był o wiele krótszy:tak:

co do porodu pośladkowego to przy kolejnym dziecku nie ma wskazania do cc, mój gin powiedział, że wszystko zależyi od tego jak poród postępuje, jak duże jest dziecko, jaka jest kondycja dzidziusia i zapis ktg, ale raczej robią cc, bo nie chcą ryzykować...

reklama
mój gin i nawet w necie tak piszą że ułożenie pośladkowe jest wskazaniem do cc tylko u pierworódek u wieloródek próbuje się sn i dopiero gcy coś jest nie tak to cc

Do góry