reklama
paol1nka
Fanka BB :)
Ale fajnie- Patik- same dobre niusy
nadika
Patik - super wieści !!!
Ania1973G
No proszę same dobre wieści a jakie tu już klocuszki po 3 kg mamusie mają. Gratuluję
Patik zazdroszczę Ci perspektywy szybkiego porodu. I powodzenia i trzymam kciuki ;-) Ja też tak chcę !!!!
Dawida rodziłam ponad 12 h mam nadzieję, że teraz będzie chociaż o połowę krócej.
A właśnie nie wiecie jak to jest przy położeniu pośladkowym? ogólnie to jest wskazanie do cc?? bo czytałam, że u pierworódek tak a przy kolejnym dziecku już nie
Dawida rodziłam ponad 12 h mam nadzieję, że teraz będzie chociaż o połowę krócej.
A właśnie nie wiecie jak to jest przy położeniu pośladkowym? ogólnie to jest wskazanie do cc?? bo czytałam, że u pierworódek tak a przy kolejnym dziecku już nie
Cortina
Patik zazdroszczę Ci perspektywy szybkiego porodu. I powodzenia i trzymam kciuki ;-) Ja też tak chcę !!!!
z tego co wiem jak sie uprzesz mozesz rodzic SN tylko podpisujesz papier, jak nie podpiszesz papiera to tna :-) moj lekarz przestrzega przed porodami SN dzieci ulozonych posladkowo
patik80
oby ta perspektywa stała się rzeczywistością wtedy będzie super, zdaję sobie sprawę że poród może zaskoczyć swym przebiegiem więc różnie to może być...
na pocieszenie dodam że Hankę też rodziłam dłużej, od 1 bóli 10,5 godz., od odejścia wód ok. 12 godz., a drugi poród był o wiele krótszy
co do porodu pośladkowego to przy kolejnym dziecku nie ma wskazania do cc, mój gin powiedział, że wszystko zależyi od tego jak poród postępuje, jak duże jest dziecko, jaka jest kondycja dzidziusia i zapis ktg, ale raczej robią cc, bo nie chcą ryzykować...
reklama
kasiadz
mój gin i nawet w necie tak piszą że ułożenie pośladkowe jest wskazaniem do cc tylko u pierworódek u wieloródek próbuje się sn i dopiero gcy coś jest nie tak to cc