reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

no właśnie jak nie jest wskazaniem to się boję :-(

Ania1973G po jakim czasie od rozpoczęcia "ćwiczeń" mała Ci się obróciła. Bo ja leżę na tych poduszkach, oddychać nie mogę albo klęczę przed kanapą od 2 dni i wyglądam jak debil, a mały ani rusz :-(

reklama
dziewczyny ja tylko chcialam Wam powiedziec, ze mnie połozna przestrzegała przed głaskaniem brzucha bo to powoduje skurcze i je nasila. mówiła, ze one na porodówce masuja, głaskaja i ''szczypia'' brzuszki, zeby skurcze przychodziły i były intensywniejsze. Poli też o tym mówiła.

Oj tam oj tam , ale właśnie przy chęci obrócenia uparciuszka piszą by głaskać brzuszek :baffled::baffled:

Madziku- czułam jak po malutku idzie główką z pod żeber w dół brzuszka i jak tak wędrowała lekko jej torowałam od góry drogę tak by nie miala wyboru i szła tylko głowa w dół a nie wracała do góry, jednocześnie było czuć jak pupa z dołu wędruje do góry :)

Teraz czuje głowę w dole a pupe w górze i nózki pod zebrami zamiast głowy :-D

ja w ogóle nie umiem rozpoznać :-( leżę i cierpię i nie wiem czy jeszcze mam to robić czy może już nie muszę:confused:
a jak już się obróci to nadal trzeba tak ćwiczyć czy już nie powinno znowu fiknąć? może mi się obrócił, bo od wczoraj nie czuję takich kopniaków w pęcherz, ale czuję jakieś ruchy koło pępka? co to może być?

a bez USG, przy samym badaniu lekarz może rozpoznać jak jest dziecię ułożone?

reklama
a my poki co walczymy z przeziebieniem-dopadlo w ciagu doslownie godziny:(:(
Dziewczyny jakie domowe sposoby/porady procz herbaty z cytryna i miodem....bo teraz to juz chyba Fervexem sie nie moge ratowac

Do góry