reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

reklama
Patik zazdroszczę Ci perspektywy szybkiego porodu. I powodzenia i trzymam kciuki ;-) Ja też tak chcę !!!!

Dawida rodziłam ponad 12 h :wściekła/y: mam nadzieję, że teraz będzie chociaż o połowę krócej.

A właśnie nie wiecie jak to jest przy położeniu pośladkowym? ogólnie to jest wskazanie do cc?? bo czytałam, że u pierworódek tak a przy kolejnym dziecku już nie :confused:

Patik zazdroszczę Ci perspektywy szybkiego porodu. I powodzenia i trzymam kciuki ;-) Ja też tak chcę !!!!

Dawida rodziłam ponad 12 h :wściekła/y: mam nadzieję, że teraz będzie chociaż o połowę krócej.

A właśnie nie wiecie jak to jest przy położeniu pośladkowym? ogólnie to jest wskazanie do cc?? bo czytałam, że u pierworódek tak a przy kolejnym dziecku już nie :confused:

z tego co wiem jak sie uprzesz mozesz rodzic SN tylko podpisujesz papier, jak nie podpiszesz papiera to tna :-) moj lekarz przestrzega przed porodami SN dzieci ulozonych posladkowo :tak:

oby ta perspektywa stała się rzeczywistością:tak: wtedy będzie super, zdaję sobie sprawę że poród może zaskoczyć swym przebiegiem więc różnie to może być...

na pocieszenie dodam że Hankę też rodziłam dłużej, od 1 bóli 10,5 godz., od odejścia wód ok. 12 godz., a drugi poród był o wiele krótszy:tak:

co do porodu pośladkowego to przy kolejnym dziecku nie ma wskazania do cc, mój gin powiedział, że wszystko zależyi od tego jak poród postępuje, jak duże jest dziecko, jaka jest kondycja dzidziusia i zapis ktg, ale raczej robią cc, bo nie chcą ryzykować...

reklama
mój gin i nawet w necie tak piszą że ułożenie pośladkowe jest wskazaniem do cc tylko u pierworódek u wieloródek próbuje się sn i dopiero gcy coś jest nie tak to cc

Do góry