reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U lekarza

te ostatnie tygodnie nam zlecą , z jednej strony się boje a z drugiej w 37 mogłabym rodzić za dużo wrażeń w tej ciąży a zastrzyki które robie od soboty są dla mnie traumą i przeraża mnie fakt że mam je robić ze 2- 3 miesiące.Też biorę nospę i magnez ale słabo pomagają bo dużo latam załatwiam nosze i wtedy czuje więcej skurczy

reklama
patik jak najwięcej odpoczywaj, leż i zaciskaj nóżki!! ja się boję mojej wizyty 21.12, ostatnio szyjka miała 2cm i też miękka i rozpulchniona, mam nadzieję że nie zmieniło się na gorsze.

bella to mamy podobnie , ja mogę rodzić po 12 stycznia. Skończę wtedy 37tc więc już będzie ok. Wytrzymać jeszcze miesiąc!!!

tak mi się przypomniało, trochę poszperałam i w poprzedniej ciązy od 32tc miałam rozwarcie na 0,5cm, zalecane leżenie ale trochę miałam jeszcze latania więc nie zawsze leżałam i dotrwałam do 37tc + 3dni

wiem dziewczyny że powinnam leżeć ale w praktyce to jest niewykonalne:no: ja na co dzień nie mam kogo prosić o pomoc, odpoczywam ile mogę, nie dźwigam, no chyba, że Zośka zdąży wspiąć się gdzieś, to muszę ją ściągać:-p ale zająć się moimi dziewczynami i ugotować to muszę.Dobrze, że mój emek ma teraz jeszcze 2 popołudniówki a potem nocki to za dnia będzie lżej:tak:

Patik80 rozumiem Cię doskonale, niby mam się oszczędzać, ale dziecko ogarnąć muszę, poleżeć też mi Mała nie da, bo przychodzi do mnie na łóżko kręci się jak szalona, więc polegiwanie jak jestem z nią sama w domu odpada:no:

Edit:

Dzisiejsze KTG było ok, kolejne za tydzień.

Dziewczyny jak to jest z ktg gdy prowadzi się ciążę prywatnie? Mogę normalnie pojechać ze skierowaniem do szpitala i tam mi zrobią? Jutro mam nadprogramową wizytę u ginki i w sumie jestem ciekawa bo pewnie mnie wyśle. Od dwóch dni pobolewa w dole brzucha, ciągnie do dołu i zauważyłam dziwny śluz. Z pomocą wujka google ustaliłam że to wygląda trochę jak czop i dlatego postanowiłam pojechać zobaczyć co tam się dzieje. Mam jednak nadzieję, że to ,,tylko'' infekcja.

My po wizycie, z Dominikiem wszystko w porządku waży 1350g, wody w normie. Narazie leży poprzecznie.
Mam rozwarcie na opuszek palca jak to lekarz stwierdził ale szyjka długa więc mam się nie przejmować :)

Dziewczyny jak to jest z ktg gdy prowadzi się ciążę prywatnie? Mogę normalnie pojechać ze skierowaniem do szpitala i tam mi zrobią? Jutro mam nadprogramową wizytę u ginki i w sumie jestem ciekawa bo pewnie mnie wyśle. Od dwóch dni pobolewa w dole brzucha, ciągnie do dołu i zauważyłam dziwny śluz. Z pomocą wujka google ustaliłam że to wygląda trochę jak czop i dlatego postanowiłam pojechać zobaczyć co tam się dzieje. Mam jednak nadzieję, że to ,,tylko'' infekcja.

a dużo tego śluzu??? 3 mam kciuki, by jednak to nie było to narazie. Może wzmożona ilość wydzieliny??Ja mam jej sporo od 2 tygodni

reklama
marta lepiej sprawdzić co i jak &&&&
sylwia super że z Dominik zdrowo rośnie, a jak ginek spokojny o Twoją szyjkę to nie ma co się zamartwiać, choć więcej odpoczynku na pewno nie zaszkodzi:tak:

Do góry