reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

My po wizycie, z Dominikiem wszystko w porządku waży 1350g, wody w normie. Narazie leży poprzecznie.
Mam rozwarcie na opuszek palca jak to lekarz stwierdził ale szyjka długa więc mam się nie przejmować :)

sylwia mój WOjtuś w 29t1d ważył 1360g więc podobnych mężczyzn nosimy pod serduszkiem

a dużo tego śluzu??? 3 mam kciuki, by jednak to nie było to narazie. Może wzmożona ilość wydzieliny??Ja mam jej sporo od 2 tygodni

Śluzu jest normalna ilość ale co jakiś czas na majtkach i papierze pojawia się taki ,,glut'', troszeczkę zielonkawy. Normalnie jakbym nos wydmuchała. Sorry za takie obrazowe przedstawienie ale inaczej nie umiem opisać :zawstydzona/y:

reklama
Marta nie zależnie czy masz skierowanie i kto prowadzi ciąże, masz prawo jechać na IP i powiedzieć co Cię martwi i prosić o ktg. w Twoim tygodniu jak powiesz, że brzuch boli i ten śluz to pewnie i tak zrobią bez pytania:))

Sylwia super, że wizyta udana i z syneczkiem wszystko dobrze:))

dzięki dziewczyny ale nie sądze by IP była konieczna. Dzisiaj gluta już nie było wcale, brzuch ciągnie w dół ale skurczy nie zauważyłam. Więc pewnie panikuję trochę ;-) Brat mnie jutro zawiezie do lekarza więc teraz staram się nie myśleć za wiele. Oczywiście gdyby się coś działo w nocy to od razu jedziemy na IP.

marta mam nadzieję że to jeszcze nie czop. Mi takie "gule" czasem się też pojawiają na bieliźnie od ok miesiaca, lekarz sprawdzał i jest ok choć też myślałam że to może czop. Ja mam tak że czasem śluz mam wodnisty a czasem taki lepki.

Ja też mam nadzieję, że to nie czop ;-) dzisiaj jestem jakaś spokojniejsza już i wierzę, że wszystko ok. Dzisiaj śniło mi się, że przymierzałam suknię ślubną i oczywiście rano zajrzałam do sennika (niby w to nie wierzę, ale takie wymowne sny sprawdzam). Sen oznacza przygotowywanie się do nowej roli- więc nic czego bym nie wiedziała :-)

Powróciłam- na szczęście śluz to był zwykły śluz, nic niepokojącego. Ale szyjka nadal się skraca i jest miękka więc mam leżeć, leżeć a w przerwach leżeć. Okazało się że mam małą nadżerkę więc po ciąży będzie trzeba się nią zająć. Do końca 36tc mam robić z siebie księżniczkę i się byczyć. A potem to już maluszek będzie donoszony i płucka wykształcone więc w każdej chwili będzie można spodziewać się rozwiązania.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry