domikcw
Fanka BB :)
LORENA, MARTUNIA Trzymajcie się kobietki!!! odpoczywac i jeszcze raz odpoczywac!
a pozostałym garuluje dobrych wiesci
a pozostałym garuluje dobrych wiesci
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Gratuluję udanych wizyt Dziewczyny!
W szpitalu liczy się ruchy 3 razy dziennie, jeżeli w ciągu pierwszych 15 minut jest 10 ruchów, to wpisuje się >10 i ma się luz z liczeniem, a jak jest mniej, to należy wpisać dokładną ilość jaka była w ciągu godziny np. 6.
A ja mam dość wizyt u lekarza, szpitali, badań itp. itd. w zeszłym tygodniu znów miałam akcję w środę jak pojechałam na KTG, to panu doktorowi coś się nie podobało w zapisie i skierował mnie na IP, tam trafiłam na panią doktor, która też nie bardzo wiedziała co ze mną zrobić i miałam tam 3 x KTG, w tym jedno 1,5 godziny zapisu, aż w końcu była zmiana lekarzy i nowa pani doktor wypuściła mnie po 15 minutach zapisu KTG, ale za to z zaleceniem wizyty u lekarza szpitalnego w kolejnym dniu. Super w ramach oszczędzania się, w środę od rana do 14 siedziałam na IP, a w czwartek czekając w poradni szpitalnej spędziłam całe popołudnie, bo oczywiście były masakryczne opóźnienia.
Ten tydzień mam równie atrakcyjny, bo jutro znów KTG w szpitalu, mam nadzieję, że Maluch będzie grzeczny, bo jak zacznie wariować, to znów mnie pan doktor wyśle na IP. Za to w czwartek przyjemniejsza część, bo jadę na usg, nie do szpitala, więc będzie cisza i spokój, sama przyjemność.
Dzisiaj na wizycie dowiedziałam się że moja szyjka "straszy" ma ok, 1 cm długości, jest miękka i wygląda na tydzień przed porodem mam odpoczywać, jak najwięcej leżeć...mam nadzieję że Jasiek posiedzi jeszcze trochę w brzuszku a szyjka po prostu tylko straszy a tak poza tym jest z małym wszystko ok, łożysko, wody w porządku. Mam brać nospę 3 x dziennie, nadal duphaston, i magnez na skurcze tez 3 x dziennie
Patik doslę ci troszku swojej szyjki to ci lekarz doszyje...
Kurcze tak na serio to juz taki czas,że w sumie lada chwila możemy się spodziewac pierwszych maluszków na świecie.
Po nowym roku pierwsze z nas przekroczą 34-36 tydzień więc to juz taki realny termin porodu i maluszek w miare gotów do wyjśćia
O matko, a czemu miałaś taki maraton?? Przez twardnienie brzucha??