reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U lekarza

reklama
MARTA jak trzeba lezec to trzeba:) wszystko dla dzidziusia.

oj dziewczyny co rusz to któraś z nas ma zalecenia lezingu...trzymajcie się kobietki:* dobrze Lorena powiedziała, że głupio bedzie wygladał poród lutówki w grudniu;-) nogi zaciskamy!

Marta dobrze, ze to nie czop! Trzeba polegiwac to trzeba:/
To w sumie tylko 3 tyg a ze swieta w miedzyczasie to szybko zleci:))
Dziewczyny kiedy ciaza jest donoszona? Po skonczeniu 36 czy 37 tyg. bo moja gin niby mowi, ze w 37 juz donoszone i mozna rodzic...ale to miesiac przed czasem!

Melduję się po wizycie :-)
Wszystko w jak najlepszym porządku, krążek trzyma, szyjka zamknięta, brzuch dalej twardy, ale lepszy niż poprzednio, więc jest dobrze :-)
Odnośnie naszego syneczka... to nie wiemy ile ma mniej więcej cm!
Jest taaaaki długi i tak pozwijany we wszystkich kierunkach, że nie ma technicznie możliwości żeby go zmierzyć. Wiadomo można pi razy oko, ale mi to tam niepotrzebne do szczęścia ;-) Jedno jest pewne... ciuszki 56 odchodzą w zapomnienie :-D
Dodatkowo ma tak ułożone nogi, że pani dr nie była w stanie dokładnie zmierzyć tej kości, według której podaje się przybliżoną wagę itp. USG pokazało 2100 g, ale ginka mówi, że ma więcej. Jak widać po tatusiu idzie (tatuś 5 kg się urodził:szok:)
Ułożony nadal główkowo, nie ma już możliwości zbyt wielkiej do jakichkolwiek manewrów więc na 99% już tak zostanie. Następna wizyta 9 stycznia. Wtedy też będzie skończony 36tc i prawdopodobnie pozbędę się krążka, a co za tym idzie można rodzić! To prawie już :sorry2:

Poza tym maluch ma coś po mamusi! Ciągle ruszał buźką jakby coś przeżuwał. Dziwnym zbiegiem okoliczności od dobrych 7 miesięcy matka robi ciągle to samo :-)
Kubuś jest piękny, cudny, same ochy i achy i w ogóle :-D

Eve super wieści, ale wielkiego maluszka masz pod sercem ;-) mój już dawno nie daje się zmierzyć. Za tydzień wizyta to zobaczymy ile waży. 9 stycznia mówisz?? ja mam przymusowy leżing do Nowego Roku a potem mogę rodzić. Ehh dziewczyny zaraz zaczniemy się wypakowywać powoli :-D

reklama
Do góry