reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

reklama
MARTA jak trzeba lezec to trzeba:) wszystko dla dzidziusia.

oj dziewczyny co rusz to któraś z nas ma zalecenia lezingu...trzymajcie się kobietki:* dobrze Lorena powiedziała, że głupio bedzie wygladał poród lutówki w grudniu;-) nogi zaciskamy!

Marta dobrze, ze to nie czop! Trzeba polegiwac to trzeba:/
To w sumie tylko 3 tyg a ze swieta w miedzyczasie to szybko zleci:))
Dziewczyny kiedy ciaza jest donoszona? Po skonczeniu 36 czy 37 tyg. bo moja gin niby mowi, ze w 37 juz donoszone i mozna rodzic...ale to miesiac przed czasem!

Melduję się po wizycie :-)
Wszystko w jak najlepszym porządku, krążek trzyma, szyjka zamknięta, brzuch dalej twardy, ale lepszy niż poprzednio, więc jest dobrze :-)
Odnośnie naszego syneczka... to nie wiemy ile ma mniej więcej cm!
Jest taaaaki długi i tak pozwijany we wszystkich kierunkach, że nie ma technicznie możliwości żeby go zmierzyć. Wiadomo można pi razy oko, ale mi to tam niepotrzebne do szczęścia ;-) Jedno jest pewne... ciuszki 56 odchodzą w zapomnienie :-D
Dodatkowo ma tak ułożone nogi, że pani dr nie była w stanie dokładnie zmierzyć tej kości, według której podaje się przybliżoną wagę itp. USG pokazało 2100 g, ale ginka mówi, że ma więcej. Jak widać po tatusiu idzie (tatuś 5 kg się urodził:szok:)
Ułożony nadal główkowo, nie ma już możliwości zbyt wielkiej do jakichkolwiek manewrów więc na 99% już tak zostanie. Następna wizyta 9 stycznia. Wtedy też będzie skończony 36tc i prawdopodobnie pozbędę się krążka, a co za tym idzie można rodzić! To prawie już :sorry2:

Poza tym maluch ma coś po mamusi! Ciągle ruszał buźką jakby coś przeżuwał. Dziwnym zbiegiem okoliczności od dobrych 7 miesięcy matka robi ciągle to samo :-)
Kubuś jest piękny, cudny, same ochy i achy i w ogóle :-D

Eve super wieści, ale wielkiego maluszka masz pod sercem ;-) mój już dawno nie daje się zmierzyć. Za tydzień wizyta to zobaczymy ile waży. 9 stycznia mówisz?? ja mam przymusowy leżing do Nowego Roku a potem mogę rodzić. Ehh dziewczyny zaraz zaczniemy się wypakowywać powoli :-D

reklama
Do góry