reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

U lekarza

reklama
Poli a faktycznie masz tyle stresu?? Mam nadzieje, ze to chwilowa niedyspozycja!
odpoczywaj duuuuzo i nie martw sie, ja od 16tc z Iza musialam lezec bo mialam skurcze macicy i byla twarda jak kamien ale nospa pomagala:)

No z tym stresem to ostatnio troszkę go było, ale koniec z tym. Nic mnie nie ruszy, dzidzia tylko się liczy. Ale brzuch tez mam twardy wieczorami, też mówiłam ginowi..Dzięki laski za wsparcie:)

Gosiu, powodzenia!!!!!

Dziewczyny, mam pytanie do tych, które mają to już za sobą - czy jakoś trzeba się przygotowywać do testu pappa? być naczczo, rano nie zażywać leków?
Ja w przyszłym tygodniu mam badania prenatalne i już mam takiego stresa, nie wiem jak dotrwam do przyszłego piątku:-(.

Dziewczyny, mam pytanie do tych, które mają to już za sobą - czy jakoś trzeba się przygotowywać do testu pappa? być naczczo, rano nie zażywać leków?
Ja w przyszłym tygodniu mam badania prenatalne i już mam takiego stresa, nie wiem jak dotrwam do przyszłego piątku:-(.
żadnych przygotowań :)
pobierają krew ale nie ma żadnych uwarunkowań jak do inhnych badań :)

No teraz masze najnowsze informacje:)

Na 70% chłopiec, bo nam się dzidzia wierciła i najczęściej plecy i pupę pokazywała :) w związku ztym 4d pani doktor nie robiła, bo nic nie było widać :)

ale od 27 lipca przez te 8 dni dzidzia z 6,42 cm urosła do 8,51 cm!!!
w tydzień 2 cm!!!!!!!!!!!!!!

średnica główki 28mm i widać było obie półkule
a najfajniejsze były stopy, bo się tak wyprężył i stópki dał na baczność i miały po 1,5 cm!!!
jak duży paznokieć :) :)

badania wyszły ok - ryzyko bardzo niskie - następne w 20 tygodniu :)

Gosia &&&&&&&&&&&& za wizytę!
Nutka Gratki! pięknie się zachował Twój mąż - niby tak niewiele a tyle znaczy:tak:
poli dużo spokoju, odpoczynku i jak najmniej stresów życzę:tak:

ja wczoraj też byłam na wizycie:tak: w związku ze złym samopoczuciem w ostatnim okresie, i tym , że od tygodnia bolał mnie brzuch, czasami to cały dzień bez przerwy:-( ginek wysłał mnie L4 - mam jak poli odpoczywać, jak najwięcej leżeć i się nie stresować. Dostałam luteinę na podtrzymanie ciąży, co mnie trochę jakoś niepokoi - lekarz mówi że szyjka twarda ( niestety zaliczyłam badanie na fotelu:sorry:) ale nie mogę się przeciążać. Na następną wizytę mam zrobić kolejne badania. Zrobił też takie szybciutkie usg, ale bez pomiarów, jedynie to włączył aparat tak, ze słyszałam na głos bicie serduszka dzidziusia:-) a na koniec pokazuje mi w monitorze Bąbla i mówi" ale się fajnie na nas patrzy! chce pani zdjęcie" a ja :" jak można to jasne że tak, fotek nigdy za dużo:-D" Pytałam też o określenie płci, a więc będziemy podglądać maluszka za trzy tygodnie:tak:

Lady Do to się dzidzia z Wami bawiła ciuciubabkę:-D:-D najważniejsze że zdrowiutka, wyniki wyszły dobrze no i rośnie jak na drożdżach:tak: Gratulacje!

Ostatnia edycja:
ladydo gratuluje synusia! super wiadomości i dobrze, że wszystko ok.
poli skoro lekarz karze to tak trzeba:) odpoczywajcie i się nie stresujcie. nie warto
patik Ty też odpoczywaj. dobrze, ze wszystko ok i już niedługo bedzisz wiedziec kogo pod sercem nosisz. ale super!!!

reklama
Super wiadomości dziewczyny:) Dzidzie teraz sporo rosną:) Zaraz będą mieć po 10 cm:szok:
Patik nie martw się luteiną.Przecież nie zaszkodzi. A badanie na fotelu ja mam za każdym razem. Usg teraz miałam takie sekundowe, gin sprawdził tylko czynność serduszka.

Do góry