reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

U lekarza

A ja mam USG w czwartek. Nie mogę się doczekać i mam nadzieje,że dzidziol jest zdrowy...
Dobrze,że mążuś idzie ze mną bo na USG moja Pani doktor kazała się zapisać do innego PANA doktora. Jak ja nie lubie chodzić do lekarzy mężczyzn :-(

reklama
Ja też mam zawsze badanie na fotelu- lekarz w ten sposób sprawdza wysokość dna macicy. Jestem ciekawa ile moja kluseczka będzie miała na bo to będzie koniec 17 tygodnia (wg usg)

Dziewczyny, ja te podczas każdej wizyty u lekarza prowadzącego mam badanie na fotelu. Za każdym razem gin sprawdza dno macicy i szyjkę.

poli - dużo odpoczywaj. Korzystaj, bo jak Maluszek się urodzi już tyle czasu na leniuszkowanie mieć nie będziesz ;-)
Lady Do - kolejny chłopak w naszym gronie :-) Super wieści :-)

Gratuluje udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków, oby tak dalej:-).

Ja również na każdej wizycie mam badanie na fotelu, a wizyty jak do tej pory co dwa tygodnie.

też mam wizytę na 22:) ja pewnie bedę chodzic co 3 tygodnie. tak coś mówiła pani doktor. nie dziwię Ci się na_cik że nie chcesz zmienic babki na faceta. ja sobie nie wyobrazam tego. ja nie wiem jak będe rodzic jak u nas w szpitalu prawie sami faceci:szok::zawstydzona/y: dla mnie to takie krempujące.

a w którym tygodniu na normalnym usg widac płec dziecka?? no bo wiem że niektóre z Was miały prenatalne czu jak to się tam nazywa...

tak pojadłam, że chyba się do piatku nie rusze. jakie ja mam smaki dzis:szok: sama się siebie boje. i dziwie się, że mi nic po tym nie jest, magia ciąży:-D

aniołeczku ja niestety na początku ciąży trafiłam do szpitala z plamieniem, później okazało się jeszcze, że w ciągu trzech miesięcy,czyli od mojej wizyty przed ciążą, powstały u mnie dwie sporawe torbiele na jajniku i do tego wszystkiego jeszcze tarczyca zaczęła szaleć. Więc moja lekarz prowadząca woli tak profilaktycznie widywać mnie nieco częściej. Zresztą musi mi też wypisywać recepty na lekarstwa, bo tych niestety biorę całkiem sporo. Generalnie to były momenty, że wydawało mi się, że więcej czasu spędzam u lekarzy niż w domu;-).

domik ja też nie wyobrażałam sobie wizyty u ginekologa mężczyzny. Ale niestety gdy w pierwszej ciąży trafiłam do szpitala żeby wywołali poronienie to tam byli sami mężczyźni- musiałam zacisnąć zęby i przetrwać. Teraz nadal wolę kobietę ale wizja pana nie jest już taka straszna...

reklama
ja w ciąży będę mieć za parę dni 3 wizytę, w tym 1 to była zwykła kontrolna(u kobiety, do której zawsze chodziłam) i wtedy się dowiedziałam, że jestem w ciąży, a później byłam u mężczyzny(zawsze jak o tym myślałam,że miałabym iść nawet do innej kobiety to masakra, a teraz jakoś spokojnie przyjęłam, że ten lekarz ma prowadzić ciążę), ale jednak On nie mógł i przepisał mnie do swojej koleżanki

Do góry