reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

aleksp antybiotyk przed porodem dostaniemy. jak z dzieckiem będzie ok to już po porodzie nic nie musi dostać, ale będzie miało więcej badań niż inne maluszki. tak miałam z pierwszym i teraz też mnie to czeka.
ja nic nie szukam, nic nie czytam na ten temat poza tym co wiem z doświadczenia bo szkoda nerwów. zdaje się na lekarzy.

reklama
Dzisiaj byłam na wizycie i ktg, następną mam za tydzień i gin przewiduje, że do niej dotrwam.
Generalnie młody trochę sobie ze mnie pożartował, był już bardzo nisko i zaraz miał wychodzić, ale się rozmyślił i włączył wsteczny, więc teraz żadnych objawów zwiastujących bliski poród nie mam. Trochę mnie to podłamało, ale nic nie poradzę :p

My też dziś po wizycie, KTG wzorowo, objawów porodu żadnych, ale wynik na GBS - dodatni :baffled::wściekła/y:
lekarz stwierdził, że to nic poważnego, że to tylko dla nich taka informacja co mają robić przy porodzie. Nie chcę za dużo o tym czytać, żeby nie panikować. ale czy to prawda, że przy paciorkowcu wcześniej się rodzi, bo wody szybciej odchodzą?
co do kaszlu to stwierdził, że raczej nie powinno dziecku zaszkodzić :tak: ale wchodzę do niego, siadam na samolocie i nagle czuję drapanie w gardle, on mnie bada, coś mnie pyta, a ja zaczynam się dusić, łzy mi lecą i nie mogę nic powiedzieć. Kurna nie miał mnie kiedy złapać kaszel :no::wściekła/y::szok:

My też dziś po wizycie, KTG wzorowo, objawów porodu żadnych, ale wynik na GBS - dodatni :baffled::wściekła/y:
lekarz stwierdził, że to nic poważnego, że to tylko dla nich taka informacja co mają robić przy porodzie. Nie chcę za dużo o tym czytać, żeby nie panikować. ale czy to prawda, że przy paciorkowcu wcześniej się rodzi, bo wody szybciej odchodzą?
chyba raczej nie. mi wody nie odeszły, musieli przebijać pęcherz i poród ogólnie był dłuuugi

Gosia ja myślałam, że chociaż to będzie pozytywne w tym paciorkowcu, a mnie sprowadziłaś na ziemię :-p

idę spać w takim razie ;-)

Madziku łączę się z Tobą siostro kaszlowa...pociesz się...kaszlniesz a tu bobas na świecie:-) to będzie czad! zero przyj itp...po prostu Pani se kaszlnie;-)i chlup.:oo2:

reklama
Łeeeeee tu też nuda ! Myślałam że Madziku na tym fotelu po ataku kaszlu urodziła a ona tylko łzami się zalała i poddusila brakiem powietrza :-p

Nudy na pudy normalnie :-p

Fafalka też bez szalu na wizycie nudyyyyyyy :-D

nie chcecie być matkami pierwszego kwartału czy jak ? Zróbmy PO na złośc i nie rodzimy rodzimy do 18 .marca se se se :-D:-p

Do góry