reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U lekarza

Gratuluje wizyt udanych

Eve ty to wymiatasz normalnie jak z buszu wypuszczona po tym wyjetym krążku.

Patik - i ty poszalałas i pewnie niebawem maluszka utulisz.

U nas wizyta do luftu lekarz tylko małą zmierzył waga ok 2925 g i tekst dziecko ma 3 kg może pani rodzić.

Wymazów nie wziął tak jak miał w planie, szyjki też nie zbadał :wściekła/y:

Mała fikneła znów pupa w dół lezy tak pod skosem głowa w żebrach po prawej a pupa w dole po lewej :-(

Raczej ku cc idziemy skoro mała na świat się wypięła... za 2 tyg pewnie juz skierowanie na cc dostanę, bo watpie by fiknęła...

Życie jest niesprawiedliwe... która się zamieni? Oddam cc w dobre ręce w zamian za sn

reklama
łłłłłłłłoooooo jakie emocje!!!!
PATIKA no to ściskaj młode i do rodzenia:) Jaś pięknie rośnie:) powodzenia:*
ANIA no jak w dobre ręce cc oddajesz to ja z chęcią wezmę:tak::-D może mała jeszcze fiknie. Gdzieś ostatnio czytałam, że dzieci nawet u pierwiastek często główką w dół ustawiają się, ok dwa tygodnie przed porodem, a więc masz jeszcze szanse:)

reszcie też gratuluje:)

Ania ja się chętnie zamienię na cc :) wiem, ze to nic przyjemnego bo normalna operacja ale jakoś mniej się bym bała porodu jakby mi lekarz powiedział, że ma być cc

patik super może jutro utulisz maluszka?:-)
eve szalej i korzystaj :-p super nie długo też porodówka na pewno:-D
ja mam wizytę jutro a moja pani doktor twierdziła że nie trzeba się umawiać bo na pewno urodzę wcześniej;-) a mały zrobił nam psikusa:-p

Ania ja też chętnie łapkę po cc wystawiam...! przynajmniej wiedziałabym co mnie czeka, a tak... ehh dziecko duże jest, a będzie jeszcze większe, pewnie też się skończy cc, ale zanim do tego dojdzie to mnie sn wymęczą :baffled:

Wow, ale się dzieje :D Coś się te lutowe dzieci trochę spieszą, hehe :D
U nas dzisiaj po wizycie informacja o paciorkowcu i nie zwlekanie z wyjazdem do szpitala, jakby poród się zaczął, żeby zdążyli mi podać antybiotyk :( A chciałam jak najdłużej siedzieć w domu :( Trochę mnie to przeraża.
Nie potrafię wszystkiego nadrobić, ale czy któraś z Was też ma dodatni GBS? Bo ja się trochę za dużo strasznych informacji dzisiaj o tym naczytałam i teraz mam jakieś schizy ;/
Jutro mam jeszcze badania i za tydzień wizyta. Ostatnio usg miałam w 29 tyg i mały ważył 1270 g i nie wiem, ile waży teraz, bo ponoć już usg nie będzie. Nie rozumiem tego, bo w pierwszej ciąży usg miałam jeszcze wykonane po 36 tyg. Ale za tydzień na wizycie jeszcze się zapytam.
Lekarz nic też nie powiedział o mojej szyjce,a powiedział tylko tyle, że ma nadzieję, że zobaczymy się jeszcze do następnej wizyty (cokolwiek miałoby to oznaczać).

Jak lekarz nic nie mówił, np o szyjce- to czemu nie pytacie? Jeśli z zapomnienia to ok, ale jeśli nie no to nie kumam.

Ja dzisiaj wizytuję, ale dopiero po 16 i mam nadzieję, że te wymiary u mnie się jakoś wyrównały, bo inaczej znowu Wam będę truła :p Mam nadzieję, że się nie dowiem o żadnym rozwarciu, bo jeszcze z 2 tygodnie powinnam Szymka potrzymać w środku. A dzisiaj w nocy miałam takie bóle brzucha i szyjki, że mimo że Iga wstała o 7, to ja dopiero po 9 zwlekłam się z łóżka...

Jak lekarz nic nie mówił, np o szyjce- to czemu nie pytacie? Jeśli z zapomnienia to ok, ale jeśli nie no to nie kumam.

Ja dzisiaj wizytuję, ale dopiero po 16 i mam nadzieję, że te wymiary u mnie się jakoś wyrównały, bo inaczej znowu Wam będę truła :p Mam nadzieję, że się nie dowiem o żadnym rozwarciu, bo jeszcze z 2 tygodnie powinnam Szymka potrzymać w środku. A dzisiaj w nocy miałam takie bóle brzucha i szyjki, że mimo że Iga wstała o 7, to ja dopiero po 9 zwlekłam się z łóżka...

kochana pamiętaj, że wymiary w normie to mieszczące się w przedziale +/- 2 tygodnie:) więc relax;)

reklama
Angy a to nie dostałaś recepty od lekarza na antybiotyk? Mnie co prawda wyszedł wynik GBS ujemny ale lekarz dał mi receptę i powiedział, ze jak wyjdzie dodatni wynik to żeby do niego zadzwonić i wtedy wykupić antybiotyk i go zażywać żeby nie czekać do porodu tylko szybciej to zwalczyć...no ale ile lekarzy tyle opinii...

Do góry