reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

Gratuluje wizyt udanych

Eve ty to wymiatasz normalnie jak z buszu wypuszczona po tym wyjetym krążku.

Patik - i ty poszalałas i pewnie niebawem maluszka utulisz.

U nas wizyta do luftu lekarz tylko małą zmierzył waga ok 2925 g i tekst dziecko ma 3 kg może pani rodzić.

Wymazów nie wziął tak jak miał w planie, szyjki też nie zbadał :wściekła/y:

Mała fikneła znów pupa w dół lezy tak pod skosem głowa w żebrach po prawej a pupa w dole po lewej :-(

Raczej ku cc idziemy skoro mała na świat się wypięła... za 2 tyg pewnie juz skierowanie na cc dostanę, bo watpie by fiknęła...

Życie jest niesprawiedliwe... która się zamieni? Oddam cc w dobre ręce w zamian za sn

reklama
łłłłłłłłoooooo jakie emocje!!!!
PATIKA no to ściskaj młode i do rodzenia:) Jaś pięknie rośnie:) powodzenia:*
ANIA no jak w dobre ręce cc oddajesz to ja z chęcią wezmę:tak::-D może mała jeszcze fiknie. Gdzieś ostatnio czytałam, że dzieci nawet u pierwiastek często główką w dół ustawiają się, ok dwa tygodnie przed porodem, a więc masz jeszcze szanse:)

reszcie też gratuluje:)

Ania ja się chętnie zamienię na cc :) wiem, ze to nic przyjemnego bo normalna operacja ale jakoś mniej się bym bała porodu jakby mi lekarz powiedział, że ma być cc

patik super może jutro utulisz maluszka?:-)
eve szalej i korzystaj :-p super nie długo też porodówka na pewno:-D
ja mam wizytę jutro a moja pani doktor twierdziła że nie trzeba się umawiać bo na pewno urodzę wcześniej;-) a mały zrobił nam psikusa:-p

Ania ja też chętnie łapkę po cc wystawiam...! przynajmniej wiedziałabym co mnie czeka, a tak... ehh dziecko duże jest, a będzie jeszcze większe, pewnie też się skończy cc, ale zanim do tego dojdzie to mnie sn wymęczą :baffled:

Wow, ale się dzieje :D Coś się te lutowe dzieci trochę spieszą, hehe :D
U nas dzisiaj po wizycie informacja o paciorkowcu i nie zwlekanie z wyjazdem do szpitala, jakby poród się zaczął, żeby zdążyli mi podać antybiotyk :( A chciałam jak najdłużej siedzieć w domu :( Trochę mnie to przeraża.
Nie potrafię wszystkiego nadrobić, ale czy któraś z Was też ma dodatni GBS? Bo ja się trochę za dużo strasznych informacji dzisiaj o tym naczytałam i teraz mam jakieś schizy ;/
Jutro mam jeszcze badania i za tydzień wizyta. Ostatnio usg miałam w 29 tyg i mały ważył 1270 g i nie wiem, ile waży teraz, bo ponoć już usg nie będzie. Nie rozumiem tego, bo w pierwszej ciąży usg miałam jeszcze wykonane po 36 tyg. Ale za tydzień na wizycie jeszcze się zapytam.
Lekarz nic też nie powiedział o mojej szyjce,a powiedział tylko tyle, że ma nadzieję, że zobaczymy się jeszcze do następnej wizyty (cokolwiek miałoby to oznaczać).

Jak lekarz nic nie mówił, np o szyjce- to czemu nie pytacie? Jeśli z zapomnienia to ok, ale jeśli nie no to nie kumam.

Ja dzisiaj wizytuję, ale dopiero po 16 i mam nadzieję, że te wymiary u mnie się jakoś wyrównały, bo inaczej znowu Wam będę truła :p Mam nadzieję, że się nie dowiem o żadnym rozwarciu, bo jeszcze z 2 tygodnie powinnam Szymka potrzymać w środku. A dzisiaj w nocy miałam takie bóle brzucha i szyjki, że mimo że Iga wstała o 7, to ja dopiero po 9 zwlekłam się z łóżka...

Jak lekarz nic nie mówił, np o szyjce- to czemu nie pytacie? Jeśli z zapomnienia to ok, ale jeśli nie no to nie kumam.

Ja dzisiaj wizytuję, ale dopiero po 16 i mam nadzieję, że te wymiary u mnie się jakoś wyrównały, bo inaczej znowu Wam będę truła :p Mam nadzieję, że się nie dowiem o żadnym rozwarciu, bo jeszcze z 2 tygodnie powinnam Szymka potrzymać w środku. A dzisiaj w nocy miałam takie bóle brzucha i szyjki, że mimo że Iga wstała o 7, to ja dopiero po 9 zwlekłam się z łóżka...

kochana pamiętaj, że wymiary w normie to mieszczące się w przedziale +/- 2 tygodnie:) więc relax;)

reklama
Angy a to nie dostałaś recepty od lekarza na antybiotyk? Mnie co prawda wyszedł wynik GBS ujemny ale lekarz dał mi receptę i powiedział, ze jak wyjdzie dodatni wynik to żeby do niego zadzwonić i wtedy wykupić antybiotyk i go zażywać żeby nie czekać do porodu tylko szybciej to zwalczyć...no ale ile lekarzy tyle opinii...

Do góry