reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

My dziś zaliczyliśmy KTG i lekarz stwierdził, że wzorcowo, ale skurcze mi się zapisały na 80-90 % i się przeraziłam, bo nic nie czułam, ale okazało się, że głowica w urządzeniu zepsuta :-p
w środę USG, a wizyta za tydzień i się okaże czy młody rzeczywiście fiknął i jest głową w dół :-)

reklama
Ja w pt miałam wizytę. Niby wszystko ok, waga wg gina prawidłowa (mi się wydaje, że za mało)- 2700gr. Głowa nadal odstaje od reszty, podobno powinna się spłaszczać, a nadal jest okrągła i średnica o rozm odpowiadającym 41tc... Brzuszek za to odstaje w drugą stronę. No i mam rozwarcie na 1-1,5cm. W pt mam się stawić u niego w szpitalu na GBS, a wizyta za ok 2,5-3tygodnie. Jeszcze minimum 2tygi nie mogę rodzić!!!

Ja w pt miałam wizytę. Niby wszystko ok, waga wg gina prawidłowa (mi się wydaje, że za mało)- 2700gr. Głowa nadal odstaje od reszty, podobno powinna się spłaszczać, a nadal jest okrągła i średnica o rozm odpowiadającym 41tc... Brzuszek za to odstaje w drugą stronę. No i mam rozwarcie na 1-1,5cm. W pt mam się stawić u niego w szpitalu na GBS, a wizyta za ok 2,5-3tygodnie. Jeszcze minimum 2tygi nie mogę rodzić!!!
a gin ci mówi na tą główkę? Ja cztrałam, że gdy głowa jest za duża to dziecko jest bardzo szczupłe

No właśnie gin mnie wkurza w tej kwestii, bo mówi, że no jest większa niż powinna, ale nie należy się tym martwić, że w sumie wymiar 2ciemieniowy nas bardziej obchodzi (a wtedy nieco lepiej to wygląda, ale tylko nieco). Chyba z 5 razy go o to pytałam. No i w sumie nie wiem, czemu to moje dziecię takie chude w brzuszku. Czuję się jakbym je zaniedbywała :(

paol. mój mały w 35tc 6d ważył 2380g więc dużo mniej niż Twój maluch. Gin pokazywał mi w jakim przedziale się powinien się wagowo znajdować i się mieścił,więc raczej tym się nie martw.

Paol mój też chudy w brzuchu, za ten chudy brzuch dostal długie nogi ;-) te usg to też mierzy pi razy drzwi, wystarczy zle ustawiony kursor przez lekarza I cuda wychodza ;-) skoro lekarz Nic nie mowi to jest ok :-)

Kurczę, to mega rozbieżności są w przedziałach jak i w opiniach ginów... No nic, poczytałam trochę, wpadłam w panikę, ale jestem zmęczona i już nie chce mi się myśleć. Dzięki za pocieszenie! :)

ja dzisiaj byłam na wizycie w poradni patologii ciąży, wizyta ekspresowa trwała aż 5 min łącznie z badaniem. Rozwarcie na opuszek i tyle. W piątek mam wizytę u swojego gina a za 2 tyg znowu mam jechać do tej poradni patologii :(

ja też dzisiaj po wizycie. Gin jak mnie zobaczył to zdziwiony że jeszcze nie urodziłam, że po tych moich przejściach z szyjką i rozwarciem w życiu by nie przypuszczał ze dotrwam aż tak daleko. Rozwarcie na 3cm, głowka już naprawdę nisko i mówi, że jak tylko się coś zacznie dziać (Skurcze, czy odejście wód) to spieszyć się do szpitala bo zapewne poród będzie szybki.
Na KTG praktycznie bez skurczy, wszystko ucichło, tak jak w 34 tc miałam skurcze tak teraz cisza. Mały waży 3200g. Nie pozostaje nic jak czekać aż się rozkręci i zacznę rodzić.

reklama
Do góry