reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U lekarza

My dziś zaliczyliśmy KTG i lekarz stwierdził, że wzorcowo, ale skurcze mi się zapisały na 80-90 % i się przeraziłam, bo nic nie czułam, ale okazało się, że głowica w urządzeniu zepsuta :-p
w środę USG, a wizyta za tydzień i się okaże czy młody rzeczywiście fiknął i jest głową w dół :-)

reklama
Ja w pt miałam wizytę. Niby wszystko ok, waga wg gina prawidłowa (mi się wydaje, że za mało)- 2700gr. Głowa nadal odstaje od reszty, podobno powinna się spłaszczać, a nadal jest okrągła i średnica o rozm odpowiadającym 41tc... Brzuszek za to odstaje w drugą stronę. No i mam rozwarcie na 1-1,5cm. W pt mam się stawić u niego w szpitalu na GBS, a wizyta za ok 2,5-3tygodnie. Jeszcze minimum 2tygi nie mogę rodzić!!!

Ja w pt miałam wizytę. Niby wszystko ok, waga wg gina prawidłowa (mi się wydaje, że za mało)- 2700gr. Głowa nadal odstaje od reszty, podobno powinna się spłaszczać, a nadal jest okrągła i średnica o rozm odpowiadającym 41tc... Brzuszek za to odstaje w drugą stronę. No i mam rozwarcie na 1-1,5cm. W pt mam się stawić u niego w szpitalu na GBS, a wizyta za ok 2,5-3tygodnie. Jeszcze minimum 2tygi nie mogę rodzić!!!
a gin ci mówi na tą główkę? Ja cztrałam, że gdy głowa jest za duża to dziecko jest bardzo szczupłe

No właśnie gin mnie wkurza w tej kwestii, bo mówi, że no jest większa niż powinna, ale nie należy się tym martwić, że w sumie wymiar 2ciemieniowy nas bardziej obchodzi (a wtedy nieco lepiej to wygląda, ale tylko nieco). Chyba z 5 razy go o to pytałam. No i w sumie nie wiem, czemu to moje dziecię takie chude w brzuszku. Czuję się jakbym je zaniedbywała :(

paol. mój mały w 35tc 6d ważył 2380g więc dużo mniej niż Twój maluch. Gin pokazywał mi w jakim przedziale się powinien się wagowo znajdować i się mieścił,więc raczej tym się nie martw.

Paol mój też chudy w brzuchu, za ten chudy brzuch dostal długie nogi ;-) te usg to też mierzy pi razy drzwi, wystarczy zle ustawiony kursor przez lekarza I cuda wychodza ;-) skoro lekarz Nic nie mowi to jest ok :-)

Kurczę, to mega rozbieżności są w przedziałach jak i w opiniach ginów... No nic, poczytałam trochę, wpadłam w panikę, ale jestem zmęczona i już nie chce mi się myśleć. Dzięki za pocieszenie! :)

ja dzisiaj byłam na wizycie w poradni patologii ciąży, wizyta ekspresowa trwała aż 5 min łącznie z badaniem. Rozwarcie na opuszek i tyle. W piątek mam wizytę u swojego gina a za 2 tyg znowu mam jechać do tej poradni patologii :(

ja też dzisiaj po wizycie. Gin jak mnie zobaczył to zdziwiony że jeszcze nie urodziłam, że po tych moich przejściach z szyjką i rozwarciem w życiu by nie przypuszczał ze dotrwam aż tak daleko. Rozwarcie na 3cm, głowka już naprawdę nisko i mówi, że jak tylko się coś zacznie dziać (Skurcze, czy odejście wód) to spieszyć się do szpitala bo zapewne poród będzie szybki.
Na KTG praktycznie bez skurczy, wszystko ucichło, tak jak w 34 tc miałam skurcze tak teraz cisza. Mały waży 3200g. Nie pozostaje nic jak czekać aż się rozkręci i zacznę rodzić.

reklama
Do góry