reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

U lekarza

Ania uparciuch z malutkiej:-p dobrze że ładnie rośnie i wszystko jest ok:-)
mamusia, Cortina gratki za ujemny wynik
paol1nka jak lekarz mówi że wporządku to go słuchaj:tak: a dlaczego masz nie jeść mięsa?
marta super wieści:-) jestem ciekawa czy będzie się Wojtusiowi spieszyło jak ginka zapowiada czy troszkę jeszcze posiedzi w brzuszku:-)
nacik uważaj na siebie i kontroluj ciśnienie, a syneczek rośnie ładnie, a że ma jeszcze sporo czasu to pewnie ciałka nabierze:-)
Zanetka denerwuje mnie ten twój gin z tymi komentarzami odnośnie wagi:wściekła/y: mała byłaby w dolnej granicy normy to pewnie by Ci zarzucił że dziecko głodzisz wrrr super że córeczka rośnie zdrowo!:tak:
kwasia ładna pamiątka:-)
Gosia dobrze czytać pozytywne newsy - cieszę się że z łożyskiem lepiej:-)
nadika to dobrze że ginek optymista - dotrwałaś do bezpiecznego terminu więc nie trzeba się tak martwić, a że szyjka już rozwarta to pewnie jak się zacznie poród to szybciej będzie przybywać dalszych cm rozwarcia;-) co do zastoju to przecież Ci powiedział że jest w granicach normy - trzymam kciuki żeby wszystko z maluchem było w porządku &&&
a.m.g. gratuluje udanej wizyty:-)

reklama
PAOL1NKA nie matrw się! moja też ma różnice w wymiarach. ponoc tak może byc. bedzie dobrze i nie czytaj głupot w necie. Synuś zdrowy bedzie:)
ANIA gratuluje zdrowej córci. może się jeszcze zastanowi nad obrotem:)
MARTA a widzisz:p Wojtus miał byc chudzinka a tu zaszalał i chce pokazac, że dorodny mężczyzna bedzie:) gratulacje!

super dziewczyny!

Ostatnia edycja:
paol1nka jak lekarz mówi że wporządku to go słuchaj:tak: a dlaczego masz nie jeść mięsa?

ee, no w necie nic nie mogę znaleźć o tych odchyłach, ale nadal mnie martwią :(

Co do mięsa- po ostatniej wizycie w szpitalu stwierdził, że pewnie trawienie mi siadło, wyniki krwi mam ok (jak nigdy), a jest za wcześnei na poród= żeby nie kusić mam jeść same lekkostrawne rzeczy, rybki + ewentualnie gotowane mięso.

ee, no w necie nic nie mogę znaleźć o tych odchyłach, ale nadal mnie martwią :(

Co do mięsa- po ostatniej wizycie w szpitalu stwierdził, że pewnie trawienie mi siadło, wyniki krwi mam ok (jak nigdy), a jest za wcześnei na poród= żeby nie kusić mam jeść same lekkostrawne rzeczy, rybki + ewentualnie gotowane mięso.

wejdź na tą stronkę, tu sa podane normy- ale myślę, że te są ok, Leoś też miał pomiary dla różnych tygodni
40 tydzień ciąży | parenting.pl

my po wizycie.. Troszku zła jestem, bo chcialam synka zobaczyć i poznać jego wagę, ake gin uważa, że to niepotrzebne:baffled: Miałam usg dopochwowe jedynie, było widać główkę syneczka;-) Szyjka zamknięta na 3 spusty i mierzy 3,2 cm, wg gina bardzoo długa. Pobrano mi wymaz gbs i muszę zrobić 100 tysięcy wyników przez obrzęki kończyn. Lekarz nakazał mało pić, o dziwo, spać z nogai na podwyższeniu i nienużywać soli. Moja waga to 74.5 kg a dzidzi wg gina to min 2300. Przez wczorajsze skurcze mam brac nospę 3 razy dziennie, oczywiście wezmę max 2

Poli - szkoda,że usg nie miałas by podejrzec synka.

Lekarz widze wział sie za ciebie i dobrze, lepiej o badań za duzo niz o za mało.

Moj to twierdzi,że nic nie muszę robić a morfologia ostatnia z 5 listopada o nastepna wizyta 25 styczeń więc to juz kawał czasu i sama dla siebie zrobię na dniach.

Mój gin z tych,że w Polsce za duzo badan sie robi niepotrzebnie, a w sumie i tak sie je robi prywatnie skoro wizyty prywatne więc nie z jego kieszeni to co mu szkodzi? Nie da innym zarobic czy jak he he na NFZ to bym zrozumiała,że sępia bo z ich kieszeni to idzie ale prywatnie?:szok:

Nic zobaczę jak wyniki wyjda i najwyżej mu pojadę że o nas nie dba :angry:

Co do obrzeków to pewnie woda sie zatrzymuje wiec mało trzeba pić, sól tez odpada nogi w górę i będzie ok. Bratowa to miała bańki zamiast stóp, kostek nie było widać, trzymała w misce z zimna woda smarowała DAX COSMETICS w aptece nie każdej jest ale w Rossmanie owszem powinni mieć :)

Mój stoi na półce czeka czy będzie potrzebny :-D

Poli takie tam gadanie gina, masa jest kobiet ktore ida mysla "o to juz, cos zaczyna sie dziac" a gin mowi ze porod rychlo nie nastapi bla bla bla, laski wracaja do domu rycza mezowi na remieniu a 3 dni pozniej laduja na porodowce ;-)
wiec glowa do gory, cycki do przodu roznie to moze byc ;-)

Poli no szkoda że się ginek nie dał namówić na usg, ja chodzę prywatnie i też usg z mierzeniem Jaśka było w 11 tyg. 20 tyg i 26 tyg, ostatnio podpytywałam i obiecał że teraz zrobimy czyli w 37 tyg. A badania trzeba zrobić jak zleca - lepiej tak niż gdyby miał czegoś nie dopilnować. Co do szyjek i prognoz tak jak Cortina pisze - różnie to może być. Żona kuzyna 3 tyg. przed terminem usłyszala że teraz to już się z ginkiem nie spotka chyba że na porodówce, a przenosiła 11 dni - odwrotnie może być tak samo:tak:

reklama
Ja ostatnio czytałam, że dla maluszka dźwięk USG przypomina wjazd pociągu na stację metra .... to może jednak lepiej nie za często

Do góry