reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

Ania uparciuch z malutkiej:-p dobrze że ładnie rośnie i wszystko jest ok:-)
mamusia, Cortina gratki za ujemny wynik
paol1nka jak lekarz mówi że wporządku to go słuchaj:tak: a dlaczego masz nie jeść mięsa?
marta super wieści:-) jestem ciekawa czy będzie się Wojtusiowi spieszyło jak ginka zapowiada czy troszkę jeszcze posiedzi w brzuszku:-)
nacik uważaj na siebie i kontroluj ciśnienie, a syneczek rośnie ładnie, a że ma jeszcze sporo czasu to pewnie ciałka nabierze:-)
Zanetka denerwuje mnie ten twój gin z tymi komentarzami odnośnie wagi:wściekła/y: mała byłaby w dolnej granicy normy to pewnie by Ci zarzucił że dziecko głodzisz wrrr super że córeczka rośnie zdrowo!:tak:
kwasia ładna pamiątka:-)
Gosia dobrze czytać pozytywne newsy - cieszę się że z łożyskiem lepiej:-)
nadika to dobrze że ginek optymista - dotrwałaś do bezpiecznego terminu więc nie trzeba się tak martwić, a że szyjka już rozwarta to pewnie jak się zacznie poród to szybciej będzie przybywać dalszych cm rozwarcia;-) co do zastoju to przecież Ci powiedział że jest w granicach normy - trzymam kciuki żeby wszystko z maluchem było w porządku &&&
a.m.g. gratuluje udanej wizyty:-)

reklama
PAOL1NKA nie matrw się! moja też ma różnice w wymiarach. ponoc tak może byc. bedzie dobrze i nie czytaj głupot w necie. Synuś zdrowy bedzie:)
ANIA gratuluje zdrowej córci. może się jeszcze zastanowi nad obrotem:)
MARTA a widzisz:p Wojtus miał byc chudzinka a tu zaszalał i chce pokazac, że dorodny mężczyzna bedzie:) gratulacje!

super dziewczyny!

Ostatnia edycja:
paol1nka jak lekarz mówi że wporządku to go słuchaj:tak: a dlaczego masz nie jeść mięsa?

ee, no w necie nic nie mogę znaleźć o tych odchyłach, ale nadal mnie martwią :(

Co do mięsa- po ostatniej wizycie w szpitalu stwierdził, że pewnie trawienie mi siadło, wyniki krwi mam ok (jak nigdy), a jest za wcześnei na poród= żeby nie kusić mam jeść same lekkostrawne rzeczy, rybki + ewentualnie gotowane mięso.

ee, no w necie nic nie mogę znaleźć o tych odchyłach, ale nadal mnie martwią :(

Co do mięsa- po ostatniej wizycie w szpitalu stwierdził, że pewnie trawienie mi siadło, wyniki krwi mam ok (jak nigdy), a jest za wcześnei na poród= żeby nie kusić mam jeść same lekkostrawne rzeczy, rybki + ewentualnie gotowane mięso.

wejdź na tą stronkę, tu sa podane normy- ale myślę, że te są ok, Leoś też miał pomiary dla różnych tygodni
40 tydzień ciąży | parenting.pl

my po wizycie.. Troszku zła jestem, bo chcialam synka zobaczyć i poznać jego wagę, ake gin uważa, że to niepotrzebne:baffled: Miałam usg dopochwowe jedynie, było widać główkę syneczka;-) Szyjka zamknięta na 3 spusty i mierzy 3,2 cm, wg gina bardzoo długa. Pobrano mi wymaz gbs i muszę zrobić 100 tysięcy wyników przez obrzęki kończyn. Lekarz nakazał mało pić, o dziwo, spać z nogai na podwyższeniu i nienużywać soli. Moja waga to 74.5 kg a dzidzi wg gina to min 2300. Przez wczorajsze skurcze mam brac nospę 3 razy dziennie, oczywiście wezmę max 2

Poli - szkoda,że usg nie miałas by podejrzec synka.

Lekarz widze wział sie za ciebie i dobrze, lepiej o badań za duzo niz o za mało.

Moj to twierdzi,że nic nie muszę robić a morfologia ostatnia z 5 listopada o nastepna wizyta 25 styczeń więc to juz kawał czasu i sama dla siebie zrobię na dniach.

Mój gin z tych,że w Polsce za duzo badan sie robi niepotrzebnie, a w sumie i tak sie je robi prywatnie skoro wizyty prywatne więc nie z jego kieszeni to co mu szkodzi? Nie da innym zarobic czy jak he he na NFZ to bym zrozumiała,że sępia bo z ich kieszeni to idzie ale prywatnie?:szok:

Nic zobaczę jak wyniki wyjda i najwyżej mu pojadę że o nas nie dba :angry:

Co do obrzeków to pewnie woda sie zatrzymuje wiec mało trzeba pić, sól tez odpada nogi w górę i będzie ok. Bratowa to miała bańki zamiast stóp, kostek nie było widać, trzymała w misce z zimna woda smarowała DAX COSMETICS w aptece nie każdej jest ale w Rossmanie owszem powinni mieć :)

Mój stoi na półce czeka czy będzie potrzebny :-D

Poli takie tam gadanie gina, masa jest kobiet ktore ida mysla "o to juz, cos zaczyna sie dziac" a gin mowi ze porod rychlo nie nastapi bla bla bla, laski wracaja do domu rycza mezowi na remieniu a 3 dni pozniej laduja na porodowce ;-)
wiec glowa do gory, cycki do przodu roznie to moze byc ;-)

Poli no szkoda że się ginek nie dał namówić na usg, ja chodzę prywatnie i też usg z mierzeniem Jaśka było w 11 tyg. 20 tyg i 26 tyg, ostatnio podpytywałam i obiecał że teraz zrobimy czyli w 37 tyg. A badania trzeba zrobić jak zleca - lepiej tak niż gdyby miał czegoś nie dopilnować. Co do szyjek i prognoz tak jak Cortina pisze - różnie to może być. Żona kuzyna 3 tyg. przed terminem usłyszala że teraz to już się z ginkiem nie spotka chyba że na porodówce, a przenosiła 11 dni - odwrotnie może być tak samo:tak:

reklama
Ja ostatnio czytałam, że dla maluszka dźwięk USG przypomina wjazd pociągu na stację metra .... to może jednak lepiej nie za często

Do góry